Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς μια πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του Γιώργου Δώνη από το 35ο λεπτό και μετά, δεν επιβραβεύτηκε με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού στο 94ο ο διαιτητής είδε ξεκάθαρα το πέναλτι, αποδεικνύοντας πως δεν είναι τυφλός όπως νόμιζα, αλλά στημένος..... αφού στη φάση πριν το γκολ του Παναθηναϊκού, έχει γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο πέναλτι και κατάπιε την σφυρίχτρα. 

Ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος της Ξάνθης για ολόκληρο το 90λεπτο, έχασε μοναδική ευκαιρία να "καπαρώσει" από σήμερα την 5η θέση και να κόψει την όρεξη σε επίδοξους διεκδικητές, όπως η σημερινή αντίπαλός του, Ξάνθη και το Αγρίνιο. 

Οι δύο βαθμοί χάθηκαν....αποκλειστικά από την απειρία των παικτών.... τόσο του Μαυρομάτη που κάνει ένα ανόητο πέναλτι ενώ ο αντίπαλός του βρίσκεται με την πλάτη στο τέρμα και δεν μας απειλεί άμεσα, με τον αγώνα να βρίσκεται στο 94, όσο και των Βέργου, Μακέντα που έχασαν άχαστα γκολ και του Χατζηγιοβάννη που αντί να πέσει στο καθαρό φάουλ που του γίνεται στο 92, παραμένει όρθιος και ένας στημένος διαιτητής αφήνει το πλεονέκτημα, αντί να φάμε 2 λεπτά μέχρι να σηκωθεί και να το εκτελέσουμε.  

Σε καμιά περίπτωση δεν έχω πρόθεση να στοχοποιήσω τους συγκεκριμένους, σε μια ομάδα όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν..... αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, ώστε να αντιλαμβάνεται ο καθένας, πως τα συγκεκριμένα λάθη οφείλονται στην απειρία..... άρα με το χρόνο θα εξαλειφθούν και θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Οφείλουμε να πιστέψουμε αυτά τα παιδιά!!!

Είναι πραγματικά κρίμα για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, μετά από μια τέτοια υπερπροσπάθεια και εμφάνιση, προκειμένου να γυρίσουν από το 0-1, να μην φεύγουν από το γήπεδο νικητές και να πικραίνουν ταυτόχρονα όλους εμάς που τους έχουμε πιστέψει. Περισσότερο κρίμα, για αυτούς τους λίγους που αψήφησαν τους 3 βαθμούς Κελσίου και έσπευσαν στο ΟΑΚΑ να τους συμπαρασταθούν, έχοντας οι περισσότεροι τα παιδιά τους παρέα. 

Οι παίκτες που επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για το σημερινό παιχνίδι, δεν ήταν όλοι έτοιμοι....Μακέντα και Μουνιέ, ήταν ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού λόγω των τραυματισμών τους και δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε. Με τις αλλαγές που έγιναν βοηθήθηκε η ομάδα, από ατυχία και απειρία δεν έγινε το 3-1 ή και 4-1, όπως και από απειρία έγινε το 2-2..... 

...........όπως και να έχει, από την ώρα που λόγω διοικητικής ανεπάρκειας δεν μπορούμε να έχουμε τον Παναθηναϊκό που ζήσαμε και οραματιζόμαστε, ας επικεντρωθούμε στη στήριξη που αξίζουν αυτά τα νέα παιδιά, ελπίζοντας πως κάποτε θα αλλάξει η διοικητική κατάσταση.....με κάποιον σοβαρό βέβαια, όχι με ΠΙΠΗΔΕΣ και γιουσουφάκια. 

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από νωρίς το ματς με την Ξάνθη και να μην την πληρώσει στο τέλος καθώς έχασε τη νίκη με γκολ από πέναλτι της ακριτικής ομάδας στο 90+4΄ στάθηκε ο τεχνικός του συλλόγου Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του μετά το ματς στην κάμερα της ΕΡΤ. 

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά από το 30' και μετά. Πήγαμε το ματς όπως θα έπρεπε με ένταση, τέμπο, φάσεις και δίχως να αφήσουμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει. Στις καθυστερήσεις δεν λειτουργήσαμε σωστά. Στο ποδόσφαιρο δεν θέλει και πολύ να γίνει η ζημιά» είπε αρχικά ο Δώνης ενώ για την επίμαχη φάση σχολίασε: «Δεν μπορώ να έχω άποψη».

Η εξέλιξη του αγώνα από το On Sports

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν με διάθεση να επιβάλουν το παιχνίδι τους κι έτσι είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά. Η αδυναμία να παράγουν τελικές, επέτρεψε σταδιακά στην Ξάνθη να ισορροπήσει το ματς και να γίνει απειλητική. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των «πράσινων» να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό. Ο Καντά έπιασε μονοκόμματο σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε του ημιχρόνου, γινόταν πιο πιεστικός. Το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, όμως, παρέμεινε «αγκάθι» κι έτσι η Ξάνθη κατάφερε να σταθεί καλά, ούσα μάλιστα κι επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» είχαν μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος, με τη μια να είναι το πολύ ωραίο σουτ του Μπουζούκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Ζίβκοβιτς, όμως, ήταν σε σωστή θέση κι έδιωξε την μπάλα με γροθιές.

Η αλήθεια είναι ότι βάσει της εικόνας που είχε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βελτιώσει πολλά στην επανάληψη, κάτι που κατάλαβαν καλά οι παίκτες του Δώνη! Οι «πράσινοι» ήταν... άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος ή πιο σωστά ήταν η ομάδα που θαυμάσαμε στον πρώτο γύρο! Κάπως έτσι η ισοφάριση ήρθε άμεσα, με την μπάλα μετά τη σέντρα του Ινσουά να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι στον Μπουζούκη, ο οποίος έπιασε ένα πολύ ωραίο αριστερό σουτ κι έκανε το 1-1! Το ματς απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει κλείσει στην περιοχή της την Ξάνθη και να χάνει απίστευτες ευκαιρίες, με τον Δώνη να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίβκοβιτς από τη μικρή περιοχή!

Στο 68' ο Δώνης είδε αυτή τη φορά τον Σιλά να διώχνει την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή αλλά στο... ριμπάουντ ήταν ο Κολοβέτσιος, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε την ανατροπή για το «τριφύλλι», το οποίο συνέχισε να παίζει με... τέρμα το γκάζι! Ο Κάτσε έπιασε τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 75', με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ο οποίος απέτρεψε το γκολ και στο τετ-α-τετ του Μακέντα, πέντε λεπτά αργότερα. 

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα κι όπως συνέβη και στο πρώτο γκολ της Ξάνθης το πλήρωσαν. Ο Μαυρομάτης τράβηξε τον Κάστρο κι έκανε ένα χαζό πέναλτι, με τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να τους χαρίζει τον βαθμό στο... δευτερόλεπτο του αγώνα.

Tα γκολ: 49' Μπουζούκης, 68' Κολοβέτσιος / 19', 97' Κάστρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60' Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89' Κουλιμπαλί).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86' Αλμέιδα), Μπρίτο (80' Σαρπόνγκ), Καντά (70' Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.



 
Top