Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

                              
Γράφει ο Giorgos Chrl

Φτάσαμε αισίως στο πέμπτο καλοκαίρι διακυβέρνησης Αλαφούζου στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Και δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει μέσα στο σύλλογο, αντιθέτως, η ποδοσφαιρική λογική δείχνει να έχει καταλυθεί πλήρως. Και το ερώτημα στα χείλη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, είναι για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, για πόσο ακόμα θα συνεχίζουμε να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό κομπάρσο σε όλα τα επίπεδα, για πόσο ακόμα θα βλέπουμε το Παναθηναϊκό DNA να αλλοιώνεται στα χέρια επικίνδυνων για το σύλλογο ανθρώπων.

Δυστυχώς κύριοι, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει μπλέξει άσχημα. Η όλη δομή και λειτουργία του δεν θυμίσουν σε τίποτα την ομάδα που ήταν. Από πάνω μέχρι κάτω, το οικοδόμημα είναι σάπιο. Και δυστυχώς όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και τίποτα δεν αλλάζει, ο κόσμος ολοένα και απομακρύνεται από τα κοινά του συλλόγου, απογοητευμένος με όσα βλέπει.

Αλλά ας μιλήσουμε για τη διοίκηση. Αφού το επιχειρηματικό δαιμόνιο που ακούει στο όνομα Γιάννης Αλαφούζος απέρριψε την πρόταση Καλτσίδη το 2012 να αναλάβει την ΠΑΕ, προσπαθεί ακόμη για πέμπτο χρόνο να πείσει τον κόσμο να στηρίξει το εγχείρημα του και να συνδράμει στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Αλλά για ποια Παναθηναϊκή Συμμαχία μιλάμε; Βλέποντας ότι τα μέλη όχι μόνο δεν αυξάνονται, αλλά μειώνονται, αποφάσισαν να εκλέξουν για πρόεδρο ένα πρόσωπο που είναι αγαπητό σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια, τον Δημήτρη Σαραβάκο, προκειμένου να αποτελέσει μοχλό έλξης για νέα μέλη. Τι έγινε τελικά; Ο Σαραβάκος λίγο καιρό μετά παραιτήθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Βλάχος, έμπιστος του Αλαφούζου για χρόνια. Στη Συμμαχία λοιπόν αυτή, ο Αλαφούζος ζητάει να συνδράμει για άλλη μια φορά ο κόσμος, κόσμο που ο ίδιος όμως αγνοεί να λαμβάνει υπόψιν του. Οι υγιείς φωνές έχουν απομονωθεί και λόγο στις αποφάσεις έχουν μόνο οι οργανωμένοι, που βολεμένοι από το υπάρχων καθεστώς, αρνούνται να αντιδράσουν και μένουν απαθείς στη σμίκρυνση του συλλόγου.

Παραμονή-ταφόπλακα με Στραματσόνι

Το πρόβλημα γιγαντώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Αφού ο Αλαφούζος εξαναγκάσθηκε να διώξει τον Αναστασίου από τον πάγκο μετά από απαίτηση των οργανωμένων, έφερε τον Στραματσόνι, έναν προπονητή που απέτυχε παταγωδώς και στις δύο δουλειές του σε Ίντερ και Ουντινέζε και συνεχίζει το ίδιο τροπάρι και στον Παναθηναϊκό. Αφού απαξίωσε πλήρως το ροστερ, έκανε 9 μεταγραφές μέσα στον Γενάρη για να καταφέρει να αποκλειστεί από το κύπελλο και να χάσει και τη δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ.

Η κατάσταση είναι δραματική. Ο Παναθηναϊκός έφερε έναν προπονητή που γέμισε την ομάδα ακραίους για να καταλήξει στο τέλος να παίζει ρόμβο! Και όχι μόνο αυτό. Απομόνωσε τους Έλληνες παίκτες, οδηγώντας τους στην έξοδο, κάτι που θα βρει γρήγορα μπροστά του ο Παναθηναϊκός, καθώς το ρόστερ ολοένα και αφελληνίζεται. Αντί να γίνει λοιπόν παραδοχή του λάθους και να γίνει αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, ο Αλαφούζος πήρε την απόφαση να ανανεώσει(!!) το συμβόλαιο του Στραματσόνι μέχρι το 2018!

Μια λαϊκή παροιμία λέει, ότι δεν πάει στραβά ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε. Ο Παναθηναϊκός καλείται πλέον να δώσει δύο προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι για να παίξει του χρόνου στο Europa League. Eπιτρέψτε μου να μην αισιοδοξώ. Ο Στραματσόνι είναι επικίνδυνος. Είναι τόσο λίγος προπονητικά που είναι ικανός να αποκλειστεί από μια νέα Καμπάλα και να κάνει ακόμη πιο δυσοίωνο το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο Αλαφούζος τον στηρίζει, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου και του κόσμου και πλέον, στο μόνο που ελπίζουμε είναι να έχουμε πέσει τόσο έξω και να μας εκπλήξει ευχάριστα. Αλλά δεν το βλέπω.

Ανακατασκευή Λεωφόρου

Ο Αλαφούζος, ως γνωστόν, πήρε την απόφαση να ανακατασκευάσει το παλιό γήπεδο. Βγήκε με στόμφο και είπε ότι ακόμη και αν δεν εισπράξει η ομάδα το κονδύλι από την περιφέρεια, τα έργα θα ξεκινήσουν κανονικά. Το κονδύλι όμως δεν εισπράχτηκε και για άλλη μια φορά απευθύνθηκε στον κόσμο. Προσπάθησε μέσω διαφημιστικής καμπάνιας να τον δελεάσει, αλλά το εγχείρημα απέτυχε. Κάτι η αύξηση στα διαρκείας, κάτι η έλλειψη οράματος και προοπτικής, κάτι η απογοήτευση για την μέχρι τώρα πορεία, έκανε πολύ κόσμο να αποστασιοποιηθεί με συνέπεια να υπάρξει μεγάλη μείωση στις εγγραφές στη Συμμαχία και στους κατόχους διαρκείας. Και δεν έφταναν όλα αυτά, αργότερα μάθαμε ότι τα έργα θα μετατεθούν σε αόριστο χρόνο, γιατί το ΟΑΚΑ δεν έχει κατάλληλο χλοοτάπητα για ευρωπαϊκά παιχνίδια και έτσι θα παίξουμε στη Λεωφόρο τα προκριματικά! Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Αναζητείται ο άνθρωπος, που θα δώσει όραμα και ελπίδα

Ο κόσμος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου έχει υποστεί πολλά. Βλέπει την ομάδα του να δεινοπαθεί στα χέρια ανίκανων ανθρώπων, ανθρώπων που δεν σέβονται την ιστορία του Παναθηναϊκού και μέρα με τη μέρα τον μικραίνουν καθημερινά. Ενδεικτικό το πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός, αποτυπώνεται στη λίστα της Ουέφα. Ο πάλαι ποτέ Ευρωπαίος Παναθηναϊκός, ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, έφτασε πλέον να βρίσκεται πέντε θέσεις κάτω και από τον Αστέρα Τρίπολης!!


Ναι κύριοι, αυτή είναι η (θλιβερή) πραγματικότητα. Ομάδα η οποία δεν σέβεται τις αρχές της, ομάδα η οποία δεν σέβεται την ιστορία της, ομάδα η οποία έχει μετατραπεί σε οργανισμό διαμαρτυρίας αναζητώντας παντού εχθρούς, αυτή η ομάδα λοιπόν δεν έχει μέλλον και είναι καταδικασμένη να ζει στην αφάνεια και στην ανέχεια. Ο Παναθηναϊκός και στο παρελθόν δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα (εξαιτίας και της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο) αλλά οι ευρωπαϊκές του πορείες έκαναν τον κόσμο του περήφανο. Πλέον, το μόνο που θυμίζει εκείνο τον Παναθηναϊκό είναι τα βιβλία της ιστορίας, τα βιντεάκια στο youtube και οι ιστορίες των πατεράδων και των παππούδων μας.

Λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Όσο ο Παναθηναϊκός είναι στα χέρια του Αλαφούζου θα μικραίνει. Η μοναδική σωτηρία για να βγει ο σύλλογος από το τέλμα είναι η έλευση ενός νέου, ισχυρού και άφθαρτου επενδυτή που θα συσπειρώσει όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα δώσει όραμα και προοπτική, θα διώξει τα κακοποιά στοιχεία από τις εξέδρες και θα τον οδηγήσει εκεί που ανήκει. Μέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός θα είναι σαν τον ασθενή στην εντατική που είναι διασωληνωμένος και περιμένει κάποιον να τραβήξει την πρίζα για να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο.

ΥΓ1: Ζητώ συγνώμη αν σας ψυχοπλάκωσα με όλα όσα έγραψα, αλλά πρέπει επιτέλους κάποια πράγματα να ακουστούν. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανέχεται άλλο αυτήν την κατάσταση και θέλει να δει αλλαγή. Αν αυτοί που κρατούν τα ηνία της ομάδας δεν μπορούν να την προσφέρουν, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουν. Αρκετό κακό κάνανε.

ΥΓ2: Η προετοιμασία ξεκινάει σε δύο εβδομάδες, αλλά από μεταγραφές ψάχνουμε με το κιάλι. Τα ονόματα που ακούγονται βέβαια, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Στο μόνο που ελπίζω, είναι μπας και καταφέρει ο Στραματσόνι με τις γνωριμίες που έχει να φέρει κάποιους καλούς παίκτες σαν τον Μολέδο για να περισώσει κάπως την κατάσταση.

ΥΓ3: Στο μπάσκετ το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή μέχρι να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα και να έχουμε μια πρώτη εικόνα για την ομάδα της νέας χρονιάς.

ΥΓ4: Υγεία σε όλους, θα τα λέμε πλέον πιο σύντομα. Ο τροχός γυρίζει και μια μέρα ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Να το θυμάστε αυτό.

 
Top