Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση



Καλησπέρα κύριοι, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 79-68 αφού "προδόθηκε" από τους ψηλούς του, οι οποίοι νικήθηκαν κατά κράτος από τους αντιπάλους τους. 

Αυτή η ήττα ελέω ψηλών, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα έφερε τον Παναθηναϊκό βαθμολογικά εκτός 8αδας, ενεργοποίησε την κλήση του γνωστού μας από το περσινό πέρασμά του από την ομάδα μας Πέιν......ο οποίος απομακρύνθηκε για να αντικατασταθεί από τον Λάσμε. 

Τα μόλις 11 αμυντικά ριμπάουντ (ισοφαρίστηκε η χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία του) επέβαλλαν την επίσπευση της μεταγραφής ενός ψηλού, μπας και σωθεί η χρονιά (στην Ευρώπη). Τόσο γρήγορα και με τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα, η επιλογή Πέιν, πιστεύω πως είναι η καλύτερη δυνατή, αφού δεν θα χρειαστεί να του δοθεί χρόνο προσαρμογής. 

Είναι αμαρτία να έχεις καταφέρει να κλέψεις 11 φορές τη μπάλα και στο τέλος λόγω των πολλών χαμένων ριμπάουντ, να έχεις κάνει λιγότερες επιθέσεις. Δεν γίνεται να κερδίσεις με τους ψηλούς σου να έχουν συνολικά 5 ριμπάουντ....και όσες φορές και αν δείξει στη συνέντευξη τύπου ο Πιτίνο πως παίρνει ο αμυνόμενος το ριμπάουντ, δεν πρόκειται να διορθώσει τα κακώς κείμενα του καλοκαιριού. 

Θετική η 2η συνεχόμενη καλή παρουσία του Παπαπέτρου, που φαίνεται πως μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ όπου λύγισε ψυχολογικά και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, πήρε μπροστά και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια παραμονής στους στόχους του καλοκαιριού. Με αυτά και με αυτά, τα δύο επόμενα παιχνίδια της Euroleague είναι ζωής και θανάτου..... 

Τα του χτεσινού παιχνιδιού από το On Sports

Οι «πράσινοι» έδωσαν μεγάλη μάχη στη Βαρκελώνη και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά αλλά κάπου εκεί δεν άντεξαν κι ελέω της κούρασης, καθώς βρέθηκαν να κυνηγούν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Πιτίνο «πληγώθηκαν» από τα ριμπάουντ, τομέα όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, έχοντας 20 παραπάνω (39-19). Το «τριφύλλι» δεν είχε αντίδοτο στον Κέβιν Σερεφέν, ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στο «ζωγραφιστό», μαζεύοντας τα 6 από τα 15 επιθετικά των «μπλαουγκράνα».

Εν κατακλείδι ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αλλά παράλληλα η εμφάνιση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» αποτελεί κι οδηγό για τη συνέχεια, όσον αφορά στα εκτός έδρας ματς, καθώς οι «πράσινοι» έβγαλαν και πάλι σκληράδα στο παιχνίδι τους και τα πήγαν πολύ καλά στο κομμάτι της άμυνας. Επίσης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας έτοιμος να βγει μπροστά όποτε χρειάζεται.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πιστοί στο δόγμα Πιτίνο, οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ αλλά μετά το αρχικό 6-0 (με 2/2 τρίποντα), πλήρωσαν το γεγονός ότι ξεκίνησαν τον αγώνα με 0/6 δίποντα. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν σερί 10-0 και με τον Ερτέλ να είναι ασταμάτητος πήραν τον έλεγχο.

Ο Γάλλος γκαρντ σημείωσε 14 πόντους (4/4διπ., 1/2τρ., 3/3βολ.) στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν ως το +9 (23-14), μετά από επιμέρους 10-1. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα το «τριφύλλι» έμεινε για ένα πεντάλεπτο δίχως να σημειώσει καλάθι!

Ο Πιτίνο βλέποντας να μην λειτουργεί τίποτα στην επίθεση έκανε απανωτές αλλαγές και τελικά βρήκε τον τρόπο ώστε η ομάδα του να αντιδράσει και να επιτεθεί στοχευμένα στο αντίπαλο καλάθι. Ο Μήτογλου έκανε εξαιρετική δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ, ενώ ο Παπαπέτρου πέτυχε μαζεμένους πόντους στη δεύτερη περίοδο (10π. με 3/4 δίποντα).

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 34-34, μολονότι για ακόμη ένα παιχνίδι οι βολές αποτέλεσαν «πληγή» (4/9 στο πρώτο μέρος), την ώρα που η Μπάρτσα είχε 7/8! Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη, όπου κράτησαν τους γηπεδούχους δίχως πόντο για 3,5 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά μετά το 3ο λεπτό (και το 4-6) και προηγήθηκε με 40-37 (22’) αλλά κάπου εκεί ένα «νεκρό» διάστημα, έδωσε την ευκαιρία στους Καταλανούς να τρέξουν σερί 14-0! Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία τρίποντα και με τον Σεραφέν να κάνει μεγάλη ζημιά στο «ζωγραφιστό» ξέφυγαν με 53-42!

Οι «πράσινοι», όμως, δεν το έβαλαν κάτω και μολονότι έδειχναν να μην έχουν αντίδοτο για την αντιμετώπιση του Γάλλου σέντερ «ροκάνισαν» τη διαφορά. Μάλιστα, με επιμέρους 14-3, ισοφάρισαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου σε 56-56!  

Ο Σεραφέν κυριάρχησε στο «ζωγραφιστό» και με τα 6 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε έδωσε παραπάνω επιθέσεις στην Μπαρτσελόνα, την ώρα που η κούραση δεν επέτρεψε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να έχουν «καθαρό» μυαλό στο φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ ήταν 62-61 στο 34ο λεπτό αλλά η Μπάρτσα με τρίποντο «μαχαιριά» ολοκλήρωσε επιμέρους 13-4 και ξέφυγε με 75-65. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τους «μπλαουγκράνα» να φτάνουν το επιμέρους στο 17-7 και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68




 
Top