Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε φίλοι μου, σήμερα θα κάνω μια μικρή αναφορά στους παίκτες  Σπάχιτς Σιανί κι Ανχελέρι. που φαίνονται να είναι οι κύριοι και μοναδικοί στόχοι, για την κάλυψη της θέσης του στόπερ, δίπλα στον Ταυλαρίδη. 

Και οι τρεις λοιπόν δεξιοπόδαροι ενώ υποτίθεται ψάχναμε αριστεροπόδαρο, αλλά αυτό δεν παίζει και τόσο μεγάλη σημασία χώρια που γενικότερα αριστεροπόδαροι σπανίζουν, το κυριότερο είναι να έχουν καλά στοιχεία και εμπειρίες. 

Έχουν το ίδιο περίπου ύψος και οι τρεις, αλλά σαφέστατα τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σήμερα παίζουν σε πρωταθλήματα πολύ καλύτερα απ το δικό μας και πως να μην είναι άλλωστε, όταν μιλάμε για τα πρωταθλήματα των Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας. 

Ο Ανχελέρι (32 ετών) είναι παλιός γνώριμος, θυμίζω ότι πριν οκτώ χρόνια τον θέλαμε ως δεξί μπακ. Στην Μάλαγα έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, έτσι οι Ανδαλουσιανοί θα ζητήσουν κάποιο ποσό, με μια καλή προσφορά όμως θα τον δώσουν. Κάπου διάβασα όμως ότι, ίσως δεχθούν και δανεισμό. 

Δεν γνωρίζω το συμβόλαιό του. Σκληροτράχηλος αμυντικός καθότι αργεντινός με γρήγορες τοποθετήσεις και καλή πάσα. Η δυσκολία της υπόθεσης και η πιθανή καθυστέρηση της μεταγραφής τον κατατάσσει ως τρίτη επιλογή. Αν κρίνω δε τόσο απ τα λεγόμενα όσο και κυριότερα απ τις πράξεις της διοίκησης, το να κλείσουν έγκαιρα το ρόστερ δηλαδή, τότε μάλλον τον βγάζει αυτόματα εκτός.

Ο Σιανί (31 ετών) είναι θηριώδης αλλά λίγο αργός ίσως και να θυμίζει Μπουμσόνγκ, κάνει δηλαδή και τα τσαφ του, στην Λάτσιο πάντως τα πήγε αρκετά καλά. Αν σκεφτούμε ότι οι γείτονες είναι λάτρεις της άμυνας τότε σαφώς λέμε ότι η παρουσία του εκεί είναι απόλυτα επιτυχημένη, άρα στο δικό μας θα του είναι πανεύκολο. Είναι ελεύθερος και το κασέ του ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο, δείχνει όμως να το συζητά και με λιγότερα.

Το πιο hot όνομα σαφώς είναι του Σπάχιτς (35 ετών). Πολύπειρος με παραστάσεις σε μεγάλα πρωταθλήματα (Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία) και ηγέτης στην εθνική του ομάδα. Βάσει στατιστικών, βρίσκεται μέσα στην ενδεκάδα των καλύτερων του CL (την παρουσίασε η επίσημη έκδοση του CL) στην θέση του στόπερ. 

Σίγουρα οι 35 Αύγουστοι που βαραίνουν την πλάτη του, μας προβληματίζουν, ειδικά αν συνυπολογίσουμε δε ότι κι ο Στάθης είναι της ίδιας ηλικίας πρέπει να το σκεφτούμε διπλά. Δεν λέω ότι για ένα ή και δυο χρόνια δεν θα έχουμε αξιόπιστα στόπερ, κάθε άλλο, αλλά το τι θα συμβεί μετά αυτών. 

Ένα δεύτερο που αξίζει να σχολιαστεί είναι ο οξύθυμος χαρακτήρας του και γενικότερα τα νεύρα. Τσακώνεται εύκολα με τους αντιπάλους. Υπάρχει επίσης και η πιθανότητα να έχουμε κι "ομορφιές" στα αποδυτήρια. Κατά τα άλλα είναι παίκτης που χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια, κυρίως βέβαια το δεξί, "ρίχνει" ποδοσφαιρικό ξύλο. Είναι αυτό που λέμε παλιάς κοπής στόπερ. Ή η μπάλα ή ο παίκτης, ποτέ όμως δεν περνούν και τα δυο μαζί. Το κασέ του λογικά δεν θα είναι πάνω από 600-800 χιλιάδες.

Επί της ουσίας το δίλημμα είναι Σπάχιτς ή Σιανί, με δική μου εκτίμηση ότι ο Βόσνιος θα είναι αυτός που θα προτιμηθεί τόσο γιατί το συμβόλαιό του θα είναι κατά κάτι λιγότερο σε σχέση με τον Σιανί όσο και γιατί είναι κι επιθυμία του Αναστασίου, έχει βρε παιδί μου μια...συμπάθεια στους σιτεμένους.

ΥΓ. Πάντως δεν θα απορήσω αν τελικώς κλείσει από τώρα κι ο Ελάντερ παρόλο που λένε ότι το άφησαν για Γενάρη. Αυτό πιθανόν να έχει να κάνει με το τελικό συμβόλαιο του παίκτη που θα προτιμηθεί.

ΥΓ1. Στο μπάσκετ, απ την αρχή ήταν δύσκολο, πόσο μάλλον τώρα και μετά το 2-0. Άλλωστε το λέγαμε μεταξύ μας ότι οι τόσες λάθος επιλογές θα μας στοίχιζαν. Στο πρώτο ματς τα κοράκια έπαιξαν το ρόλο τους, στο δεύτερο όμως δείξαμε ότι στην παρούσα φάση και με τόσες απουσίες δεν μπορούσαμε να τους νικήσουμε. Ακόμη κι αν σήμερα κάνουμε την έκπληξη πάλι θα πω ότι το πρωτάθλημα φέτος θα το πάρουν οι ακατονόμαστοι. 

Ειλικρινά δεν θα με πονέσει τόσο η απώλεια του πρωταθλήματος, αυτό κάποια στιγμή θα γινόταν, η σκούπα όμως θα με πονέσει περισσότερο και η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο.

Gt67


 
Top