Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Drew Nicholas (nickname)

Καλησπέρα, εκμεταλλευόμενος την φιλοξενία του Greenmood, θα προσπαθήσω να κάνω μια καταγραφή των κινήσεων που έχουν γίνει και όσων αναμένονται να γίνουν, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση. Παίκτες που φάνταζαν και φαντάζουν ιδανικοί στα μάτια του κόσμου για τον Παναθηναϊκό, κλείνουν σε άλλες ομάδες και δεν αργεί η ανησυχία να μετατραπεί σε γκρίνια. 

Όσο και αν η πλειοψηφία του κόσμου έχει κατανοήσει πως δεν βρισκόμαστε στο 2009 και πως η εφορία στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, κινδυνεύει να παρασυρθεί από μια ενορχηστρωμένη αντιπολίτευση, που ναι μεν έχει στόχο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά δε, κάνει ζημιά στο μόνο τμήμα του Συλλόγου που κρατάει το φρόνημα των Παναθηναϊκών ψηλά. 

Προσωπικά συστήνω ψυχραιμία και υπομονή, έχω εμπιστοσύνη στον μαχητή Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ακόμα και αν δεν έχει στη διάθεσή του budget ανάλογο με εκείνο που είχαν παλιότεροι προπονητές του Παναθηναϊκού ή οι σημερινοί αντίπαλοί του, θα καταφέρει να παρουσιάσει μία ομάδα, που θα διεκδικήσει τα πάντα μέχρι τέλους..... ακόμα και αν δεν ικανοποιηθούν όλες οι υποδείξεις του. 


Κρις Σίνγκλετον: Δέκα μέρες νωρίτερα, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ φαινόταν ένα βήμα πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο ,η επιτυχημένη φετινή χρονιά που πραγματοποίησε φαίνεται πως τον οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις και προφανώς θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Ο πρώην, πλέον, παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν δεσμεύεται με συμβόλαιο με ομάδα της Κίνας μέχρι τον Αύγουστο. Στον Παναθηναϊκό φέρονται αποφασισμένοι να περιμένουν τον παίκτη μέχρι ένα λογικό χρονικό διάστημα και έπειτα  να εξετάσουν εναλλακτικές επιλογές για την ενίσχυσή τους στην front line. 

Γεγονός είναι ότι ο συγκεκριμένος παίκτης κολλάει απόλυτα σχεδιασμό της ομάδας και αρέσει πολύ στον Αργύρη Πεδουλάκη. Γράφεται από διάφορα Sites ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν χαλάσει και ότι υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι, αλλά αν δεν πέσουν υπογραφές τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κανείς δεν έχει ξεχάσει άλλωστε το φιάσκο με τον Φουτσκα κάποια χρόνια πριν….

Ντόνταϊ Ντρέιπερ: Ο βραχύσωμος ποιντ γκαρντ της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν αναμφισβήτητα από τους παίκτες κλειδιά στην πορεία της ρωσικής ομάδας μέχρι το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να ενδιαφέρθηκε για τον Αμερικάνο με κροατικό διαβατήριο ,όμως ο παίκτης ζήτησε ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο….Σύμφωνα με  πληροφορίες  ο Αμερικανός αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού (δε γνωρίζουμε ποσά) και τουλάχιστον αυτή η υπόθεση έληξε μεν άδοξα, αλλά χωρίς να μας ταλαιπωρήσει…

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία η Νταρουσάφακα αποδεικνύεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μέχρι τώρα κινήσεων. Στον πάγκο της θα κάθεται έως το καλοκαίρι του 2018 ο Ντέιβιντ Μπλατ, με ένα πολύ αξιόλογο τεχνικό επιτελείο. Έχει ήδη αποκτήσει τον Ουόναμεϊκερ από τη Μπαμπεργκ, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Kουζμινσκας που έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από τη Mάλαγα και φέρεται κοντά και είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Γάλλου Πάουερ-φόργουορντ, Αντριέν Μόερμαν, που έπαιζε στην Μπάνβιτ. 

Το project των Τούρκων αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρώτη χρονιά της μαραθώνιας Ευρωλίγκας ειδικά από τη στιγμή που συνδυάζεται και με την επιστροφή του Blatt στους ευρωπαϊκούς πάγκους.

Σήμερα τα ξημερώματα θα γνωρίζουμε και αν ο Γιώργος Παπαγιάννης θα επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ στο NBA με τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις μιας και είναι ολοφάνερο ότι επηρεάζεται ο μεταγραφικός  σχεδιασμός… Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει καταφέρει να "ανεβάσει" κατακόρυφα τις μετοχές του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε ορισμένες αναλύσεις τον κατατάσσουν στην πρώτη 20αδα του ντραφτ!

Σε περίπτωση πάντως που ο νεαρός σέντερ πάρει τον δρόμο για τις ΗΠΑ, η απόκτηση του Ιωάννη Μπουρούση θεωρείται από πολύ κόσμο μονόδρομος! Ήδη ο ελληνικός κορμός εδώ και χρόνια είναι πολύ πίσω και κακά τα ψέμματα ο Μπουρουσης είναι μια ασφαλής επιλογή. Δείχνει πολύ πιο ώριμος σε σχέση με το παρελθόν, θα τονώσει το ελληνικό στοιχείο βοηθώντας σε τομείς που φέτος υστερήσαμε απελπιστικά….

Για τις υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ούτε όσον αφορά καν τις ανανεώσεις. Ο Φελντειν πιθανότατα θα παραμείνει αφού πέραν του ότι κρίθηκε πετυχημένη η πρώτη σεζόν στην ομάδα και ανανέωσε ως επιβράβευση μες την χρονιά, είναι και οικονομικός...... παράμετρος που ειδικά στη χώρα μας και εν όψει του θολού μεταγραφικού τοπίου θα μετρά όλο  και περισσότερο.

Στο θέμα Γιανκοβιτς υπάρχει στασιμότητα και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Από τη μια είναι Έλληνας και ο Πεδουλάκης είναι δεδομένο ότι θα του δώσει ευκαιρίες και θα τον αξιοποιήσει, από την άλλη ο παίκτης για ακόμα μια χρονιά έμεινε στάσιμος…

Τέλος, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για το εάν στην  τριάδα των ποιντ γκαρντ θα συμπεριλαμβάνεται ο Μποχωριδης. Ίσως θα πρέπει να εξεταστεί το σενάριο να δοθεί δανεικός και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.


 
Top