Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, σε ένα γήπεδο που δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Λαμία με 1-0 αφού οι παίκτες του σπατάλησαν στο 2ο ημίχρονο, τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και να κάνουν τη ρεβάνς τυπική διαδικασία. 

Από την ώρα που ο Γιώργος Δώνης δεν είχε στη διάθεσή του για διαφόρους λόγους, τους Μακέντα, Μαυρομάτη, Κάτσε, Μπουζούκη, Καμπετσή και αποφάσισε να αφήσει τους Μουνιέ, Χ. Δώνη εκτός βασικής ενδεκάδας, συν ότι θα αγωνιζόμασταν σε ένα γήπεδο που δεν βοηθάει την πιο τεχνική ομάδα, αλλά τη δυνατότερη, ήταν αναμενόμενο ο Παναθηναϊκός να μην παρουσιάσει το καλό γνωστό του πρόσωπο (κατοχή μπάλας, γρήγορες, μικρές και χαμηλές μεταβιβάσεις, ανάπτυξη των πλαγιών μπακ κ.ο.κ.).

Ο αγωνιστικός χώρος επέβαλλε να παίζεται η μπάλα ψηλά, κάτι που ευνοούσε τους δυνατότερους παίκτες της Λαμίας, οι οποίοι γέμιζαν συνεχώς στην περιοχή μας, ελπίζοντας στο λάθος λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Ένα λάθος που έγινε στη φάση του πέναλτι (αυστηρό κατά την προσωπική μου άποψη) και έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της Λαμίας, από εκείνη την ώρα και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, να επιδοθούν στις γνωστές καθυστερήσεις. Υπενθυμίζω πως ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι του Κουρμπέλη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί.

Παρόλα αυτά, από το 70ο λεπτό και μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά τόσο ο Βέργος, όσο και οι Χατζηγιοβάννης, Μουνιέ σπατάλησαν τις ευκαιρίες. Θετική η επανένταξη του Μουνιέ στην ομάδα, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του. 

Με δεδομένο τις απουσίες, την γρίπη που ταλαιπώρησε ΟΛΗ την ομάδα αυτή την εβδομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν οι προπονήσεις ως έπρεπε και την ανάγκη για νίκη επί της Ξάνθης για το πρωτάθλημα, το αποτέλεσμα αν και στενάχωρο, δεν κρίνεται απογοητευτικό. Ένας κανονικός Παναθηναϊκός, σε ένα κανονικό γήπεδο, θα περάσει στην επόμενη φάση, κάνοντας περίπατο. 

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έβγαλε την υποχρέωση του κυπέλλου, προφυλάσσοντας αρκετούς παίκτες, χωρίς παράλληλα να απολέσει το τίτλο του φαβορί..... αυτό έχει σημασία. 

Η συγκεκριμένη ήττα-καταστροφή για τους γνωστούς μίζερους, δεν πρόκειται να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό την πρόκριση, όπως δεν θα κοστίσει και στον ΠΑΟΚ η ήττα του από την Παναχαϊκή 7η στην Football League ή η ισοπαλία της ΑΕΚ με τον τελευταίο της Football League Κισσαμικό..... 

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον (70’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62’ Εμμανουηλίδης), Βέργος. 




 
Top