Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αδιαμφισβήτητα η είδηση της χτεσινής ημέρας είναι η προσθήκη του Νικ Καλάθης στον μπασκετικό Παναθηναϊκό για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά μη έχοντας τις γνώσεις να γράψω τι σημαίνει αυτό στο παρκέ, θα ασχοληθώ και θα σχολιάσω την συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο της Θύρας 13 ο Γιάννης Αλαφούζος. 

Μίλησε για πολλά. Κάποια από αυτά τα λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου και θα τα σχολιάσω, κάποια από αυτά θα τα αγνοήσω καθότι είναι χιλιοειπωμένα (π.χ. τι έγινε με τον Κωνσταντίνου, ποιοι είχαν Πακιστανικά τηλέφωνα) και κάποια από αυτά αναγκαστικά θα τα χλευάσω (επιλογή εταιρείας ένδυσης). 

Αν προσπεράσω την κριτική του σε πρόσωπα, η οποία σαφώς και είναι υποκειμενική (συνηθίζει να αποθεώνει όσους συνεργάζεται και να βγάζει σκάρτους όσους σταματά την συνεργασία), κρατάω από την συνέντευξη τα παρακάτω: 

1) πως πάμε για Πρωτάθλημα, 2) πως θα γίνουν άλλες δύο μεταγραφές, 3) πως ο Εσιέν θα είναι έτοιμος σε 1,5 μήνα, 4) πως ο Κομποτής είναι αντιστασιακός και τον φάγανε, 5) πως τα έργα στη Λεωφόρο θα ξεκινήσουν του χρόνου με ιδία κεφάλαια και όχι με λεφτά του κράτους, 6) πως χαΐρι και προκοπή στα οικονομικά θα δούμε μόνο όταν παίξουμε σε ομίλους CL, 7) πως τα έργα στο Κορωπί έχουν βαλτώσει λόγω οικονομικών δυσκολιών, 8) πως ήταν υπέρμαχος του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και 9) πως εντός των ημερών θα υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με την διαφθορά του ποδοσφαίρου. 

Όσον αφορά το 1, χαίρομαι ιδιαίτερα που η ίδια η διοίκηση ανεβάζει πλέον τον πήχη των προσδοκιών του κόσμου στο επίπεδο που ταιριάζει στην ιστορία του Συλλόγου και αφήνει πίσω της τους εξευτελιστικούς στόχους περί εισόδου στα play off. 

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Αλαφούζο, πως με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ και του ιδίου, φέτος έχει γίνει υπέρβαση...... κάτι που μας κάνει όλους να αισιοδοξούμε πως τελικά θα τα καταφέρουμε. 

Όσον αφορά το 2, ακόμα και αν πρόκειται για νέους εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αφού θα γεμίσει το ρόστερ και ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει αυτούς που ίσως να θεωρούν "καπαρωμένη" τη θέση τους στην ενδεκάδα. 

Όσον αφορά το 3, καλώς ή κακώς όλοι γνωρίζαμε τα μικροπροβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Εσιέν τα τελευταία χρόνια...... καταλήξαμε όλοι πριν καν γίνει η μεταγραφή, πως με μια σωστή διαχείριση, σε ένα χαμηλού επιπέδου Πρωτάθλημα, θα έκανε τη διαφορά. Η στάση του προπονητικού team να μην τον πιέσει για να προλάβει τους προκριματικούς, κρίνεται υπεύθυνη και ωφέλιμη μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά το 4, το μόνο που μου έρχεται αυτή τη στιγμή είναι να γελάσω. Είναι αδύνατον στην ίδια συνέντευξη να κατακεραυνώνει τον Πρόεδρο της Βέροιας, να δηλώνει πεπεισμένος για την ενοχή του και ταυτόχρονα να προσπαθεί να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που σύμφωνα με την "γκόμενα" του Αρβανιτίδη, είχαν στήσει παρέα παιχνίδι. 

Ο κύριος Αλαφούζος, πιθανότατα να κρίνει την παρουσία του κύριου Κομπότη στο ποδόσφαιρο, από το 2013 και έπειτα.......εμείς όμως που δεν γίναμε Παναθηναϊκοί πριν 3 χρόνια, γνωρίζουμε καλά τον ρόλο του και τις βρομιές του. 

Όσον αφορά το 5, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να πεισθώ, Ακούω αυτό το παραμύθι από το δεύτερο εξάμηνο της ανάληψης της διοίκησης του Παναθηναϊκού από τον Αλαφούζο (στο πρώτο επέμενε πως θα πάμε στον Βοτανικό). Την ώρα που έχει δημιουργήσει ένα ταμείο που πάνε τα χρήματα από τις διπλές τιμές των εισιτηρίων χωρίς ουδέποτε να ομολογήσει πόσα είναι αυτά, την ίδια ώρα δηλώνει σήμερα πως δεν θέλει να αποκαλύψει που θα βρει τα χρήματα.

Την ώρα που με πίεση μέσω δικαστικού αγώνα κατάφερε να εγκριθούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας, την ίδια ώρα ομολογεί πως θα ήταν το λιγότερο προκλητικό να εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα για ανακατασκευή γηπέδου, όταν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση. Συγνώμη αλλά όσον αφορά αυτό το θέμα, έχω σοβαρές επιφυλάξεις.

Όσον αφορά το 6, θεωρώ πως εμπαίζεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Με τη συμμετοχή στο CL που αποφέρει από 10 έως 20 εκατομμύρια ευρώ, ήξερα και εγώ να κάνω οικονομική εξυγίανση και πιθανότατα δεν θα είχα 4 χρόνια μνημόνιο. Θα είχα αυξήσει το budget από τα 5 εκατομμύρια στα 10 τον πρώτο ή τον δεύτερο χρόνο και θα κατακτούσα το Πρωτάθλημα από έναν Ολυμπιακό που δεν παρουσίαζε τίποτα το ιδιαίτερο.

Τρία χρόνια με budget 5 εκατομμυρίων ευρώ και η φετινή χρονιά με budget αυξημένο κατά 40%, έπρεπε να είχαν ήδη εξασφαλίσει την εξάλειψη των χρεών. Ο κύριος Αλαφούζος είχε ομολογήσει πως τα χρέη είναι 28 εκατομμύρια, αν προσθέσουμε τα συμβόλαια και τα έξοδα λειτουργίας αυτών των τεσσάρων χρόνων ανεβαίνουμε περίπου στα 76 εκατομμύρια ευρώ. 

Κάντε μια πρόσθεση των εσόδων από Ευρώπη, ΟΠΑΠ, ΝΟΒΑ, Παναθηναϊκή Συμμαχία, Ομολογιακό δάνειο, Εισιτήρια, Χορηγούς, Πωλήσεις παικτών.......και θα μου δώσετε δίκιο. 

Όσον αφορά το 7, δυστυχώς εμείς το γράφαμε όλο αυτό το διάστημα και κάποιοι μας παρουσίαζαν για έργα ουσίας, φωτογραφίες από ταμπέλες που κοστίζουν 1.000 ευρώ ή την στέγαση σε κλειστό χώρο των μηχανημάτων του PAO LAB, που επί ένα χρόνο βρίσκονταν ανενεργά.  

Από την πρώτη στιγμή που μετακομίσαμε στο Κορωπί, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η απόκτηση των επιπλέον 50 στρεμμάτων με σκοπό να δημιουργηθούν γραφεία, ξενώνες και 3 γήπεδα ποδοσφαίρου......αντί αυτών έχει καταστραφεί ένα προϋπάρχον γήπεδο. Καταλαβαίνω την ανάγκη να τακτοποιηθούν πρότερα οι παλιότερες οφειλές, απλά μην μας δουλεύουν. 

Όσον αφορά το 8, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέγει ότι του προστάζει η καρδιά και το μυαλό του.......και κακώς μπήκε στη διαδικασία να απολογηθεί για αυτό. Του αναγνωρίζω πως σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ, δεν ενέπλεξε  το οικονομικό μέλλον της ομάδας με στόχο να επηρεάσει συναισθηματικά την ψήφο των φιλάθλων.

Τέλος όσον αφορά το 9, ένα έχω να δηλώσω "από το στόμα του και στης δικαιοσύνης το αυτί".....εξάλλου η δικαιοσύνη είναι τυφλή και όχι κουφή. 


ΥΓ1. Αυτό πως στεναχωρήθηκε γιατί μας άφησε η adidas, αλλά τελικά η Puma έχει καλύτερο υλικό (πάντως εμφανισιακά είναι απαράδεκτες).....μου θυμίζει την προ διετίας δήλωσή του για την απαρχαιωμένη Παιανία και το καλύτερο Απήλιον που έχει ψύξη στο πάτωμα......με τα γνωστά αποτελέσματα. 

ΥΓ2. Κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και δεν έχει πολλά πολλά με τον Γιαννακόπουλο (είναι μια κίνηση σωφροσύνης), αλλά ας δώσει το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ. Την ομάδα θα στηρίξει, όχι τον Γιαννακόπουλο. 

ΥΓ3. Στο θέμα του Σισέ ειλικρινά μπερδεύτηκα...... Ο Τζιμπρίλ έχει αποφασίσει να τερματίσει την καριέρα του, παρόλα αυτά έχει δηλώσει πως μπορεί να αναθεωρήσει αν είναι να έρθει στον Παναθηναϊκός δεχόμενος να παίζει έστω και 10 λεπτά..... και αν κατάλαβα καλά η διοίκηση του κυρίου Αλαφούζου επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του σε εμάς, αλλά όχι τώρα μη χαλάσει η συνοχή της ομάδας, αλλά σε 1,2,3 χρόνια. 

Δηλαδή ο Τζιμπρίλ δεν θα παίζει πουθενά για 2-3 χρόνια και ξαφνικά θα έρθει να παίξει ένα τελευταίο ματς ΚΑΠΟΤΕ με τον Παναθηναϊκό. Η λογική σηκώνει τα χέρια.....

Πάρτε ρε τον άνθρωπο τώρα που πέρυσι είχε κάποιες συμμετοχές, σταματήστε να δημιουργείτε δυσαρεστημένους παλαίμαχους....... αφού δέχεται να παίζει 10 λεπτά, κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί......και στην τελική αν δεν το αντέξει συναισθηματικά να βρίσκεται στον πάγκο.....αποφασίζει τον Δεκέμβρη να κρεμάσει τα παπούτσια του, εν μέσω αποθέωσης στην Λεωφόρο. Στο φινάλε τα όποια χρήματα πάρει θα τα πληρώσει ο Νίκος Πατέρας :P 

Αλέξανδρος


 
Top