Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Gt67

Γεια χαρά στην παρέα του Greeenmood, παρότι αυτές τις ημέρες ο Άλεξ είναι επιφορτισμένος με το "ρεπορτάζ" του διοικητικού παρασκηνίου, τον παρακάλεσα να ανεβάσει κάποιες σκέψεις μου, χωρίς καν να μπει στην διαδικασία της διόρθωσης που κάνει άλλες φορές, προκειμένου να τις συζητήσουμε παρέα. 

Ένας υγιής οργανισμός - με σκοπό πάντα την πρόοδο - επιβάλλεται να έχει άρρηκτα συνδεδεμένα όλα του τα στελέχη. Οτιδήποτε σπάσει, παρασύρει ΟΛΌΚΛΗΡΟ το «οικοδόμημα» και το τέλος του είναι προ των πυλών.

Διοίκηση - προπονητής, παίκτες - οπαδοί. Κοινή ομολογία πλέον, ότι πάσχουμε απ τα «εξτρέμ» μας.
Με ακριβώς λοιπόν αυτή την σειρά.

Αλαφούζο, τα κατάφερες. Το έφερες από δω το πήγες από κει, μας διέλυσες. Τόσο εσύ, όσο κι όλοι οι συνεργάτες σου, κρίνονται από άσχετοι μέχρι …. γαύροι.

Ναι Μαρίνο, φέρεις ευθύνες, είσαι ο προπονητής μας κι όφειλες να βρεις την λύση. Ταυτόχρονα όμως κι επειδή είσαι ήδη κοντά μας ΜΟΛΙΣ δέκα μήνες, έπρεπε με το μαγικό σου ραβδάκι να κάνεις θαύματα.

Ναι παίκτες,  φέρετε ευθύνη. Δεν αποδίδετε, δεν παίζετε μπάλα καθότι επαγγελματίες. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να μην νιώθετε τίποτε, να μην επηρεάζεστε καθόλου, να παίζετε απλήρωτοι, τραυματίες, ανέτοιμοι αλλά κυρίως να μην σας νοιάζει αν το Γενάρη ψάχνετε νέα ομάδα.

Οπαδοί…..λυπάμαι αλλά θα το πω.  Τα «παιγνίδια» των οργανωμένων, όλα αυτά τα χρόνια, είναι όνειδος για τον σύλλογο. ΟΝΕΙΔΟΣ

Και όταν κάνω λόγο για οργανωμένους, δεν μιλώ για το σύνολο των χιλιάδων μελών, αλλά γι’ αυτές τις δεκάδες, που υποκινούν, που δίδουν διαταγές και κάποια «στρατιωτάκια» εκτελούν πιστά. Μιλώ γι αυτούς που κέρδισαν και κερδίζουν απ την ομάδα, που πήραν θέσεις και αξιώματα, που κατάφεραν αυτό που τόσα χρόνια επιθυμούσαν, να διοικήσουν.

Όπως καταλαβαίνετε, διαχωρίζω τους «βολεμένους» απ τους αγνούς γιατί υπάρχουν και τέτοιοι κι ας βρεθούν πάλι κάποιοι να πουν τα πιασάρικα-τσιτάτα «συμμετοχή = συνενοχή ή σιωπή = ενοχή». 

Τραβάτε εσείς που είστε μάγκες να σας κάνουν τόπι στο ξύλο, γιατί μην νομίζετε πως κάποιοι δεν προσπάθησαν να ορθώσουν ανάστημα, αλλά δυστυχώς οι απειλές και οι βιαιοπραγίες τους ανάγκασαν να κάνουν πίσω. Να ξέρετε επίσης ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να απέχουν ή ακόμη και να σκίσουν την κάρτα μέλους.

Όσο για μας τους υπόλοιπους, ναι φταίμε κι εμείς γιατί το μόνο που προσφέρουμε είναι γκρίνια και μουρμούρα. Άγονη στείρα κριτική που πολλές φορές καταντά κράξιμο. Συνεπώς όχι μόνο δεν βοηθά αλλά δημιουργεί πολύ περισσότερο προβλήματα. Κι όλα τα παραπάνω, συμβαίνουν χρόνια τώρα, με εκτίμησή μου και για πολλά ακόμη.

Μέσα σε αυτά έχουμε και τους «έγκριτους» και «έγκυρους» δημοσιογράφους. Τι να πρωτοπείς για αυτά τα κοπρόσκυλα. Για μερικά ευρώ, είναι ικανοί να πουλήσουν και την μάνα τους. Παραπάνω δεν σχολιάζω.

Στην παρούσα φάση ένα γεγονός έπαιξε τον ρόλο του. Προστέθηκε σε αυτό που λέμε «ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος».

Το όλο «μπέρδεμα» με τον ΔΓ, εκ του αποτελέσματος, μόνο κακό έκανε. Στην πραγματικότητα, το μόνο που πρόσφερε ήταν να δώσει το πάτημα που χρειαζόταν ο Αλ για να ανακοινώσει την ήδη γνωστή εδώ κι ένα χρόνο αποχώρησή του.

Ούτε πραγματικά νούμερα για χρέη, οφειλές, ανοίγματα, υποχρεώσεις, διακανονισμούς, δόσεις μάθαμε, ούτε βέβαια επετεύχθη η προσπάθεια.

Σίγουρα όμως κάποιες «εκτιμήσεις» τείνουν προς την αλήθεια κι ίσως αυτό να είναι το μόνο που «ξύπνησε» τον κόσμο. Λέω ίσως, γιατί μόνο ο χρόνος θα δείξει. Το σίγουρο, 1000% είναι πως το κλίμα αβεβαιότητας, με την «λύση» της διάλυσης, που δημιουργήθηκε έντεχνα από σχεδόν όλο τον αθλητικό τύπο, πέρασε απ τον απλό οπαδό στο σύνολο της ομάδας.

Ένα άλλο, μόνιμο πρόβλημα και μάλλον αξεπέραστο, με μεγάλη βαρύτητα.Το χωράφι Καλαφάτης. 
Παρά τις όποιες βελτιώσεις, παραμένει κίνδυνος θάνατος. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, αυτό αποδεικνύουν. Θα έβαζα μέσα και τον γυμναστή, αλλά δεν το κάνω καθώς, η μέχρι τώρα πορεία του, ειδικά στον Πανιώνιο, άλλα μας έλεγε. Είχε καταφέρει, μια ομάδα να έχει μηδέν τραυματισμούς αφενός και αφετέρου να είναι πάντα καλά προετοιμασμένη και ετοιμοπόλεμη. Τώρα τι ακριβώς πάει λάθος,  ειλικρινά και όσο κι αν έχω στύψει το μυαλό μου, δεν ξέρω.

Πως φτάσαμε όμως εδώ.

- Η αναγκαστική απομάκρυνση της μισής περσινής ομάδας, ούτως ώστε να κατέβει το μπάτζετ άρα και να μειωθούν τα έξοδα.

- Η πώληση των Μπεργκ και Ζέκα στην λογική «τους πουλάμε για να σωθούμε». Μόνο που, δεν πήραμε τα χρήματα που περιμέναμε. Αναφορικά με τον Σουηδό, άλλο 5,5 εκατ. κι άλλο 1,84.

- Το μπάτζετ που ορίστηκε για την νέα σεζόν ήταν …???... Όποιος το γνωρίζει να μου το πει για να το μάθω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μεταγραφές, δεν ξεπέρασαν το «ιλιγγιώδες» ποσό των  2,2 εκατ. Συνδυάζοντας μάλιστα τις πωλήσεις, καταλήγω ότι προήλθαν από αυτές.

- Η παραίτηση Λιμπερόπουλου, έγινε προφανώς για τους παραπάνω λόγους.

- Έγιναν μεταγραφές, δεκατρείς τον αριθμό, με την «μικρή» διαφορά, ότι οι περισσότερες ήρθαν τελευταία στιγμή. Πολλοί απ αυτούς είτε είχαν κάνει μισές προετοιμασίες καθώς δεν υπολογιζόταν απ τις ομάδες τους, είτε καθόλου καθότι ελεύθεροι.

- Αποτέλεσμα να μην γίνει σωστή προετοιμασία καθώς δεν τους είχε μαζί του ο Ουζουνίδης.

- Αυτό, έχει σαν συνέπεια να αναγκάζει τον Ουζουνίδη, να κάνει μέχρι και σήμερα mini προετοιμασίες. Για όσους έχουν ασχοληθεί, έστω και ερασιτεχνικά με οτιδήποτε αθλητικό, κατανοούν απόλυτα ότι η προετοιμασία είναι το Α και το Ω. Κατανοούν επίσης, ότι η ομοιογένεια και η κατανόηση των «θέλω» ενός προπονητή επιτυγχάνεται μόνο με τον χρόνο, την συνεχόμενη προπόνηση και τα ματς πρωταθλήματος. Για τους υπόλοιπους….αναγκάζομαι να «ακούω» την άγονη κριτική τους.

- Τραυματισμοί…..ένα παπά ρε παιδιά, να μας «ξεματιάσει»???  Όχι μόνο, λίγο το χωράφι του Σαπήλιον, λίγο η χαζομάρα κάποιων παικτών, λίγο η επίσης χαζομάρα του τεχνικού επιτελείου και λίγο ότι κάποιοι κουβαλούσαν τραυματισμό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό που μένει είναι ότι δεν υπάρχει ματς, που δεν κάναμε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού!!!

- Σε όλα τα ματς, παίξαμε με διαφορετική 11άδα. Άλλη με Καμπάλα, άλλη με Μπιλμπάο κι άλλες στην Super League. Οι περισσότερες δε, αναγκαστικές 11άδες, είτε γιατί υπήρξαν τραυματισμοί, είτε γιατί οι παίκτες ήταν ανέτοιμοι, είτε -πάλι αναγκαστικά- να απαιτηθεί να παίξουν ανέτοιμοι, με πολλές αλλαγές των θέσεων των παικτών, για να μπορέσουν να καλύψουν την έλλειψη αγωνιστικότητας και προετοιμασίας που είχαν. Λέω με απλά λόγια, ότι γνωρίζοντας τους παραπάνω παράγοντες, αρκούμουν με νίκη όπως να ‘ναι, με μισό μηδέν, ακόμη και με κακοποίηση της μπάλας. Αυτό ακριβώς έχει πει κι ο Ουζουνίδης στις μέχρι τώρα δηλώσεις του.

- Έλεγα επίσης πως όσο θα κερδίζουμε, ο χρόνος θα λειτουργεί υπέρ μας. Δυστυχώς η θεά της μπάλας ήταν απέναντί μας. Δεν λέω ότι σε αυτά που παίξαμε δικαιούμασταν να κερδίσουμε με την εμφάνισή μας, αλλά αν έχεις την ρέντα, μπορεί να κερδίσεις ακόμη κι αν δεν το δικαιούσαι. Ε ούτε σε ένα δεν μας έκανε το χατίρι.

- Έγραψα πως «όλα είναι ψυχολογία». Το «ανέλυα» λέγοντας πως όταν την έχεις, μια καλούτσικη ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη, ένας μέτριος παίκτης κάνει πράγματα πέρα των δυνατοτήτων του. Για να μην μακρηγορώ, τώρα κι έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι σκατά. Παραπάνω δεν χρειάζεται να αναφερθώ.

 -Μόνιμες «διαμαρτυρίες» ομοϊδεατών μου.

* Λένε κάποιοι ότι χάσαμε χρήματα απ τον μάνατζερ. Να τα βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά. Όταν παραιτήθηκε ο Λίμπε, ο Μαρίνος έμεινε σύξυλος. Επωμίστηκε, παράλληλα με τα καθήκοντα του προπονητή, το ρόλο του τεχν. Διευθυντή, του κατασκόπου, του λογιστή. 

Έπρεπε ΚΑΙ να προπονεί ΚΑΙ να συνομιλεί με τον πρόεδρα ΚΑΙ να βλέπει videos πιθανόν μεταγραφικών στόχων ΚΑΙ να συνομιλεί μαζί τους. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατον τότε είστε για τον ψυχίατρο. 

Επέλεξε, με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, να αναλάβει όλα τα παραπάνω ο δικός του μάνατζερ, ο κύριος Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Ο κύριος αυτός, κατάφερε να «ψήσει» παίκτες και μάλιστα με μηδέν χρήματα. Έφερε ότι καλύτερο υπήρχε εκείνη την στιγμή, χωρίς να σπαταλήσει ούτε ευρώ. Και ξεκαθαρίζω, ότι καλύτερο εκείνη την στιγμή, στο μέτρο του δυνατού, με ελάχιστα ή μηδενικά χρήματα κι όχι τι θα επιθυμούσα εγώ ή εσείς. Ότι υπήρχε ΤΟΤΕ. Το αποδεικνύουν τα μόλις 2,2 εκατ. που στοίχισαν όλες οι μεταγραφές. Οπότε για ποια χρήματα μιλάτε? Ότι επέλεξε τον Τζανδάρη με 50.000 τον χρόνο? Μιλάμε ότι ο μάνατζερ χέστηκε στο τάλιρο.

* Λένε κάποιοι να απομακρυνθεί ο Μαρίνος. Κατ’ αρχήν από ποιον το ζητάτε? Απ τον εξαφανισμένο πρόεδρο ή τον αγριόγατο ή τον γαύρο Παναγόπουλο ή την δικηγορίνα? Και άντε να φύγει, αφενός θα πρέπει να αποζημιωθεί κι αυτός κι όλο το team του, αφετέρου ποιος σοβαρός κόουτς περιμένετε να ‘ρθει? 

ΚΑΝΕΙΣ, διότι για να κάτσουν έστω και να κουβεντιάσουν οι σοβαροί, πρέπει κάποιος να τους εγγυηθεί ότι θα πληρώνεται, ότι θα πληρώνονται οι παίκτες, ότι θα υπάρχουν χρήματα για να φέρει τους «δικούς» του παίκτες και θα διώξει όποιους δεν του κάνουν.  Είστε τόσο large φαντάζομαι που θα τα «σκάσετε» εσείς!!!

Ποιος σοβαρός προπονητής, θα ‘ρθει, όταν όλη η Ευρώπη αλλά κι ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρίζει ότι έχουμε βαρέσει διάλυση. ΚΑΝΕΙΣ.

Πως ζητάτε το κεφάλι του Μαρίνου, όταν έχουμε γευτεί στο παρελθόν την  επιλογή του Αλ να μας φέρει τον τιτανοτεράστιο Φάμπρι με τα λιονταράκια του? Γιατί μόνο ένας νέος ψωμόλυσας «Φάμπρι» μπορεί να ‘ρθει. Γουστάρετε τέτοια λύση? Τότε μην ξεχάσετε να πανηγυρίζετε στην Β’.

* Λένε κάποιοι ότι έγιναν πολλές μεταγραφές. Σας ρωτώ, όταν φεύγουν πχ δέκα, πόσοι πρέπει να ‘ρθουν? Ένας? Και βέβαια όχι, ήρθαν όσοι χρειαζόταν ο Μαρίνος. Δύο για κάθε θέση, με συνολικό αυτή την στιγμή ρόστερ 31 παικτών μαζί με τους μικρούς. Οι οποίοι μικροί είναι 5, συνεπώς μιλάμε για 26 παίκτες που υπολογίζονται.

Αν εσείς αυτό το ρόστερ το βλέπετε μεγάλο τότε θέλετε πέρα από ψυχίατρο και….οφθαλμίατρο. 
Εκτός αν θέλατε ρόστερ με 11 συν 3 για αλλαγές κι αντί για ποδόσφαιρο να παίξουμε μπάσκετ.

* Λένε κάποιοι να αλλάξει το σύστημα. Μάλιστα, εδώ ένα προσπαθεί να παίξει και οι παίκτες δεν το κατανοούν. Όταν αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ανέτοιμους και τραυματίες, υπάρχει ποτέ περίπτωση ένας λογικός να προβεί σε βαθιές αλλαγές? Μα είστε στα καλά σας? Έχετε κλωτσήσει ποτέ το «πετσί» ή τζάμπα κάθομαι και σκάω?

* Λένε μερικοί, να αλλάξει παίκτες, να βάλει τον τάδε και τον δείνα. Μα σοβαρευτείτε επιτέλους, ΌΛΟΥΣ τους χρησιμοποίησε. ΌΛΟΙ έχουν παίξει.

* Και ξαναρωτώ, θέλετε το κεφάλι του Μαρίνου??? Και το ζητάτε όταν αυτός ο «μαλάκας» εξακολουθεί να βρίσκεται στην θέση του, να προπονεί, να αγωνίζεται, όταν είναι ακόμη ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. Ναι είναι «μαλάκας» γιατί έπρεπε να την κάνει και να αφήσει την ομάδα στο έλεος του Φούζα. Ε, ναι λοιπόν η μαλακία έχει και τα όριά της, οπότε κόψτε το.

Κατά τα άλλα, «εμείς» ζητάμε απ τον Μαρίνο να αλλάξει σύστημα, να παίξει φουλ επίθεση, να παίξει μπαλάρα. Ζητάμε το κεφάλι του Ουζού. Ζητάμε.......

Ρε δεν φτύνετε τα μπούτια σας για να μην πω τίποτε χειρότερο.

Να παρακαλάμε, να βρει το κουράγιο η ομάδα και να κάνει νίκες για να σωθούμε, γιατί ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι πλέον ορατός. Συνυπολογίστε, ότι το Γενάρη θα φύγουν, όσοι περισσότεροι μπορούν να πωληθούν, με πιθανότερους αντικαταστάτες τους τα παιδιά της Κ20.



 
Top