Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς σήμερα εξανεμίστηκε κάθε ελπίδα που είχα προσωπικά για αντεπίθεση και επιστροφή στα καλά παναθηναϊκά στάνταρ.... με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην 8αδα. 

Η ομάδα νοσεί σωματικά και κυρίως ψυχολογικά.......και κανείς ιατρός (Πιτίνο) ή νοσοκόμος (Κλιπάτρικ, Πέιν) δεν μπορεί να την επαναφέρει.... μπορεί η ομάδα να μπήκε στην εντατική και να διασωληνώθηκε επί Τσάβι, αλλά το μόνο που μένει να αποφασίσει ο Πιτίνο, είναι πότε θα τραβήξει την πρίζα από το μηχάνημα (να ξεσκαρτάρει το ρόστερ) και με έναν Παναθηναϊκό έχοντας αποκλειστικά αυτούς που θέλουν και μπορούν, να διατηρήσει τουλάχιστον τα πρωτεία στην Ελλάδα.

Γιατί ναι, για κάποιους από εμάς έχει αξία το πρωτάθλημα 365 μέρες το χρόνο, δεν το μειώνουμε λέγοντας το τσιτάτο "τι να το κάνω εγώ f4 θέλω να πάω" και μόλις μείνουμε εκτός Ευρώπης αρχίζουν "το νου σας μην χάσουμε το πρωτάθλημα"!!! 

Επί Τσάβι, μπαίναμε σαν χεσμένοι στο 1ο ημίχρονο, επί Πιτίνο φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο.... και προς Θεού ας πούμε την αλήθεια, δεν φταίει κανείς προπονητής.....αλλά οι παίκτες. Ο Τσάβι έχει ευθύνες για τον σχεδιασμό, όχι για το κοουτσάρισμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη.... Όταν χάνεις ριμπάουντ δικά σου, όταν δεν σκοράρεις ελεύθερος, όταν ταλαιπωρείς την μπάλα επί 20 δευτερόλεπτα και ψάχνεις τα τελευταία 4 να την διώξεις από πάνω σου, δεν σου φταίνε τα plays, αν είναι 15 ή 200!!!

Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, είμαι πολύ πικραμένος τόσο με την ομάδα, όσο και με την ταλαιπωρία του Θανάσαρου, που προσεύχομαι στο Θεό να γίνει γρήγορα καλά και να έρθει στο γήπεδο, να ρίξει κάνα μπινελίκι, μπας και φιλοτιμηθούν κάποιοι. 

Τα του παιχνιδιού από το On Sports

Οι «πράσινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, πληρώνοντας την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Παράλληλα, οι παίκτες του Πιτίνο αντιμετώπισαν πρόβλημα και στη δημιουργία κάτι που φαίνεται κι από τη σχέση λάθη/ασίστ (14/15), ενώ η Ζαλγκίρις βρήκε τρόπο να μην τους επιτρέψει να βρουν πόντους στο τρανζίσιον στο δεύτερο μέρος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι διαιτητές επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να επιβάλει τον ρυθμό της. Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» εκτέλεσαν τις πρώτες τους βολές στο 30ο λεπτό τα λέει όλα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ένα από τα καλύτερα του ξεκινήματα στη φετινή Euroleague, με τη Ζαλγκίρις να σημειώνει το πρώτο της καλάθι 6’43’’ πριν το τέλος του. Η άμυνα ήταν γενικά το σήμα κατατεθέν των «πράσινων», οι οποίοι πίεσαν τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να βρουν πολλές λύσεις στο τρανζίσιον!

Για την ακρίβεια η επίδοση των παικτών του Πιτίνο ήταν εντυπωσιακή καθώς πέτυχαν 18 πόντους από αιφνιδιασμούς (και δεν δέχθηκαν ούτε έναν) στο πρώτο μέρος, την ώρα που το season-high τους ήταν οι 16 που είχαν κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους (26-16 στο 12’) στο πρώτο μέρος κι αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο όταν ο Γιασικεβίτσιους έπεσε με ψηλό σχήμα, έχοντας τους Ντέιβις-Τόμπσον ταυτόχρονα στο παρκέ!

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 11-0 και πέρασαν μπροστά με 27-26, ήταν μόλις η μια από τις δύο φορές που πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, όπου ο Πιτίνο ως το 17’ είχε βάλει στο παρκέ όλους τους παίκτες του. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» μετά την ανάπαυλα ήταν πολύ κακή! Μετά το δίποντο του Καλάθι που είχε κάνει το 31-37, 38’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά 4’45’’ πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου με τον Κιλπάτρικ!

Σε αυτό το διάστημα μέτρησε 10 σερί χαμένες επιθέσεις κι η Ζαλγκίρις «έτρεξε» σερί 15-0, για να προηγηθεί με 46-37 (25’)! Οι «πράσινοι», όμως, δεν το έβαλαν κάτω κι έκαναν το δικό τους ξέσπασμα, μολονότι οι διαιτητές σφύριζαν φάουλ μόνο αν… μάτωναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού! Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» εκτέλεσε τις πρώτες του βολές στον αγώνα, 50.2’’ πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Μήτογλου! Ο Παναθηναϊκός πήγε στην τέταρτη περίοδο, όντας στο -1 αλλά και πάλι το ξεκίνημα του στην περίοδο δεν ήταν καλό.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν εφτά αναπάντητους πόντους και ξέφυγαν στο +9 (62-53), με την «πράσινη» άμυνα να μην έχει καθόλου καλές αντιδράσεις. Γενικότερα, η έλλειψη συγκέντρωσης επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να πετύχει κρίσιμους πόντους διατηρώντας μια διαφορά 7-9 πόντων. Με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει πρόβλημα και στη δημιουργία, οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκαν με 76-61, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.




 
Top