Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Χαίρετε κύριοι, αλίμονο αν η χτεσινή ήττα μετά από 8 νικηφόρα παιχνίδια, μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη για την αγωνιστική ταυτότητα του φετινού Παναθηναϊκού. Θα χρειαζόμασταν ψυχίατρο και σύντομα........

Όπως έγραψα και την Δευτέρα, ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ο καλύτερος που έχει παρουσιάσει η διοίκηση Αλαφούζου. Έχει κάνει άλματα προόδου όσον αφορά την προσήλωσή που δείχνει στην ουσία (το θετικό αποτέλεσμα), στις εκτός έδρας εμφανίσεις (με εξαίρεση το ματς της Ξάνθης) και στην διαχείριση των ηττών (αφού μπορεί και συνέρχεται αμέσως). 

Το άλυτο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η κλάψα, η μιζέρια και τα ευφάνταστα άλλοθι μετά από κάθε ήττα. Για αυτή την άρρωστη νοοτροπία ευθύνεται η διοίκηση, που μη μπορώντας να μετουσιώσει τα όνειρα των Παναθηναϊκών σε πραγματικότητα, εφευρίσκει εχθρούς προκειμένου να αποποιηθεί την αδυναμία-ανικανότητά της. 

Κύριος εκφραστής του Βασιλακοκαϊλισμού και υπεύθυνος για την μετάλλαξη των νέων Παναθηναϊκών, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ......απορώ πως δεν έχει βρει μια θέση δίπλα στον Ρουβά, στις τραγωδίες που ανεβάζει στο Ηρώδειο!!! 

Χωρίς να μπω στη διαδικασία να ψάξω περισσότερο, σας δίνω τα link από δύο άρθρα που έγραψα τον Γενάρη και αποτυπώνουν ξεκάθαρα την άποψή μου για αυτό το καρκίνωμα που μικραίνει τον Παναθηναϊκό και δεν αφήνει τους ποδοσφαιριστές του να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να γίνουν επιτέλους άντρες, που δεν θα ψάχνουν δικαιολογίες. 

Τι κάνετε μωρέ? Σταματήστε το κάρβουνο.....ΟΧΙ άλλο κάρβουνο!!!

Σταματήστε να δημιουργείτε ηττοπαθείς Παναθηναϊκούς!!!

Κύριοι, το χτεσινό παιχνίδι χάθηκε γιατί η ομάδα μας δεν ήταν καλή, γιατί είχε στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστές που δεν είναι επιπέδου ούτε καν Σούπερ Λίγκας, γιατί μπαίνει στο γήπεδο έχοντας την πεποίθηση πως θα αδικηθεί, με συνέπεια να δημιουργείτε αποπροσανατολιστικός εκνευρισμός, γιατί θεωρεί πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης (με απόσταση από την κορυφή μικρότερης της περσινής), είναι αρκετή για τους φιλάθλους της!!!

Για όλα τα ανωτέρω, που αποτελούν τροχοπέδη στο να δούμε τον Παναθηναϊκό μας Πρωταθλητή, ευθύνεται η διοίκηση και μόνο η διοίκηση. Αυτή έχει καλλιεργήσει κλίμα ηττοπάθειας, αυτή αντί να τραβήξει τα αυτιά σε αυτούς που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, δημιουργεί το άλλοθι του κατατρεγμένου!!! 

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και να είναι τσαντισμένοι από τα αποδυτήρια. Πριν τη φάση του μούφα πέναλτι (έχει προηγηθεί κατ εμέ κανονικό στον Ναπολεόνι), ποια ήταν αυτά τα κακά σφυρίγματα του διαιτητή, που δικαιολογούν τρεις κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία? Ένα ανάποδο αράουτ? 

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και συνήθως υγιές συναίσθημα αλλά, όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, πρέπει να τον δούμε με μετριοπάθεια και να τον έχουμε υπό έλεγχο. Αν τον αφήσουμε ανεξέλεγκτο, η «κρυφή» πλευρά του είναι αυτή που επηρεάζει τις περισσότερες πλευρές της ζωής μας. Μπορεί κάποιοι από εμάς να εκλαμβάνουμε τα ξεσπάσματα θυμού σαν μια εκδήλωση του ανδρισμού ή της δύναμής μας, αλλά είναι επιζήμια.......τόσο για εμάς, όσο και για τους άλλους που έχουν σχέση μαζί μας.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργεί η διοίκηση συνεπικουρούμενη από δημοσιογράφους και οπαδούς ευθύνεται κύριοι...... και οι ποδοσφαιριστές από τη μεριά τους καλά κάνουν....εκμεταλλεύονται την επικοινωνιακή ανάγκη της διοίκησης να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες και κρύβονται πίσω από αυτές. Ποιος εργαζόμενος δεν επιθυμεί να είναι στο απυρόβλητο ακόμα και αν η απόδοσή του είναι μέτρια? Κανείς!!!

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα και μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με δηλώσεις του τύπου:  "είμαστε η καλύτερη ομάδα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρουμε για τους γνωστούς λόγους"...... η ανευθυνότητα απέναντι στην ιστορία του Παναθηναϊκού έπιασε ταβάνι!!! 

Με μια τέτοια διοίκηση, πάλι καλά να λέμε που η ομάδα φαίνεται να τελειώνει το Πρωτάθλημα, έχοντας καταφέρει να βγει δεύτερη στην κανονική περίοδο και έχοντας κερδίσει τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω και τον Ολυμπιακό άνετα εντός. Καλύτερη ομάδα σε σχέση με αυτόν που παίρνει το πρωτάθλημα έχουμε.......αλλά καλό ποδόσφαιρο δεν έχουμε παίξει, ούτε πρόκειται να παίξουμε όσο η ομάδα αποτελείται από το συγκεκριμένο ρόστερ, που δεν έχει καν δεκάρι καθαρό. 

Για το τέλος της σημερινής μας επικοινωνίας άφησα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πράσινης", το οποίο απεικονίζει τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα να λέει την Παναθηναϊκή ατάκα της εκατονταετίας "Θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες? Όχι ρε, δεν θα πεθάνουμε, θα παλέψουμε". 



Σε πρώτη φάση δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω..... έτσι πρέπει να γίνει, να παλέψουμε να γίνουμε καλύτεροι, δυνατότεροι, πλουσιότεροι και να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή......

.............σε δεύτερη φάση ενθυμούμε ένα πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας πριν 20 ημέρες που παρότρυνε τον Γιάννη Αλαφούζο όχι μόνο να μην παλέψει, αλλά να φύγουμε και από το πρωτάθλημα και βγάζω το συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη των πρωτοσέλιδων τίτλων, πάσχουν από διπολική διαταραχή.



ΥΓ. Τελικά η αθλητική δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι "άμεμπτη"..... παρά την πίστη μας πως χάνοντας ο Παναθηναϊκός από τον Ατρόμητο, δια μαγείας θα επιστρέφονταν οι τρεις βαθμοί της τιμωρίας, διαψευστήκαμε. 

Αλέξανδρος




 
Top