Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, ωραία η αίσθηση να παρακολουθείς έναν Παναθηναϊκό αμιγώς ελληνικό με παιδιά κυρίως από τα "σπλάχνα" του, σε επίσημο παιχνίδι....ακόμα και αν αντίπαλος είναι μια αξιόμαχη ομάδα της Γ' Εθνικής και για το θεσμό του κυπέλλου.

Οι «πράσινοι» είχαν μέσο όρο 21,8 χρόνια στο βασικό τους σχήμα. Νεαρότερος όλων είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που έκλεισε τα 18 του στις 24 Οκτωβρίου, ενώ τον μέσο όρο ανεβάζει ο Βαγγέλης Οικονόμου που είναι 31. Σημειώνεται πως όλοι οι βασικοί είναι Έλληνες. 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες γέννησης των παικτών της ενδεκάδας: 

Κότσαρης (25/7/1996) 
Παντελάκης (10/2/1995)
Αποστολάκης (28/5/1999) 
Χατζηθεοδωρίδης (5/11/1997) 
Θεοχάρης (6/7/1998) 
Οικονόμου (18/7/1987) 
Τζανδάρης (19/6/1993) 
Στάικος (8/2/1996) 
Κουντουριώτης (2/1/1998) 
Εμμανουηλίδης (24/10/2000) 
Καμπετσής (6/5/1999)

Ο Γιώργος Δώνης, ανάμεσα στο να παρατάξει μια πλήρης ομάδα και να σημειώσει άλλη μια άνετη αλλά και αδιάφορη νίκη...... και....... στο να δώσει ευκαιρία στα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ και δεν είχαν πάρει μέχρι σήμερα ευκαιρίες να παρουσιαστούν έστω και μέσω της τηλεόρασης στο φίλαθλο κοινό, ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, επέλεξε το δεύτερο.

Αν δεν το έκανε σήμερα, που ακόμα και αν συνέβαινε η στραβή, είχε το περιθώριο να την διορθώσει στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, πότε θα το έκανε? Σοφά λοιπόν επέλεξε να παρατάξει την ομάδα που παρέταξε, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών αυτής της ομάδας. 

Το να κριθείς "μετεξεταστέος", σημαίνει πως θα έχεις και άλλη ευκαιρία και όχι πως έχασες την χρονιά.... Τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα, έτσι πρέπει να το δουν και μέσα από τη δουλειά τους, στην επόμενη ευκαιρία που θα τους δοθεί, να "περάσουν"!!! 

Η αλήθεια είναι, πως σήμερα απαντήθηκαν και πολλά ερωτηματικά στους προπονητές της εξέδρας, που χωρίς να έχουν δει κάποιους παίκτες, με ελαφρά την καρδία, τους είχαν χρίσει άξιους αντικαταστάτες των σημερινών βασικών.... Ελπίζω πλέον να αφήσουν τον προπονητή να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα...ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. 

Το γκολ στο 90+ ,απέδειξε πως η νοοτροπία της μη εγκατάλειψης του παιχνιδιού μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής το τέλος του, έχει περάσει και στον τελευταίο παίκτη αυτής της ομάδας. Είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχει γεννήσει η παρουσία των Νταμπίζα-Δώνη στον Παναθηναϊκό. 

Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να κρίνω τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα, καθώς έχουν πολλά πολλά ελαφρυντικά.... 1) το άγχος να αποδείξουν, 2) την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών στα πόδια τους και 3) την παντελή έλλειψη συνοχής-χημείας μεταξύ τους.... Ένα θα τους πω, απολαύσαμε που τους είδαμε με το τριφύλλι στο στήθος, αλλά τώρα γυρνάμε πάλι στην ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Οι σωστές δηλώσεις του προπονητή της Ιεράπετρας (πως αντιμετώπιζαν ένα μεγαθήριο και κατάφεραν να μην ηττηθούν) θα πρέπει να εγγραφούν σε cd και να παίζονται στα αποδυτήρια πριν από κάθε παιχνίδι...ΜΕΧΡΙ να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος παίκτης, πως όταν είσαι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ δεν σου χαρίζεται κανείς.... ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να είσαι ο καλύτερος γιατί εκπροσωπείς αυτό τον Σύλλογο και όλοι θέλουν να κερδίσουν το ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ....κανείς και ποτέ δεν θα πει μετά από νίκη επί του Παναθηναϊκού "έλα μωρέ σιγά, αυτός δεν είναι κανονικός Παναθηναϊκός, άρα δεν αξίζει η νίκη μας"...... Όλοι πάνω σε μια τέτοια νίκη, θέλουν να χτίσουν το δικό τους μέλλον!!!

Το ματς από τον Sport Fm: 

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν διστακτικά το παιχνίδι, με τον μεν Παναθηναϊκό να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας όχι όμως και σωστή τελική πάσα, με αποτέλεσμα να βρει λίγες φάσεις για να απειλήσει. 

Σε μια εξ αυτών, ωστόσο, πήρε το προβάδισμα, με τον Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει με το δεξί λίγο μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Παναγιώτου, στο 20ο λεπτό! 

Ενώ, δύο λεπτά μετά, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0, χάρη στην κάθετη πάσα του Χατζηθοεδωρίδη για τον Καμπετσή, ο οποίος όμως από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άστοχα τον Παναγιώτου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η δε Ιεράπετρα αφού αρχικά αμύνθηκε σωστά, είδε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, ανεβάζοντας την πίεσή της και εκμεταλλευόμενη τυχόν «στημένες» φάσεις. Όπως κι έγινε… 

Με τον Χίσι να σκοράρει στο 25’, μπαίνοντας «σφήνα» ανάμεσα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, μετά το γέμισμα του Μηνά από δεξιά. Ακολούθησε μια ακόμα καλή στιγμή για τους Κρητικούς προκειμένου να σκοράρουν εκ νέου, με τον Κότσαρη να νικάει τον Πότσι, στο 31’… 

Στη συνέχεια, Εμμανουηλίδης και Καμπετσής «σπατάλησαν» δύο ευκαιρίες για να φτάσουμε στην ολική ανατροπή και το 2-1 της Ιεράπετρας, στο 43ο λεπτό. Όταν ο Χίσι έκανε τη σέντρα για τον -ευρισκόμενο οριακά οφσάιντ- Μαρτσάκη, που δεν βρήκε τη μπάλα αλλά ο επερχόμενος Αναστασόπουλος με προβολή την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα!

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε με το… καλημέρα καθώς η είσοδος του Μπουζούκη και η «αφύπνιση» του Κουντουριώτη σήμαναν την πιο ορθολογική ανάπτυξη από πλευράς ΠΑΟ.

Η αναποτελεσματικότητα δεν διορθώθηκε, βέβαια, με αποτέλεσμα ο Κουντουριώτης να μην σκοράρει στο 49’ και το 51’, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καμπετσής μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτου!

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την πίεσή του, αλλά αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία της φιλοξενούμενης ομάδας. Με τον Καμπετσή να πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα καλή φάση για την ομάδα του, στο 61ο λεπτό και τον Γιώργο Δώνη να ανακατεύει την τράπουλα, καταλήγοντας στο τελευταίο 20λεπτο να παίξει 4-4-2 με ρόμβο.

Η εξαιρετικά στημένη από τον Γιάννη Μάγγο Ιεράπετρα θα μπορούσε να… παγώσει περισσότερο το σχεδόν άδειο Ολυμπιακό στάδιο στο 81ο λεπτό, με τον Μούτσα να βγαίνει στην αντεπίθεση, να δίνει στον Αναστασόπουλο αλλά το πλασέ του να καταλήγει πάνω στον Κότσαρη!

Από την άλλη, απέφυγε στάθηκε και τυχερή, καθώς την ισοφάριση μετά από τέσσερα λεπτά, με τη διπλή χαμένη ευκαιρία του Πούγγουρα. Όπως συνέβη και στο 90ο λεπτό με την κεφαλιά του Εμμανουηλίδη να περνάει ελάχιστα άουτ...

Κι ενώ όλα έδειχναν «διπλό», ήρθε ο Καμπετσής για να λυτρώσει τον Παναθηναϊκό και να εξιλεωθεί για τις χαμένες του ευκαιρίες. Ισοφαρίζοντας σε κενή εστία, στην τελευταία κυριολεκτικά φάση της σημερινής αναμέτρησης. 

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός (3-4-2-1): Κότσαρης, Θεοχάρης (46’ Μπουζούκης), Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (79’ Σιφναίος), Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Κουντουριώτης (70’ Πούγγουρας), Καμπετσής. 

Ιεράπετρα (3-4-1-2): Παναγιώτου, Κορομηλάς, Μίγγας (79’ Πυθαρούλης), Καλημέρης, Αναστασόπουλος Πότσι, Χίσι, Μούτσα, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57’ Κορέτας), Μηνάς (69’ Τζελέπης). 

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: 

1. Κισσαμικός (2-0) 4 
2. Παναθηναϊκός (3-2) 4 
3. Παναιτωλικός (0-1) 1 
4. Ιεράπετρα (2-4) 1 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Ιεράπετρα-Παναιτωλικός (18/12-15:00) 
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (19/12-15:30) 






 
Top