Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Sorge

Καλημέρα παίδες, αποφάσισα να γράψω ανάρτηση για ένα άθλημα που δεν το συνηθίζω (και δη μόνο στο greenmood.gr αφού στο doubleteam.gr λέμε αυστηρά για μπάσκετ), γιατί φοβάμαι πως είστε σε πανικό. 

Έναν πανικό που εξαπλώνεται και σας καταβροχθίζει σαν φίδι, όπως σαν φίδι καταβρόχθισε ο πανικός τους Αθηναίους δια μέσω των Μακρών τειχών όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της μάχης στους Αιγός Ποταμούς. Να τα πάρουμε με τη σειρά ένα-ένα, γιατί αυτή τη στιγμή κάνουμε όλοι κακό στην ομάδα.

Ο Αλαφούζος αποφάσισε να φύγει τη χειρότερη δυνατή στιγμή, αφήνοντας την ομάδα να κάνει προγραμματισμό με άλλον προυπολογισμό και καίγοντας τη φετινή χρονιά, μην αφήνοντας ούτε να ξεχρεώσουμε ούτε και να διεκδικήσουμε κάποιο τρόπαιο. "Πιστός" στο να κάνει κακό στον Παναθηναϊκό, από την αρχή μέχρι το τέλος, με την αγαστή συνεργασία δημοσιογράφων και επαγγελματιών οπαδών!!! Το καλό είναι πως φεύγει, άρα μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα καθαρότερα, δίχως να γινόμαστε παιχνίδι στις πολιτικές του ίντριγκες.

Οκ, δε θα πάρει την ΠΑΕ ο DPG αυτή τη στιγμή. Ωραία, και τι με αυτό; Δλδ τι παραπάνω περιμένατε αν ο DPG έλεγε "βγαίνω μπροστά και αναλαμβάνω την ομάδα"; Θα μας είχε ή όχι τρία-τέσσερα χρόνια με σκληρό μνημόνιο; Ναι, θα μας είχε (ίσως και παραπάνω). Τα ίδια και χωρίς DPG άρα τι σκάτε; 

Πάμε τώρα στο μνημόνιο. Και πείτε δεν έχουμε μνημόνιο, δε θα παίζουμε με προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων το έτος, αλλά 24. Τι περιμένετε παραπάνω δλδ; Να πάρουμε πρωτάθλημα; Ρε είστε σοβαροί, έχετε δει τι γίνεται στο ...πρωτάθλημα της εξυγίανσης; Που στην προ-προηγούμενη αγωνιστική ΑΕΚ, ΠΑΟΚ πήραν 3 βαθμούς πέτσινους και ο ΟΣΦΠ πήρε έναν βαθμό μαϊμουδένιο;

Φέτος και με μπάτζετ 24 μύρια, στεγνά θα μας καθαρίζανε ακόμα και με τον Αλαφούζο ενεργό. Μη μου πείτε πως δεν έγινε ακόμα το επίπεδο των διαιτητών τόσο άθλιο, απλά δε χρειάστηκε ακόμα να γίνουν τόσο πολύ ρεζίλι. Αν χρειαζόταν, θα γινόντουσαν όργια. 'Όπως και του χρόνου και του παραχρόνου θα έχουμε την ίδια σάπια κατάσταση. Σε αυτό το πρωτάθλημα κερδίζουν εξ ορισμού μόνο οι μαφιόζοι.

Θα μου πείτε ναι αλλά θα βγαίναμε Ευρώπη και θα ελπίζαμε σε κάποια διάκριση. 'Ίσως θα απαντήσω και προσωπικά το θεωρώ δύσκολο. Γιατί κάθε χρόνο και στο εξής, οι ομάδες οι δικές μας θα ξευτιλίζονται (έχουμε 2 ομάδες πλέον στην Ευρώπη και ο ένας είναι ο γαύρος) λόγω πτώσης της χώρας στην κατάσταση της Ueffa, με αποτέλεσμα κάθε έτος να ξεκινάμε από χειρότερη θέση. Έτσι όπως πάμε, ο πρωταθλητής θα παίζει μόνιμα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις ενδεχόμενες ευρωπαϊκές διακρίσεις...

Θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟ; Ρε είστε σοβαροί τώρα; Πώς θα υποβιβαστεί; Παρά το άνοιγμα και τα χρέη, η ομάδα έχει αρκετά έσοδα και ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ για να μην υποβιβαστεί. Μην ακούτε τους δημοσιογράφους που πουλάνε ιστορίες με φίδια και αρκούδες για μια χούφτα click. Χώρια που υποβιβασμός της ομάδας δεν τιμά ΚΑΝΕΝΑ από τον Τζίγγερ και τον DPG μέχρι τον Αλαφούζο και τον Πατέρα (με ό,τι συνεπάγεται αυτό). 

Οκ, φέτος θα κάνουμε κακό ξεκίνημα και ίσως τερματίσουμε στην 6η θέση, τις επόμενες χρονιές θα πρέπει να παίζουμε με προυπολογισμό 8 εκατομμυρίων, θα ανεχθούμε Τριανταφυλλόπουλους και Μπούρμπους μπόλικους αλλά προσωπικά έχω υπομονή. Και εγώ θα ήθελα να κρατούσαμε φέτος Μπεργκ, και φέτος να βλέπαμε μια βαρβάτη ενδεκάδα με σοβαρό προπονητή κοκ αλλά δε γίνεται. Δεν τους αξίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και στην τελική, με το χέρι στην καρδιά, προτιμώ να δώσουμε 2 εκατομμύρια παραπάνω στον Ερασιτέχνη παρά στην ΠΑΕ, έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Γιατί στον ερασιτέχνη έστω και ένα εκατομμύριο θα κάνει τη διαφορά, θα φέρει τίτλους, κύρος και δύναμη στο σύλλογο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ο πρωταθλητής χάνει 3-0 από το ημίχρονο εντός έδρας από την 2η της Πορτογαλίας και ο Κυπελλούχος αποκλείεται από ένα...σουηδικό χωριό κατά τα λεγόμενα τους, τα λεφτά πάνε στον πίθο των Δαναΐδων. 

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Εκτός και αν αποφασίσουν να σοβαρευθούν οι υπόλοιποι πρόεδροι -που μάλλον αδύνατο το κόβω- οπότε και θα συνεχίζουν να γίνονται ρόμπες στην Ευρώπη. 


Θα φύγει o DPG από την ΚΑΕ; Για όνομα, μη λέτε μαλακίες. Ο DPG έχει επενδύσει στην ΚΑΕ, δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, είναι καβάλα στο άλογο. Θα τον διώξουν από το σπίτι του 1000 (το πολύ) βλαμμένα; Γιατί, επειδή ανώνυμοι χρήστες (δεν ξέρουμε τι είναι αυτοί) του γράφουν μαλακίες στο instagram ? Πιο πιθανό να βρει τα βλαμμένα με την Εφές και να τους απαγορεύσει εφόρου ΖΩΗΣ την είσοδο (αυτό ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει).

'Άρα τι μένει; Τίποτα δε μένει. Στεναχωριέστε επειδή δε θα δίνουμε αξία με τις ενδεκάδες μας στον εκάστοτε διεφθαρμένο πρωταθλητή (όπως έδινε η οικογένεια για να βλέπει τους κανιβάλους να την κλέβουν μπροστά στα μούτρα της), δε θα κάνουμε πορείες στην Ευρώπη που δεν ήταν εγγυημένες (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΕΤΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΜΙΛΟΥΣ EUROPA LEAGUE), δε θα παίζουμε με μπάτζετ 18 εκατομμυρίων επιτυγχάνοντας τα ίδια που θα καταφέρουμε με 8 εκατομμύρια. 

Επιπροσθέτως, μαλακίες τέλος: Πολέμης και λοιποί εφοπλιστές στον Παναθηναϊκό ΔΕΝ πρόκειται να εμπλακούν, από τη στιγμή που το Λιμάνι το κουμαντάρει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι άλλοι ως εφοπλιστές το έχουν ανάγκη.

ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ (Καλιντσάντσης του Ελλάκτορα, Περιστέρης της Τέρνα κοκ) έχει κίνητρο να σκάσει 50 εκατομμύρια, γιατί έτσι π.χ. μπορεί να πάρει τη γραμμή 4 του μετρό (κοντά στο ένα δις το πακέτο, δείτε εδώ http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/metro/athinas/item/42388-i-nea-grammi-4-tou-metro-anadeiknyei-tin-nea-vasilissa-ston-kataskevastiko-klado). 

Και κανονικά έπρεπε να είχε πάει ο Κωνσταντίνου και στους Τσίπρα, Παππά, να πιέσει για λύση στο πρόβλημα στη λογική "ένας προβληματικός ΠΑΟ θα σας στοιχίσει στις εκλογές" αλλά είναι σαν να περιμένω από μαθητή του 11, να κερδίσει υποτροφία στο Harvard. 

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί τώρα δεν είναι οι μαλακίες του Κωνσταντίνου περί Πολέμη-Πατέρα και τα συναφή, αλλά να βρούμε 14-18 φερέλπιδες ταλαντούχους νέους 'Ελληνες που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό με χαμηλό μισθό, προκειμένου να παίξουν όπως την 1η χρονιά του Αναστασίου. 

Αρχίστε λοιπόν να προτείνετε παίκτες αντί να εστιάζετε σε υποθετικά σενάρια. Και εγώ θα ήθελα προυπολογισμό 28 εκατομμυρίων και παικταράδες, αλλά κατανοώ πως δε γίνεται. Επομένως καλύτερα νέοι, ωραίοι και μοιραίοι, ώστε σε 3-4 έτη να είμαστε πιο ελκυστικοί παρά να ψυχορραγούμε όπως φέτος ή το 2012.

Η ζωή συνεχίζεται και ποντάρω πως και με βασική ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 24, του χρόνου πάλι πάνω από τον ΠΑΟΚ θα τερματίσουμε...

ΥΓ1. Μαλάκα DPG αν μας διαβάζεις, να ξέρεις πως είσαι τραγικός που ασχολείσαι και σκας για μια χούφτα ορφανά του Πατέρα. Γράψτους στα @@ σου, κόψτους και την είσοδο στο ΟΑΚΑ και τελείωσε η ιστορία.

ΥΓ2. Επίκαιρο όσο ποτέ:




 
Top