Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει το On Sports

Οι «πράσινοι» μετά από τρεις σερί ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μολονότι μετέτρεψε σε ντέρμπι ένα ματς που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα! Οι παίκτες του Πασκουάλ έχασαν το μυαλό τους στο δεύτερο ημίχρονο κι απώλεσαν τη διαφορά 11 πόντων που είχαν εξασφαλίσει στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (65-65), τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε αλλά έστω και σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με σερί 10-0 να «καθαρίσει» τη νίκη. Ο νεαρός φόργουορντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι στη διοργάνωση, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας με τους 20 πόντους που σημείωσε! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δήλωσε παρών στα κρίσιμα λεπτά, βγάζοντας κρίσιμες άμυνες.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο μέτρησε 4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/4 βολές, έχοντας ορεξάτο τον Καλάθη, ο οποίος έφτασε από πολύ νωρίς τις 5 ασίστ. Γενικότερα, οι δύο ομάδες πέρασαν την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» και με εξαίρεση ένα τρίποντο του Παππά, όλα τα καλάθια στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μέσα από τη ρακέτα (εκτός είχαν συνολικά 1/8 σουτ!). Στη συνέχεια το ματς έγινε αρκετά... άναρχο αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ διατηρούσαν με ευκολία μια διαφορά ασφαλείας και με τον Γκιστ να κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 37-26 (17'). Ο Αμερικανός ψηλός είχε ήδη 9 πόντους...

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του Πασκουάλ να έχουν τον έλεγχο και να διατηρούν με άνεση μια διαφορά ασφαλείας αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τον άφησαν να ξεφύγει πάνω από το +11. Όταν όμως τα φάουλ κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο κι οι ομάδες σκόραραν κυρίως με βολές, εκεί φάνηκε για ακόμα ένα ματς η αδυναμία των «πράσινων» στο συγκεκριμένο κομμάτι. Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει ήδη 7 χαμένες βολές ως το 30', η Νταρουσάφακα κατάφερε να μειώσει κάτω από τους 6 πόντους, για πρώτη φορά μετά το 8ο λεπτό! Για την ακρίβεια η τουρκική ομάδα βρέθηκε στον... πόντο (61-60), την ώρα που οι «πράσινοι» ήταν τελείως εκτός ρυθμού!

Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 65-65 (36') και τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να «καθαρίσει» τα ριμπάουντ κι είναι χαρακτηριστικό ότι με το σκορ 67-65, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν ή ακόμα και να περάσουν μπροστά. Η φάση κατέληξε με ριμπάουντ του Μήτογλου, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα και συνέβαλε τα μέγιστα στο 10-0 που έτρεξαν οι «πράσινοι» για να φτάσουν τελικά στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67.



 
Top