Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, σε μια χρονική περίοδο που επιτέλους είχαμε αρχίσει να μιλάμε αποκλειστικά για ποδόσφαιρο, για το μικρό θαύμα του Γιώργου Δώνη, για το αήττητο των πρώτων 7 επίσημων παιχνιδιών, για την απόδοση των ταλαντούχων νεαρών Χατζηγιοβάννη, Χατζηθεοδωρίδη, Μπουζούκη, Αποστολάκη, Μαυρόματη και λοιπών........

.......ήρθε η διακοπή του Πρωταθλήματος και τα δεκάδες άρθρα και ρεπορτάζ των ΑΡΔ.... να μας θυμίσουν πως εκκρεμεί τόσο η μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Παιρότζ και τους πλούσιους φίλους του, όσο και η απόφαση της κυβέρνησης, σχετικά με το που στο διάολο τελικά θα δώσει έγκριση να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Πριν ξεκινήσω να γράφω για το πως βλέπω τα πράγματα σήμερα, ας θυμηθούμε τι έγραφα από την 1η μέρα που εμφανίστηκε ο Παιρόζ μέχρι και τα τέλη Μαΐου (που έφυγα για την Ζάκυνθο).












Όσοι μπήκατε στη διαδικασία να διαβάσετε τα αποσπάσματα, θα έχετε καταλάβει πως ήμουν ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ στην προοπτική Παιρόζ, έχοντας όμως τις επιφυλάξεις μου, για το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία. 

Την αναδρομή την έκανα, για να αποδείξω σε διάφορους κακεντρεχείς (που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια), πως η κακή σχέση που έχω με αυτούς που έφεραν πρώτοι το θέμα στην δημοσιότητα, δεν με εμπόδισε τότε να δω με συμπάθεια την προοπτική Παιρότζ, άρα αν τα δεδομένα ήταν ΙΔΙΑ, δεν θα είχα είχα λόγους να το κάνω τώρα.....

Τα δεδομένα όμως είναι ίδια? 

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.....τα 47 εκατομμύρια ευρώ που θα έμπαιναν στις 30 Ιουνίου για το 90% των μετοχών της ΠΑΕ, που πιθανότατα θα ήταν λόγος να αρθούν οι ποινές μας (απαγόρευση μεταγραφών, ευρωπαϊκός αποκλεισμός), ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!

Και όχι μόνο δεν μπήκαν, αλλά έχουν μετατραπεί μέσα σε ένα εξάμηνο  σε 1.000.000 ευρώ ( ή 4 δόσεις των 2,5 εκατομμυρίων σε διάστημα 4ων μηνών για το 50% των μετοχών του Αλαφούζου) που εδώ και 20 ημέρες έχει χάσει τον δρόμο του προς την Τράπεζα. Με λίγα λόγια, ζούμε ένα πρόσφατο 2013....τότε που κάποιος άλλος έχανε τον δρόμο για την Τράπεζα, ενώ απέξω τον περίμεναν οι φωτογράφοι για να αποθανατίσουν την "βασιλική" αλλαγή σελίδας και να έχουν υλικό για τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα που θα ακολουθούσαν!!! 

Ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται από συγκεκριμένα μμε ως Αμπραάμοβιτς το λιγότερο, όχι μόνο δεν φάνηκε συνεπής στο MOU που υπέγραψε για εξαγορά του 90% των μετοχών της ΠΑΕ στις 30/6 (την ώρα που η άλλη πλευρά φαίνεται να έχει καταβάλλει ήδη 22 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΑΜΚ) , με αποτέλεσμα να κατέβει η ομάδα (μελλοντική επένδυσή του)  στο πρωτάθλημα με 20χρονους, με όλες τις ποινές εν ισχύ, με προσφυγές παικτών να την ταλαιπωρούν ακόμα και με νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά δεν έχει βγει να πει μια δικαιολογία ρε αδερφέ....Να καθησυχάσει τους όψιμους "οπαδούς" του και ας τα ρίξει όλα στον Αλαφούζο για το παροδικό ναυάγιο....... οι πάντες θα τον πιστέψουν!!!

Παρά μέσω των σφουγγοκωλάριων αρδ συγκεκριμένου μέσου, αφήνει να αιωρείται πότε πως φταίει η κυβέρνηση που δεν του έχει δώσει όσα του έταξε για να έρθει από την μακρινή Μπανγκόκ να "επενδύσει" στον Παναθηναϊκό και πότε πως ο Αλαφούζος μετά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αξιώνει επιπλέον οικονομικά ανταλλάγματα για τον ίδιον..... Για το εκατομμύριο που 20 ημέρες έρχεται και όλο σκοντάφτει στα μπλόκα των αγροτών, κουβέντα!!!

Με όλα αυτά, είναι απολύτως φυσιολογικό από έναν κόσμο εξαπατημένο να ακούγονται και χοντράδες του τύπου "Ταϊλανδός Ταμτάκος"......ας μην έβαζε και αυτός καρό κουστούμι.....ας έβαζε καλύτερα 27 εκατομμύρια στα ταμεία του Παναθηναϊκού όπως είχε υποσχεθεί!!! 

Η σχέση του Παιρότζ με τον Ρέστη είναι δεδομένη, εξάλλου το έχει ομολογήσει και ο ίδιος (στον Παναθηναϊκό θα είμαι με τους ανθρώπους που ήμουν και στις προηγούμενες εξαγορές ομάδων, θυμίζω λοιπόν πως ο Ρέστης στην Σίτι είχε το 10%)....αλλά και να μην το είχε ομολογήσει, η αβάντα της φυλλάδας του Ρέστη καθώς και η παραχώρηση του δικηγόρου του, το αποδεικνύουν....

Η "αγάπη" του Ρέστη για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τωρινή..... και το 2011 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά τον πρόλαβε τελικά ο φίλος του ο Αλαφούζος......Ο Ρέστης κουβάλησε τον ΠΠ στην Ελλάδα, να λειτουργήσει αντ αυτού.....αποφεύγοντας την αναταραχή που θα έφερνε δικό του ενδιαφέρον στους κόλπους των Παναθηναϊκών. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς σας πως ο Ταιλανδός ενημερώθηκε για την μεγάλη "επενδυτική" ευκαιρία που λέγεται Παναθηναϊκός..... ο Παναθηναϊκός είναι το φορτίο που πρέπει να σηκώσουν, αν θέλουν να πάρουν όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση....

Προσωπικά, δεν θέλω με τίποτα για ιδιοκτήτη της ομάδας μου, κάποιον ή κάποιους που την βλέπουν σαν "φορτίο".... Εκτός του ότι δεν έχουν κανένα όραμα για αυτήν (φαίνεται άλλωστε από την πολύμηνη καθυστέρηση και από το πως την άφησαν να πορευτεί στο φετινό πρωτάθλημα) στην πρώτη ευκαιρία -και αφού έχουν εξασφαλίσει όσα τους έταξαν ή δεν εξασφάλισαν τίποτα από αυτούς που τάζουν τα πάντα, στους πάντες- θα την ξεφορτωθούν, πιθανότατα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που την βρήκαν.

Όσο εύκολα αφήνουν την τελευταία του Βελγίου Μουσκρόν, με το μικρότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος (8 εκατομμύρια ευρώ)..... έτσι εύκολα μπορούν να παρατήσουν και τον Παναθηναϊκό όταν δεν θα τους είναι χρήσιμος στις λοιπές διαπραγματεύσεις τους....

Δεν τον θέλουν τον Παναθηναϊκό....απλά τον χρειάζονται (το κακό για αυτούς είναι, πως το κατάλαβε ο Αλαφούζος)!!! Το δικό μας ζητούμενο δεν θα έπρεπε να είναι αν τελικώς μπουν, με ποιο ποσό και πότε......αλλά πως θα τον διαχειριστούν όσο καθίσουν, πως θα τον αφήσουν όταν δεν θα τον χρειάζονται και τι θα ακολουθήσει...... αυτά τα ερωτήματα με βαραίνουν και δεν ξέρω τι σκατά να επιλέξω....  καλύτερα να δώσω λεφτά στον Ψευτοθόδωρο να δημιουργήσει μια μετοχική πλειοψηφία.... :) 

Στόχος τους το "φορτίο" αυτό να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερο από χρέη.... και αυτό υπολόγιζαν πως θα γίνει υπό την πίεση των αποτελεσμάτων....τότε που ο κόσμος θα έβραζε ακόμη περισσότερο για τον Αλαφούζο.... Μόνο που δεν τα υπολόγισαν όλα.... Δεν υπολόγισαν την καλή απόδοση της ομάδας, που έχει ηρεμήσει τον κόσμο και έχει ανοίξει την όρεξη του Αλαφούζου, να πληρώσει λιγότερα....μη σας πω να πάρει κιόλας!!!

Η ΑΜΚ τρέχει...και δεν έχει μπει σεντς από τον Ταιλανδό, ο οποίος έχει δικαίωμα να συμμετέχει από την πρώτη ημέρα, αφού κατέχει ήδη το 50% των υπαρχουσών μετοχών, όπως μας ανακοινώθηκε από τον Αλαφούζο..... τα βάζει σε λογαριασμό του Αλαφούζου και αυτός τα μετοχοποιεί για λογαριασμό τους.....συνεταιρικά έχουν πλέον τις μετοχές.

Όσο η ομάδα έχει θετικά αποτελέσματα, η προσοχή όλων μας θα είναι εκεί στραμμένη...θα πηγαίνουμε γήπεδο, θα συζητάμε για την απόδοση του Μπουζούκη, θα αδημονούμε για το επόμενο παιχνίδι..... μέχρι τότε το παπατζηλίκι θα είναι ανεκτό. Μακάρι για πολύ καιρό, αυτό θα σημαίνει πως κερδίζουμε στο χορτάρι.... 

Όλα τα ανωτέρω, σε καμιά περίπτωση δεν ενισχύουν την ευχή-άποψη ορισμένων, πως αν δεν μπει ο ΠΠ θα μπει ο Γιαννακόπουλος.... το έχει δηλώσει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους....Δεν ενδιαφέρομαι για την ΠΑΕ, αν δεν έχει εξασφαλιστεί η αυτοχρηματοδότησή της μέσω του γηπέδου..... Έχουμε κάποιο γήπεδο, που να αποφέρει ύψος εσόδων ίσα με τα λειτουργικά έξοδα μιας ομάδας που διεκδικεί Πρωτάθλημα? Όχι....

Αυτά για σήμερα.... στην επόμενη επικοινωνία μας, θα ασχοληθούμε με την δημοσιογραφική κλαπαρχιδιά, πως "Η Ανάπλαση των Προσφυγικών δεν επηρεάζει τη Λεωφόρο".....


Αλέξανδρος



 
Top