Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Αγαπητοί φίλοι και ομοϊδεάτες, 

όπως σας είχα ενημερώσει από τον Δεκέμβρη του 2014, είχα αναλάβει την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί μία Λέσχη Φίλων Συλλόγου Παναθηναϊκού, όπου όλοι εμείς οι "άστεγοι" Παναθηναϊκοί, θα μπορούμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, για όσα διαδραματίζονται στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια και απειλούν το μέλλον του Συλλόγου. 

Σε αυτή την προσπάθεια, μοναδικοί συμπαραστάτες απλοί φίλοι του Παναθηναϊκού που συνέδραμαν οικονομικά και ηθικά, ώστε σήμερα εκπροσωπώντας τους, να βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την έναρξη λειτουργίας της Λέσχης Φίλων Συλλόγου Παναθηναϊκού "ΜΙΜΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ"!!! 

Στη Λέσχη μας δεν υπάρχουν επώνυμοι ή εύρωστοι οικονομικά Παναθηναϊκοί, υπάρχουν αποκλειστικά ανιδιοτελείς και φανατικοί Παναθηναϊκοί, που μέσω της Λέσχης φιλοδοξούν:

1) να βοηθήσουν οικονομικά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, χωρίς να ασκούν διοίκηση

2) να παρευρίσκονται στα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες μας, χωρίς να εμπορεύονται εισιτήρια

3) να ελέγχουν τις διοικήσεις των Α.Ο., Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., χωρίς να συναλλάσσονται ή συνδιαλέγονται     μαζί τους και

4) να προασπίσουν τα συμφέροντα του Συλλόγου, χωρίς να καταλήξουν γραφικοί ή βίαιοι. 

Η Λέσχη Φίλων Συλλόγου Παναθηναϊκού "ΜΙΜΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ", δυστυχώς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργία της, σε μία περίοδο που η πλειοψηφία των Παναθηναϊκών αισθάνεται προδομένη, από αυτούς που διοίκησαν τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια και τον οδήγησαν σε κατάσταση παρακμής, τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. 

Αυτή τη μέρα την είχαμε ονειρευτεί αλλιώς. Επιθυμούσαμε να ανακοινωθεί η Λέσχη παραμονή αγώνα Champions League, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο του Παναθηναϊκού (κυρίως αυτόν τον κόσμο που συνειδητά απέχει) να παραμερίσει τις όποιες πικρίες του δημιούργησαν οι Α-μέτοχοι και να επιστρέψει μαζί με εμάς στο γήπεδο. 

Δυστυχώς, αυτή η επιθυμία μας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, μιας και κατάφεραν οι κύριοι Αλαφούζος, Αναστασίου, να μην έχουμε να δώσουμε άλλον Ευρωπαϊκό αγώνα, από τον Αύγουστο μήνα!!!

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Λέσχης μας είναι www.filoipao.gr και μέσω του site θα ενημερωθείτε τόσο για την Ιδρυτική διακήρυξη-Καταστατικό, όσο και για τον τρόπο που μπορείτε να γίνετε μέλη της Λέσχης. 

Οι φίλοι Παναθηναϊκοί που βρίσκονται στην Αθήνα έχουν την δυνατότητα να μην κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά (κατόπιν συνεννόησης), ενώ οι φίλοι της Περιφέρειας θα πρέπει να περιμένουν 1-2 ημέρες μέχρι να δημιουργήσουμε Τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης. 

Σας αφήνω να επισκεφτείτε το site, να διαβάσετε προσεκτικά το Καταστατικό και την Ιδρυτική Διακήρυξη, ελπίζοντας πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας.  

 Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά ένας Σύλλογος…… είναι Νοοτροπία!!!


Ελάτε να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει Παναθηναϊκός.
Ελάτε να φυτέψουμε τον σπόρο της ενότητας,
Πάρτε τις απόψεις σας όποιες και αν είναι και ελάτε να βιώσουμε 
και να αναβιώσουμε την Παναθηναϊκή υπερηφάνεια μας.
Αυτό το "μαγαζί" είναι συλλογικό και όχι παραμάγαζο συγκεκριμένων συμφερόντων.
Αφήστε λοιπόν τα "Παναθηναικόμετρα" στους "οπλοβαστούς" και με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, έτσι ανώνυμα να τραγουδήσουμε και πάλι..... σύλλογος μεγάλος.

Η μπάλα πλέον δική σας.... κατά δική σας.




Το Σωματείο Φίλων Συλλόγου Παναθηναϊκού «Μίμης Πιερράκος» συμβολίζει την αντίσταση στην οικονομική και αγωνιστική απαξίωση του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέχθηκε ο μεγάλος Έλληνας και Παναθηναϊκός «Μπρακ», ως προσδιορισμός του Σωματείου μας.

Ο Δημήτρης Πιερράκος ήταν συμπαίκτης του Άγγελου Μεσσάρη και των άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών που κέρδισαν το μοναδικό προπολεμικό πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού το 1930. 

Έπαιζε έξω αριστερά. Είχε γεννηθεί στο Γύθειο, το 1909. αλλά από μικρός ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα (1912). Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ένωση Αμπελοκήπων για να τον εντοπίσουν οι υπεύθυνοι των «πρασίνων» και να τον πάρουν στην ομάδα τους το 1926 όταν ήταν 17 χρόνων. Έπαιξε σε ένα ματς με το Γουδί, αλλά η καθιέρωση άργησε δύο χρόνια, όταν ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ολοκλήρωσε τη δική του καριέρα. Έπαιξε 4 φορές στην εθνική ομάδα (1931-33) και σημείωσε ένα γκολ στη Λεωφόρο κόντρα στη Γιουγκοσλαβία.

Δυνατός με θεαματικές ενέργειες δεν άργησε να αποκτήσει φίλους στην ομάδα. Ενώ όμως στο γήπεδο έλαμπε το άστρο του στη προσωπική του ζωή βίωσε δύο τραγωδίες. Ο αδελφός του Τάκης ήταν αεροπόρος. Σκοτώθηκε δοκιμάζοντας ένα αεροπλάνο «Μπρέγκε 14».Το αεροπλάνο υψώθηκε εκατό μέτρα, αλλά τα πηδάλιά του δεν λειτούργησαν. Λίγο αργότερα, από το μαράζι, πέθανε κι ο πατέρας του. Η μάννα τους έπρεπε τώρα να προσέχει τον Στέφανο που πήγε κι αυτός στην αεροπορία, τον Μίμη, τον Γιάννη και τη Μαρία.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 βρήκε τον «Μπάρακ» να τρέχει στο στρατολογικό γραφείο για να καταταχτεί. Εκεί του είπαν ότι μπορούσε να μείνει στα μετόπισθεν επειδή ήταν περασμένης κλάσης, αλλά και γνωστός. Με λίγη καλή θέληση και κάποιο μέσο θα βρισκόταν η άκρη. Το μέσον υπήρχε, ο αδελφός του, αλλά δεν το συζήτησε. Πήγε στο μέτωπο ως ασυρματιστής.

Επειδή ήταν καλογυμνασμένος έπαιρνε τον ασύρματο στη πλάτη και προχωρούσε όπως όλος ο στρατός. Στις 18 Νοεμβρίου, το πρωί, έπιασε ένα Ιταλό αεροπόρο που είχε πέσει με το αλεξίπτωτό του, αιχμάλωτο και πήγε τα σχετικά «μπράβο» από τους ανωτέρους του. Τη μέρα εκείνη η μονάδα του Πιερράκου βρισκόταν στο χωριό Διποταμιά. Εκεί κάποια στιγμή άρχισε το Ιταλικό πυροβολικό τις βολές.


Όλοι έτρεξαν να κρυφτούν. Ο Πιερράκος όμως συνέχισε να γράφει το γράμμα στον αδελφό του. Κι εκεί τον βρήκε ένα θραύσμα οβίδας που τον σκότωσε!


Αλέξανδρος



 
Top