Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, τα επιπόλαια λάθη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, η αστοχία από τα 6,75 και κυρίως η κακή απόδοση βασικών γραναζιών της Εξάστερης μηχανής, είχαν ως αποτέλεσμα μια ήττα που θεωρητικά δεν θα στοιχίσει (είναι πολύ νωρίς και η Μπάγερν έχει καλή έδρα), αλλά ρίχνει την ψυχολογία και μετριάζει τον ενθουσιασμό του κόσμου, που έσπευσε -παρά την αύξηση των τιμών- να κλείσει μια θέση στο ΟΑΚΑ. 

Η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι σε ένα αξιόλογο σύνολο (δείτε το σημερινό ματς της απέναντι στην ΤΣΣΚΑ), δεν επιτρέπει σε κανέναν τους αφορισμούς......ούτε στους ορκισμένους εχθρούς αυτής της ομάδας.....που εδώ και χρόνια την περιμένουν στη γωνία, για να την "πουν" στον Γιαννακόπουλο (και στα @@μου να του την πουν, αλλά μακριά από την ομάδα οι κόντρες και τα απωθημένα τους). 

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, για άλλη μία χρονιά  η ομάδα χτίζεται σχεδόν από την αρχή....βασικά γρανάζια όπως οι Τζέιμς και Σίνγκλετον έχουν αποχωρήσει και επιβάλλεται όλοι μας να δώσουμε μια πίστωση χρόνου, πριν ψάξουμε τον αντικαταστάτη του Πασκουάλ και του μισού ρόστερ. 

Μπασκετικός δεν είμαι, αλλά μπορώ να καταλάβω πως η Μπάγερν δεν είναι "καφενείο" επειδή έχασε την προηγούμενη αγωνιστική από την Εφές ή επειδή έτσι θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι σήμερα, προσδίδοντας τραγικότητα στην ήττα του Παναθηναϊκού. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συγκεκριμένα σε δύο λάθη που έγιναν δευτερόλεπτα πριν την λήξη, που αν είχαν αποφευχθεί, ένα κύμα ενθουσιασμού θα είχε κυριεύσει τον κόσμο για το 2 στα 2 (πρώτη φορά Οκτώβρη μήνα την τελευταία 6ετία). 

O Παναθηναϊκός έφτασε τις επτά συνεχόμενες ήττες στα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια του στην EuroLeague.

Το αρνητικό σερί

2012-13 vs Ρεάλ Μαδρίτης 85-78

2013-14 vs Λιέτουβος Ρίτας 84-83

2014-15 vs Μπάγερν Μονάχου 81-75

2015-16 vs Λοκομοτίβ Κουμπάν 81-70

2016-17 vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-77

2017-18 vs Μπαρτσελόνα 98-71

2018-19 vs Μπάγερν Μονάχου 80-79

Η ομάδα θέλει δουλειά, δεν έχω σκοπό να ωραιοποιήσω καμιά κατάσταση..... σαφέστατα και για την εικόνα της σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια την ευθύνη φέρει ο προπονητής....ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.... θα το δει, θα το διορθώσει και θα είναι πάλι άνετα στην 8αδα και πιθανότατα στην πρώτη 4αδα. 

Για μένα είναι κυρίως ψυχολογικό το θέμα.... και όχι αγωνιστικό. Η έλελιψη αυτοπεποίθησης στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πασιφανής.... τόσο στα λάθη, όσο και στα πολλά άστοχα σουτ....όταν καίει η μπάλα. 

Όσοι δεν αντέχετε το θέαμα, μπορείτε να παρακολουθείτε GNTM και να δώσουμε ραντεβού στα παιχνίδια με τον γαύρο (προσφέρονται για πανηγυριτζήδες) και στα play offs της Euroleague..... τότε που θα κάνετε όνειρα για Final Four....όνειρα που δεν θα δικαιούστε, με βάση όσα θα έχετε σούρει όλη τη χρονιά. 

Δεν θα γράψω άλλα.....φτάνει για την ώρα η αντιπαράθεση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, ώστε να διατηρούμε την φήμη των μονίμως διχασμένων....Αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν θα επιτρέψω  αυτό εδώ το site να γίνει εργαλείο αμφισβήτησης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, επειδή κάποιους τους χαλάει (για άλλους λόγους) ο Γιαννακόπουλος. 

Στην τελική, απευθυνθείτε στον Πίπη να κάνει τα 47 εκατομμύρια 67  να πάρει και την ΚΑΕ..... σε 67 επτάμηνες δόσεις του εκατομμυρίου!!!


Τα υπόλοιπα από το OnSports

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση στο παρκέ κάτι που προδίδει και το αρχικό 7-0, με το οποίο προηγήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Γενικότερα, οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, κάτι που άλλαξε με την είσοδο των Ουίλιαμς και Κόπονεν.

Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε πρόβλημα με φάουλ (Λάνγκφορντ και Παπαπέτρου είχαν θέμα) κι αυτό επηρέασε και το… μυαλό των «πράσινων». Τα εύκολα λάθη των παικτών του Πασκουάλ έδωσαν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να «τρέξουν» στον αιφνιδιασμό.

Αποτέλεσμα ήταν η Μπάγερν να βρεθεί στο +6 (34-28) αλλά οι Παππάς και Λεκαβίτσιους έκαναν εξαιρετική δουλειά μην επιτρέποντας της να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο. Ο πρώτος βοήθησε στην άμυνα αλλά και στο σκοράρισμα, ενώ ο δεύτερος έτρεξε υποδειγματικά την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπόρεσε να πάει έτσι προηγούμενος στα αποδυτήρια κι αν δεν ήταν ο Μπαρτέλ, θα μπορούσε να το είχε πράξει, έχοντας εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφορά. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στο «ζωγραφιστό», με τον Μπούκερ να κάνει ζημιά στην τρίτη περίοδο.

Στη συνέχεια, όμως, οι Αντετοκούνμπο και Παππάς ηγήθηκαν της άμυνα του «τριφυλλιού», το οποίο είχε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμα. Αν μάλιστα είχε κάποιες καλύτερες επιλογές θα είχε πάρει μια μεγαλύτερη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε κι ο Κόπονεν έβαλε μπροστά (59-58) την Μπάγερν με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο Ντέντοβιτς αποτέλεσε πρόβλημα καθώς εκμεταλλεύτηκε το μις ματς που είχε με τον Λάνγκφορντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχε τους 10 από τους 19 πόντους του στην τέταρτη περίοδο.

Οι παίκτες του Πασκουάλ «κόλλησαν» στην επίθεση, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πετυχαίνουν πόντους μέσα στο «ζωγραφιστό». Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +5 (73-68 στο 37’), εκμεταλλευόμενοι και τις κακές επιλογές των «πράσινων», οι οποίοι έδειχναν εγκλωβισμένοι!

Αυτός που ανέλαβε δράση για να… ξελασπώσει τον Παναθηναϊκό ήταν ο Λάνγκφορντ, ο οποίος πέτυχε κρίσιμους πόντους και με 2/2 βολές μείωσε στον πόντο (80-79), 6.4’’ πριν το φινάλε. Ο Μπούκερ είχε 0/2 βολές αλλά ο Γκιστ που πήρε το ριμπάουντ έκανε το λάθος, δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο κι εκεί όλα τελείωσαν…



 
Top