Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, με εξαιρετικούς τους Παπαπέτρου, Καλάθη και Γκιστ (μετά από πολύ-πολύ καιρό ο τελευταίος) ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με 77-67 και βλέπει το διπλό στη Βαρκελώνη, ως μια καλή ευκαιρία να πάψει κάθε συζήτηση..... για μη είσοδο στην 8αδα!!!

Μπορεί ακόμα η ομάδα να μην πείθει πως είναι ικανή να κερδίσει εκτός έδρας, αλλά για κάποιο λόγο είμαι αισιόδοξος για το παιχνίδι της Παρασκευής. Τα "γκάζια" του Πιτίνο σε συνδυασμό με την αύρα της 1ης μεταγραφής (Κλιπάτρικ), με οδηγούν στο συμπέρασμα πως έστω και αν χύσουν οι παίκτες μας ιδρώτα και αίμα, θα κερδίσουμε. 



Τα υπόλοιπα από το On Sports

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την όγδοη φετινή τους νίκη στη Euroleague κι ανέβηκαν στο 8-9, δύο ημέρες πριν επισκεφθούν τη Βαρκελώνη για να παίξουν με την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν άκρως ουσιαστικός και στο μεγαλύτερο διάστημα συνδύασε ουσία και θέαμα, ξεκινώντας από την άμυνα του, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι δέχθηκε μόλις 67 πόντους.

Επίσης, το «τριφύλλι» από τη στιγμή που και πάλι τα τρίποντα δεν... έμπαιναν, άλλαξε τρόπο παιχνιδιού και πέρασε την μπάλα στο «ζωγραφιστό», βρίσκοντας λύσεις από πολλούς παίκτες του. 

Βέβαια, τα πράγματα έγιναν έτσι κι αλλιώς πιο εύκολα από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης ήταν ιδιαίτερα κεφάτος! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε νταμπλ νταμπλ (14π., 11ασ.) και μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν οι κορυφαίοι. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε νέο ρεκόρ καριέρας, σκοράροντας 18 πόντους, ενώ ισοφάρισε κι εκείνο στα ριμπάουντ. Γενικότερα, έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Η ομάδα του Πιτίνο είχε άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά κι άλλους που βοήθησαν σε καθοριστικά σημεία, όπως για παράδειγμα ο Μήτογλου που έβαλε δύο σερί καλάθια στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν η Μπάγερν πίεζε. Επίσης, ο Τζέιμς Γκιστ μπήκε δυνατά από την αρχή και τελείωσε αρκετές φάσεις, σκοράροντας 13 πόντους με 6/8 δίποντα, ενώ Τόμας και Λοτζέσκι έβαλαν το δικό τους... λιθαράκι. Όπως έκαναν άλλωστε κι όλοι οι παίκτες...

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη σε ένα ματς που είχε δίπλα το «πρέπει» και μάλιστα το έπραξε με καλή εμφάνιση, η οποία του δίνει ψυχολογία εν όψει Μπαρτσελόνα. Η ανάγκη για ένα μεγάλο «διπλό» άλλωστε είναι επιτακτική...

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν με ενέργεια στο παρκέ και κέρδισαν τις περισσότερες μάχες. Με αυτό τον τρόπο έλεγξαν τον τομέα των ριμπάουντ (18-10), ενώ έκαναν δύσκολη τη... ζωή των αντιπάλων τους με την άμυνα που έπαιξαν. Οι «πράσινοι», οι οποίοι έκαναν μόλις 2 λάθη στο πρώτο μέρος, δέχθηκαν μόνο 11 πόντους ως το 12ο λεπτά και με σερί 7-0, ξέφυγανμε 26-11 (12'). Ο Καλάθης «έκοβε κι έραβε» (7π., 5ρ. σε 17 λεπτά), ενώ ο Παπαπέτρου έκανε τρομερή δουλειά κοντά στο καλάθι (11π. με 4/6διπ., 5ρ.). Μάλιστα, αν δεν ήταν ένα ξέσπασμα του Κόπονεν και κυρίως ο Ουίλιαμς (13π.), τότε η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με το «τριφύλλι» να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Η Μπάγερν μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ κι έριξε τη διαφορά στο -6 (45-39) αλλά ο Καλάθης με τις πάσες του... έκοψε στη μέση την άμυνα της γερμανικής ομάδας. Ο Μήτογλου έδωσε λύσεις, ενώ ο Γκιστ συνέχισε να είναι αποτελεσματικός κι ο Παναθηναϊκός διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαπέτρου πέτυχε μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 59-49, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις, όπως κι ο Τόμας, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κρατούν σε απόσταση (65-54 στο 32') την αντίπαλο τους.

Με δεδομένο ότι τα τρίποντα δεν... βγήκαν και πάλι, οι «πράσινοι» πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», εκεί που βρήκαν πόντους, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στην Μπάγερν να μειώσει μέχρι το -6. Έτσι κύλησε ο αγώνα μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 43-32, 59-50, 77-67.






ΥΓ1. Δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό πριν το έχω γράψει.....όχι τόσο ως πρόβλεψη, όσο ως ευχή.....διασταύρωση στη φάση των "8" με τον γαύρο..... ειδικά μετά τα όσα ακολούθησαν του παιχνιδιού στο ΣΕΦ και όσα θα γίνουν στο παιχνίδι της 13ης Φεβρουαρίου, θα είναι η μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας μας. 

ΥΓ2. Που είναι ο Πίπης ρε να βοηθήσει να πάρουμε και 5αρι? Αν δεν μπορεί ο ίδιος ας μας στείλει έναν φίλο του...... τον Mr Bank π.χ. μπουαχαχαχαχα λαμόγιαααααααααααααααααα, γιουσουφάκιαααααααααααα!!!

Αλέξανδρος

 
Top