Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, τι και αν ο διαιτητής βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Δώνη με ακατάπαυστο τρέξιμο επί 90 λεπτά, δικαιώθηκαν έστω και στο 92 και έφυγαν από την Θεσσαλονίκη με τον βαθμό της ισοπαλίας.... 

Η σημερινή διαιτησία, ανάλογη των πιο εφιαλτικών χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, απέδειξε πως ο σημερινός Παναθηναϊκός παρά τα άλυτα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν και την απειρία λόγω του νεαρού της ηλικίας αρκετών παικτών του, ΤΡΟΜΑΖΕΙ!!!

Τρομάζει τόσο για την βαθμολογική συγκομιδή που τον χρίζει φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (πολλοί είναι αυτοί που θα τον ήθελαν 3 χρόνια εκτός Ευρώπης), όσο και για την αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται από τον φίλαθλο κόσμο με τους τρεις "μεγάλους" του πρωταθλήματος, που έχουν σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ για να ξεφτιλίζονται κάθε βδομάδα στην Ευρώπη.

Ο φετινός Παναθηναϊκός ΔΕΝ παραδίδεται. Δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων 6 χρόνων, τότε που διοίκηση-προπονητές-παίκτες αναζητούσαν ένα ανάποδο σφύριγμα για να παρατήσουν το παιχνίδι και  να "πατήσουν" πάνω σε αυτό προκειμένου να αποποιηθούν κάθε δική τους ευθύνη, για την ήττα......συνεπικουρούμενοι πάντα από τα διαχρονικά παπαγαλάκια τους, που τελευταία βγήκαν στο "βουνό" και κάνουν αντίσταση, στον επί 6 χρόνια χρηματοδότη και ευεργέτη τους.  



Η νοοτροπία του εύκολου άλλοθι, που ένα ανάποδο σφύριγμα ήταν αρκετό για να καλύψει κάθε στραβό που συνέβαινε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...... και αυτό είναι έργο Δώνη. Δεν το επέτρεψε σήμερα και ούτε θα επιτρέψει ποτέ στους ποδοσφαιριστές του, να παρατήσουν ένα παιχνίδι από το 15ο λεπτό, επειδή ο διαιτητής του έβαλε τσαμπουκά πίσω στο σκορ.... Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. 

Από εκεί και πέρα, για άλλο ένα παιχνίδι που η ομάδα δεν ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της, δεν έχασε..... και δεν έχασε επειδή πίστεψε στις δυνάμεις της και εξάντλησε κάθε πιθανότητα να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο. Έτσι με ένα πεντακάθαρο πέναλτι, άρτια εκτελεσμένο από τον Χατζηγιοβάννη, γυρίζει στην Αθήνα με ένα βαθμό και πολλά ψυχικά αποθέματα για την δύσκολη συνέχεια. 

Τα υπόλοιπα από το OnSports

Πλέον, το «τριφύλλι» βλέπει το ματς Κυπέλλου της Τετάρτης (5/12) απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ αλλά και το ματς για το πρωτάθλημα που ακολουθεί, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε αυτή τη φορά με 3-4-2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στην τριάδα της άμυνας οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης. Στο δεξί άκρο ο Γιόχανσον, στο αριστερό ο Ινσούα και οι Κουρμπέλης και Κάτσε στη μεσαία γραμμή. Οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης ήταν τα στηρίγματα του Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Οι Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ και Μενέντεζ ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα ενώ οι Μπάσα και Σιώπης τα αμυντικά χαφ. Στο δεξί άκρο ο Μπρούνο Γκάμα, στο αριστερό ο Ματέο Γκαρσία και πίσω από τον Γιουνές ο Ντιγκινί.

Προκλητικός ο Τζοβάρας!

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξε διάθεση να εκμεταλλευτεί την καλή κατάσταση στην οποία ήταν τον τελευταίο καιρό οι ακραίοι του για να δημιουργήσει ρήγματα. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής Τζοβάρας είχε… άλλη άποψη. Μόλις στο 5’ καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη σε μια αρκετά οριακή φάση με τον Γκάμα και τον Ινσούα, αλλά ο Διούδης στο 6’ απέκρουσε την εκτέλεση του Πορτογάλου.

Δεν πέρασαν δέκα λεπτά στο ματς κι ο Τζοβάρας έδειξε και δεύτερη φορά την άσπρη βούλα υπέρ του Άρη, καθώς… ανακάλυψε χέρι του Γιόχανσον σε μια φάση όπου η μπάλα χτύπησε στον μηρό του Σουηδού μπακ στο 15’ του παιχνιδιού. Ο Γιουνές αυτή τη φορά σκόραρε, με τον Άρη να παίρνει προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε και τον Γιόχανσον με τραυματισμό στο 33’ και «γύρισε» σε 4-3-2-1 τον σχηματισμό του, κυριαρχώντας όμως στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου κι έχοντας μια πολύ μεγάλη φάση με τον Κάτσε για να ισοφαρίσει. Σε κάθε περίπτωση οι «πράσινοι» δεν άξιζαν να είναι πίσω στο σκορ και φαινόταν να είναι… έξαλλοι, τόσο στο χορτάρι όσο και στον πάγκο ο Δώνης με τους συνεργάτες του, για τη σφαγιαστική διαιτησία του Τζοβάρα ο οποίος πέρα από τα πέναλτι ήταν προκλητικός και στην  ανοχή του στο ξύλο των παικτών του Παντελίδη σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Τους… ξέρανε όλους

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές του. Ο Άρης θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό και να βγάλει κόντρα επιθέσεις, όμως, αυτό δεν είχε αποτέλεσμα για την ομάδα του Παντελίδη. Ο τεχνικός των «κίτρινων» όσο περνούσε η ώρα άλλωστε προσπαθούσε να φορτώσει με χαφ και αμυντικούς την ενδεκάδα του για να μην ισοφαριστεί, παρά να ψάξει και δεύτερο γκολ. Ο Δώνης από την πλευρά του, δεν σταμάτησε να… δουλεύει στον πάγκο του και να ψάχνει τη λύση για να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πέρασε στο ματς τον Χατζηθεοδωρίδη αλλά και τον Καμπετσή, επέλεξε να παίξει με φουλ – μπακ στη δεξιά πλευρά τον Χατζηγιοβάνη και να ψάξει επιθέσεις και συνδυασμούς από τα άκρα. Οι «πράσινοι» έβγαιναν με προϋποθέσεις αλλά δεν είχαν καλή τελική επιλογή και πάλι, την ώρα που ο Άρης απείλησε ουσιαστικά μόνο με μια στημένη μπάλα και το δοκάρι του Βέλεθ στο 84’. Όλα αυτά υπό τα εμετικά σφυρίγματα του Τζοβάρα και των βοηθών του που έσπρωχναν σε κάθε ευκαιρία τον Άρη. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη κάρτα για τους… παλαιστές του Παντελίδη, βγήκε στο 85’ στον Ματίγια και η επόμενη στο 93’ στον Σιώπη, σε μια φάση όπου ο Τζοβάρας θα είχε εκτεθεί οριστικά και αμετάκλητα αν δεν έδινε το πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Μπουζούκη. Ο Χατζηγιοβάνης είχε την ψυχραιμία και τα… κοχόνες να εκτελέσει «αλά Πανένκα» και να σώσει τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς όπου το «τριφύλλι» πάλεψε κόντρα σε Θεούς και δαίμονες…

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί (73’ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (79’ Μαβράι), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνέ, Μενέντεζ, Βελέζ, Σιώπης.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (33’ Δώνης), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Κάτσε (74’ Καμπετσής, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

ΥΓ1. Φήμες θέλουν τον Πίπη να έστειλε στο ξενοδοχείο 2 κιβώτια Carabao δώρο στους παίκτες και κάπως έτσι εξηγείται το ακατάπαυστο τρέξιμο μέχρι το 93 και η ισοφάριση. :) 

ΥΓ2. Επιτακτική ανάγκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να σφυρίζουν ΜΟΝΟ ξένοι διαιτητές.....


 
Top