Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Παιχνίδι που κρίνει όλη τη χρονιά είναι το αποψινό για τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (8.15 μ.μ. Novasports 1). Κρίνει ποιος θα πάρει το ελληνικό εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Στους «πράσινους» δεν αρκεί ούτε η ισοπαλία, αφού είναι αποτέλεσμα που βολεύει τον «δικέφαλο του Βορρά», με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με απουσίες, που θα δυσκολέψουν το έργο του Στραματσόνι στην κατάμεστη όπως αναμένεται Τούμπα. 

Είναι γνωστό ότι το «τριφύλλι» θα παραταχθεί χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ, αφού ο «μπόμπερ» των «πρασίνων» που ούτως η άλλως ήταν τιμωρημένος, αναχώρησε χθες για να ενσωματωθεί με την αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του ενόψει του Euro 2016. 

Τιμωρημένος είναι επίσης και ο Στάθης Ταυλαρίδης, ενώ νοκ άουτ είναι οι Τελάντερ και Πράνιτς. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Εσιέν ο οποίος αναχώρησε χθες για το Μιλάνο, όπως επίσης εκτός είναι και οι Σάντσεθ, Καλτσάς και Ευαγγέλου.



Αντίθετα στην αποστολή επέστρεψε ο Λουντ και ο Βιγιαφάνες, αλλά ο Αργεντινός δεν θα αγωνιστεί καθώς απορρίφθηκε η έφεση για την τιμωρία του, με την ΠΑΕ να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η απόρριψη της έφεσης του Παναθηναϊκού για την ποινή του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Λούκας Βιγιαφάνιες, που είχε τιμωρηθεί αδίκως με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. 

Πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο σε μια σειρά εξοντωτικών ποινών που επιβλήθηκαν φέτος στην ομάδα μας. Κορυφαία στιγμή η ποινή αποκλεισμού της Θύρας 13 για όλη την αγωνιστική περίοδο μετά το μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Ολυμπιακό, ποινή πρωτοφανής, η οποία δεν επεβλήθη σε άλλη ομάδα που υπέπεσε σε παρόμοια παραπτώματα. Ας εξηγήσει ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού το γιατί. 

Όπως επίσης ο ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα ποδοσφαιρικά θέματα κ. Υφυπουργός Αθλητισμού, ας μας εξηγήσει πώς κατάφερε να καταπατήσει κάθε έννοια κανονισμού και να μετατρέψει τη διαδικασία των playoffs του πρωταθλήματος σε ρώσικη ρουλέτα, που μόνο λόγω δικών μας σημαντικών παραχωρήσεων, καταφέρνουν να ολοκληρωθούν. Επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε τον ευαίσθητο κ. Υφυπουργό αν και κατά πόσο είναι ενεργός στις αποφάσεις για ποινές που λαμβάνονται σε διάφορα επίπεδα της αθλητικής δικαιοσύνης. 

Πάντως να γνωρίζει ο κ. Υφυπουργός ότι έχουν γνώση οι φύλακες».

Τώρα, όσον αφορά εκείνους που θα «κατεβάσει» στην Τούμπα ο Στραματσόνι, ο Στιλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Μέστο και Νάνο στα άκρα, ενώ οi Μολέδο και Κουτρουμπής θα είναι στο μέσο της αμυντικής τετράδας. 

Οι Ζέκα και Αμπέντ θα είναι στα χαφ, μαζί με τους Λουντ και Ευαντζελίστα, ενώ ο Λέτο θα είναι σίγουρα στο αρχικό σχήμα, με τους Πέτριτς και Κλωναρίδη να διεκδικούν τη θέση στην επίθεση.


Το όραμα της νέας Λεωφόρου αποκτά σάρκα και οστά, με την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού να παραδίδεται στην εταιρία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή της, προκειμένου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις απαραίτητες εργασίες. 

Στόχος, είναι η πρώτη φάση των έργων να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, κάτι που αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να μετακομίσει προσωρινά. 

Οι «πράσινοι» θα έχουν έδρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, το ΟΑΚΑ, όπου θα δώσουν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια το καλοκαίρι και ένα μεγάλο μέρος των εντός έδρας αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο. 

Πάντως αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των έργων και πόσο θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της πρώτης φάσης.



Ο Γιάννης Αλαφούζος θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη και δίπλα στην ομάδα, αλλά με την επιστροφή του στην Αθήνα θα γίνει ραντεβού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμπιστεύεται απόλυτα την κρίση του Βραζιλιάνου μέσου, που έχει σχηματίσει άποψη για την ομάδα. Είναι προφανές πως τόσο ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, όσο και ο νέος τεχνικός διευθυντής δεν έχουν διακρίνει τη βελτίωση που θα προσδοκούσαν, ωστόσο ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει μέχρι τώρα να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης. 

Πάντως οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι άμεσες, καθώς η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα αρχίσει στις 27 Ιουνίου και ένα μήνα μετά θα υπάρχουν οι πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ της νέας σεζόν, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Μάικλ Εσιέν του Βίκτορ Σάντσεθ (που όμως έχουν συμβόλαιο και πρέπει να το λύσουν), του Πράνιτς και του Μαμούτε, ο Πέτριτς κρεμά τα παπούτσια του, ενώ μοιάζει απίθανο να συνεχίσει και ο Λούκας Εβαντζελίστα. 

Σε ό,τι αφορά τις προσθήκες, προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ενός μεσοαμυντικού κλάσης, αλλά κι ενός φορ, με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο να αποτελεί διακαή πόθο αλλά να πρόκειται για δύσκολη περίπτωση. 

Πηγή:SportFm


 
Top