Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Χαίρετε κύριοι, σήμερα δεν θα αναφερθώ καθόλου σε αγωνιστικά και διοικητικά θέματα της ομάδας μας, θα κάνω απλά μία μικρή Ευρωπαϊκή αναδρομή με σκοπό να βουλώσω μερικά στόματα ή μάλλον μερικούς ποντικούς, που είδαν την σκιά τους στον τοίχο και ένιωσαν λιοντάρια!!!

Θα ξεκινήσω την αναδρομή αυτή, υπενθυμίζοντας στους ποντικούς πως στο τελευταίο άρθρο-αφιέρωμα της έγκυρης Equipe, στις 100 κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League, για τα 60 χρόνια του θεσμού, κορυφαία Ελληνική ομάδα είναι ο Panathinaikos!!!

Στην ειδική βαθμολογία που ετοίμασε και στηρίζεται στις συμμετοχές σε τελικούς, προκρίσεις, κατακτήσεις τροπαίων κτλπ, o Παναθηναϊκός βρέθηκε στην 30η θέση!!!

Μέσα στην 100αδα είναι τόσο ο Ολυμπιακός (47ος) όσο και η ΑΕΚ (82η). Στην κορυφή βρίσκεται η... "βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

Επειδή σήμερα κυκλοφόρησε μια φωτογραφία στα social media, που απεικονίζει την σημερινή Ευρωπαϊκή κατάταξη των Ελληνικών ομάδων και μερικοί καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια, ας γυρίζουμε 20 χρόνια πίσω...... τότε που το ποδόσφαιρο παιζόταν στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία των ΕΠΟ, ΚΕΔ και Αθλητικών Εισαγγελέων, τότε που δεν υπήρχε καν ο πράκτορας ή ο ομιλών με πακιστανικό τηλέφωνο και υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 





Τότε συμπαθέστατα ποντίκια, το 1996,  το Ελληνικό ποδόσφαιρο είχε μπει στην elit όντας στην 9η θέση της ειδικής κατάταξης της UEFA, χάρη στην τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Εκείνη τη χρονιά είχαν προστεθεί στην βαθμολογία της Ελλάδας οι βαθμοί εκείνης της εκπληκτικής παρουσίας του Παναθηναϊκού στο Champions League.



Συνολικά 8.250 βαθμοί είχαν μπει στο ελληνικό..... σακούλι, χάρη στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Champions League (που να ξέρετε από ημιτελικούς εσείς), όπου αποκλείστηκε τελικώς από τον Άγιαξ, βγάζοντας εσάς από τα λαγούμια σας, για να πανηγυρίσετε στο Πασαλιμάνι. 

Να μας πείτε πότε βγήκαν Παναθηναϊκοί στο δρόμο να πανηγυρίσουν ξεφτίλα σας? Ούτε στο 7-0 από την Γιουβέντους δεν κουνηθήκαμε από τα κρεβάτια μας..... καμιά καζούρα στα social media σας κάνουμε, για να περνάμε την ώρα μας. 




ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΛΑΣΑΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ 11Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ UEFA ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!! 





Νιώσατε ξαφνικά λιοντάρια, που φτάσατε στην 22η θέση? Μία θέση που την χρωστάτε στα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχετε κλέψει από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, έχοντας διοριστεί μόνιμοι πρωταθλητές με αθέμιτα μέσα επί μία εικοσαετία? 

Ακόμα και μετά τα 7 πρώτα κλεμμένα πρωταθλήματα του Κόκκαλη, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία από εσάς...... οι κλεψιές σας δεν ήταν ικανές για να τον ρίξουν από την κορυφή, κάτι που έγινε όταν στήθηκε ο Δούρειος Ίππος, από δήθεν Παναθηναϊκούς!!!


Εφτά συνεχόμενα κλεμμένα Πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός στο τέλος αυτής της μαύρης 7ετίας έστεκε αγέρωχος στην 18η θέση, με εσάς στην 54η. 




Και επειδή δεν χορταίνεται αποδείξεις πόσο τεράστιος είναι ο Παναθηναϊκός, θα σας παραθέσω άλλον έναν ακόμα πίνακα, που αποδεικνύει πως ο Panathinaikos, κατέχει την πρωτιά και στην συγκέντρωση πόντων...... 





72.391 πόντοι ποντίκια, όταν εσείς στην καλύτερη χρονιά σας συγκεντρώσατε μόλις 61.420 και φέτος παρά τις ομολογουμένως καλές εμφανίσεις σας, πάλι δεν θα μας ξεπεράσετε. 




Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί κάποιοι να βάλθηκαν να τελειώσουν τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ........ είναι τόσο γερά τα θεμέλια που στηρίζεται αυτή η ομάδα και ο κόσμος της, που θέλετε σε ένα, θέλετε σε δύο, θέλετε σε πέντε χρόνια, θα επιστρέψει εκεί που ήταν και ακόμα ψηλότερα....... 

Μέχρι τότε, εσείς ας πανηγυρίζετε περήφανους αποκλεισμούς!!!


Αλέξανδρος




 
Top