Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, ιστορικές ομάδες της Περιφέρειας με πολύχρονη παρουσία στα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών της Ελλάδας, ζηλεύουν τα στατιστικά της Λαμίας εντός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό....(3 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία 4 παιχνίδια).  

Έκτο συνεχόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Δώνη, που δεν κερδίζει εκτός έδρας και δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τους συνδιεκδικητές της 5ης θέσης του Πρωταθλήματος (Ξάνθη, Άρη, Παναιτωλικό). Η Λαμία ήθελε το παιχνίδι περισσότερο, αφού εν πολλοίς έπαιζε σήμερα τα "ρέστα" της, προκειμένου να παραμείνει στην Super league, μετά τα ευνοϊκά για αυτήν αποτελέσματα των Ιωαννίνων και της Λιβαδειάς.....και ευτυχώς λόγω Νταμπίζα και Δώνη, δεν δίναμε σήμερα ντέρμπι παραμονής!!!! 

Ο Παναθηναϊκός με σημαντικές απουσίες (Κουρμπέλη, Ινσούα) και όλους τους παίκτες του με απόδοση κάτω του μετρίου (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή), δεν δικαιούταν τίποτα παραπάνω από την ήττα. Μπορεί να "αισθάνεται" αδικημένος για την φάση τόσο του Μακέντα νωρίς στο παιχνίδι, όσο και αυτή του Καμπετσή στο 93, αλλά στη συνολική εικόνα των δύο ομάδων, η Λαμία υπερτερούσε καθολικά. 

Η επιλογή του ξεχασμένου Οικονόμου αντί του Χατζηθεοδωρίδη και του ξεκάθαρα ανέτοιμου Μουνιέ αντί οποιουδήποτε άλλου επιθετικού, έκριναν το χαμένο πρώτο 45λεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν. Επίσης η μετατόπιση του Μπουζούκη στα πλάγια, έχει αποδειχτεί πολλάκις, πως είναι λανθασμένη. Τα ανωτέρω δεν είναι κριτική στον Δώνη, ο οποίος ευθύνεται 100% πως παλεύουμε για την 5η θέση και όχι για τον χειρότερο εφιάλτη μας, αλλά στο παιχνίδι.

Η διαιτησία χωρίς να κάνει το εγκληματικό λάθος, έπαιξε το ρόλο της. Χάρισε κάρτες στους παίκτες της Λαμίας (κόκκινη στον Επσταιν) και στα τελευταία λεπτά έκανε ότι περνούσε από το χέρι της, να σταματήσει κάθε γέμισμα του Παναθηναϊκού στην περιοχή της Λαμίας, με ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ, ενώ η πρεμούρα της για τον "άσσο" φάνηκε στο πόσο "βίαια" σφύριξε τη λήξη. Δεν ξέρω αν καιγόταν για τον άσσο, για να μείνει η Λαμία ή για να μην βγει Ευρώπη και ξεχρεώσει την ποινή ο Παναθηναϊκός....θα δείξει η πορεία!!!! 

Εννοείται πως η παρουσία πολλών νεαρών και άπειρων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, επηρεάζει την την ψυχολογία της ομάδας....... που μετά από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αυτή βαραίνει τα πόδια τους...... Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε πως την ίδια ομάδα θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη, σε έναν αγώνα που έχει πάρει (για λόγους γοήτρου) την μορφή τελικού..... ήρθε και έδεσε!!!

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε επιλέξει ως παρέα, να σταθούμε δίπλα στους προπονητές και τους παίκτες, ελπίζονταν στο καλύτερο, χωρίς να το θεωρούμε δεδομένο. Δεν νομίζω πως αυτή η στάση, μας βγήκε σε κακό.... Οι 29 βαθμοί (όσοι του αξιόμαχου Ατρομήτου και 3 λιγότεροι της περσινής πρωταθλήτριας ΑΕΚ), αποτελούν από μόνοι τους δικαίωση. 

Αν κάτι θετικό πρέπει να κρατάμε ακόμα και μετά από ένα χαμένο παιχνίδι, έτσι για να μετριάζει την πίκρα μας, ήταν η διάθεση και η κατάσταση του ταλαιπωρημένου Άλτμαν. 

Τέλος, ας αναλογιστούμε όλοι, πως αυτή η ομάδα παλεύει ΜΟΝΗ ΤΗΣ..... ούτε στιβαρή διοίκηση έχει, ούτε ένθερμη κερκίδα (όπως στα πρώτα 5 παιχνίδια)..... τόσο την Πέμπτη, όσο και την Κυριακή, πάλι μεταξύ συγγενών και φίλων, θα δώσει την παράστασή της. Ας αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες...όχι μόνο ποπ κορν και αφ' υψηλού κριτική από τον καναπέ.... 

Τα του ματς από το On Sports

Η Λαμία, μάλιστα, δεν είχε σκοράρει εδώ και επτά ματς πρωταθλήματος αλλά κατάφερε να το κάνει με τον Φακούντο Μπερτόλιο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο 52’. Με το γκολ αυτό, η ομάδα του Μάκη Χάβου κατάφερε να πάρει μόλις τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνη κόντρα στον Λεβαδειακό τον Οκτώβριο…



Έτσι έπαιξαν

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τη Λαμία με το κλασικό για αυτόν 4-3-2-1 και είχε τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια. Οι Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας και Βάντερσον στην άμυνα με τους Δημούτσο, Μπλάζιτς και Τομάς στη μεσαία γραμμή. Οι Μπερτόλιο και Καραμάνος κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χερόνιμο Μπαράλες.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης και Οικονόμου ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα με τους Κάτσε και Δώνη στη μεσαία γραμμή. Ο Χατζηγιοβάνης αριστερά, ο Μουνιέ δεξιά και ο Μπουζούκης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.

Δεν εμφανίστηκε…

Στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν τραγικοί. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, να κάνουν παιχνίδι αλλά και να αποκρούσουν σωστά τις επιθέσεις της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι με αυτή την εικόνα του Παναθηναϊκού, ήταν λογικό να πάρουν… θάρρος και να αρχίσουν να αναζητούν ολοένα και περισσότερο το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά.

Ο Μπαράλες και ο Αντέτζο αστόχησαν σε κεφαλιές από καλή θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός στην μοναδική σοβαρή ευκαιρία που έφτιαξε, είδε τον Μακέντα να πετάει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια σε τετ-α-τετ. Οι «πράσινοι» δεν πήραν τίποτα από τον Μουνιέ αλλά είχαν και προβλήματα στα χαφ, με εμφανή την απουσία του Κουρμπέλη όπως και στο αριστερό άκρο με την απουσία του Ινσούα.

«Φωτοβολίδα» και… τρέχουμε

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Λαμία ευτύχησε να πετύχει ένα σπάνιας ωραιότητας γκολ. Στο 52’ ο Φακούντο Μπερτόλιο με μια «φωτοβολίδα» νίκησε τον Διούδη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μάκη Χάβου. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γυρίσει την κατάσταση αλλά και πάλι οι προσπάθειές του δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Δώνης έριξε στο ματς όσους επιθετικογενείς είχε στον πάγκο, επαναφέροντας στη δράση τον Άλτμαν και ρισκάροντας με Βέργο και Καμπετσή να παίζουν μαζί με τον Μακέντα, όμως, δεν ήρθε η ισοφάριση. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε σωστή ανάπτυξη, η Λαμία «ταμπουρώθηκε» στην περιοχή της και στις μεγάλες φάσεις που δημιουργήθηκαν, Γιόχανσον, Μακέντα και Καμπετσής έχασαν τα… άχαστα με αποτέλεσμα το τελικό 1-0 στο ΔΑΚ.

Ο Παναθηναϊκός, έτσι, έμεινε στους 23 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 5η θέση με τους Άρη και Ξάνθη τη ώρα που η Λαμία πήρε… ανάσα αφού πήγε στους 9 και έφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Πλέον, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του τον επαναληπτικό της Πέμπτης, απέναντι στην ίδια ομάδα στο ΟΑΚΑ. Εκεί η ομάδα του Δώνη καλείται να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Λαμία αν θέλει να επιστρέψει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας…

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (36’ Μπουλούλης), Μπερτόλιο (66’ Έπσταϊν), Καραμάνος, Τομας (81’ Καρυπίδης), Μπαράλες. 

Παναθηναϊκός (4-4-2): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Οικονόμου, Μπουζούκης, Δώνης (78’ Βέργος), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (73’ Καμπετσής), Μουνιέ (59’ Άλτμαν), Μακέντα. 





 
Top