Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό, όμως μια διαιτητική απόφαση για υπέρβαση στο 26-27 του στέρησε το τρίποντο. Οι κόκκινες έμειναν ζωντανές και τελικά επικράτησαν με 3-2 σετ!

Το ένα και μοναδικό λάθος της διαιτητή Μουλά έκρινε το αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός με το χτύπημα της Μερτέκη έκανε το σκορ 26-28 κι ενώ ήδη προηγείτο με 1-2 σετ, όμως ενώ οι πράσινες… πανηγύριζαν μια μεγάλη νίκη, η διαιτητής Μουλά έδειξε υπέρβαση. 

Το replay επιβεβαίωσε πως η φάση ήταν καθαρή, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο ματς και απέναντι στις αποσβολωμένες πράσινες ισοφάρισαν σε 2-2 σετ και στο τάι μπρέικ πήραν τη νίκη που τις κρατάει στο παιχνίδι της πρωτιάς.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Ρέντη με την πρωτιά καθώς συνεχίζει να προηγείται με 19 βαθμούς έναντι 18, ωστόσο ο βαθμολογικός πίνακας αλλοιώθηκε καθώς σε περίπτωση νίκης θα είχε ξεφύγει με διαφορά πέντε βαθμών.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το σετ προσπαθώντας να χτυπήσουν κυρίως από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων (3-1) στο ξεκίνημα αλλά διαδοχικά λάθη έφεραν ξανά την ισορροπία και το 3-3. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε και πάλι με double score (6-3) με πρώτο χρόνο της Γιώτα και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει και πάλι σε 6-6 αλλά τον Ολυμπιακό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. 

Μετά την αναγκαστική διακοπή οι γηπεδούχες με την Γιώτα στο σερβίς έφτασαν στο +4 για το 11-7 με χαμένη επίθεση της Ρίτσι. Με διαδοχικά καλά σερβίς οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο 16-10 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με χαμένο σερβίς της Χρυσομάλλη. Η Χίπε έδωσε «αέρα» επτά πόντων στον Ολυμπιακό (20-13) που έφτασε στο σετ μπολ με την διαφορά στους δέκα πόντους (24-14). Οι γηπεδούχες δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν το πρώτο σετ με πολύ μεγάλη άνεση όπως δείχνει και το 25-15 μετά από επίθεση της Τσίμα.

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο και με καλά σερβίς προηγήθηκε με 5-1 με επίθεση της Χίπε. Ο Παναθηναϊκός όμως με δικά του καλά σερβίς με την Κωνσταντινίδου έκανε σερί 3-0 και κατάφερε να μειώσει σε 5-4 μετά από χαμένη επίθεση της Χίπε. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πρώτο τεχνικό τάιμ με την Γερμανίδα να καρφώνει ανενόχλητη ενώ έκανε το 9-7 μετά από επίθεση της Λαζάρεβιτς. 

Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για αρκετή ώρα. Η Χίπε σε μια επίθεση όπου έκανε το 14-13 προσγειώθηκε άσχημα με αποτέλεσμα να πονάει στο γόνατο. Η Γερμανίδα αντικαταστάθηκε με την Τσίμα να παίρνει τη θέση της στη διαγώνιο. Όπως φάινεται το πρόβλημα της Χίπε αποσυντόνισε τον Ολυμπιακός που μπορεί να προηγήθηκε με 17-15 με άσο της Τσίμα αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19 ενώ πέρασε και μπροστά με εντυπωσιακό μπλοκ της Μερτέκη. Με την διαγώνιο του Παναθηναϊκού παίρνει πάνω της τις περισσότερες επιθέσεις οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 20-23 για να πάρουν τελικά το σετ με 25-22 παρά την προσωρινή μείωση του σκορ από τον Ολυμπιακό στον πόντο (22-23) με την Λαζάρεβιτς.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός. Οι φιλοξενούμενες με την Χρυσομάλλη στο σερβίς έκαναν το αρχικό 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού 6-1 για να οδηγήσουν το σετ στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με την Πολ για το 8-3. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι αποφασιστικός από τη γραμμή του σερβίς και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της Ρόγκα που καθάριζε τα πάντα στην πίσω ζώνη έφτασε στο 16-6 με άσο της Φιλντ. 

Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς εξακολουθούσε να ψάχνει λύση για το πρόβλημα της διαγωνίου αλλάζοντας διαρκώς της Τσίμα, Βλαχάκη. Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 21-15 με την Τσίμα. Η διαφορά όμως ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα και η δεύτερη προσπάθεια του Ολυμπιακού να μην αρκεί και τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρίτο σετ με 25-17 με επίθεση της Πολ.

Διαφορετική εικόνα στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται μαζί στο σκορ για αρκετή ώρα μέχρι και το 11-11 μετά από λάθος επίθεση της Τσίμα. Ο Παναθηναϊκός πάλι με την Χρυσομάλλη στο σερβίς έκανε σερί 3-0 και προσπέρασε 14-11 με επίθεση της Μερτέκη. Οι γηπεδούχες απάντησαν με δικό τους 3-0 για να ισοφαρίσουν σε 15-15 με τον Παναθηναϊκό να οδηγεί το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Η Μερτέκη και πάλι έκανε το +2 για τον Παναθηναϊκό και το 18-16 με την ομάδα του Κοβάσεβιτς να ισοφαρίζει και πάλι με μπλοκ της Βλαχάκη και πρώτο χρόνια της Γιώτα για το 18-18. Με την Χριστοδούλου στο σερβίς ο Ολυμπιακός προσπέρασε για το 21-19 με την Λαζάρεβιτς. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 23-20 και 24-22 με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με την Πολ στο σερβίς.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο 26-25 υπέρ του Παναθηναϊκού έγινε το λάθος που έκρινε και την αναμέτρηση με την διαιτητή Ειρήνη Μουλά να σφυρίζει υπέρβαση της Φιλντ που θα έδινε και το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός με μπλοκ της Γιώτα και καρφί της Μαλασάι πήρε το τέταρτο σετ με 29-27.

Στο καθοριστικό τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο πόντων για το 7-5 με την Μαλασάι. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +2 μέχρι το 9-7 με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 9-9 με μπλοκ της Κωνσταντινίδου. Διπλό μπλοκ του Ολυμπιακού πάνω στην Ρίτσι και πέρασμα της Χριστοδούλου έκαναν το 12-10 για τον Ολυμπιακό που έκανε το 14-11 μετά από επίθεση της Μαλασάι. Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός με την Μερτέκη για το 14-12 αλλά με λάθος της Ελληνίδας διαγώνιας στο φιλέ ο Ολυμπιακός πήρε τον αγώνα με 3-2 σετ και 15-12 στο τάι μπρέικ.

Οι δηλώσεις Καζάζη.

Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη. Το λάθος του διαιτητή ήταν καθοριστικό, γιατί θα γινόταν το 3-1 και θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Δεν το λέω αυτό για δικαιολογία, αλλά ήταν σημαντικό. Θα το δει το βράδυ και θα καταλάβει το λάθος του.

Ξέραμε πώς αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στην έδρα του, ότι θα μας πίεζε αρκετά, αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και είχαμε καθαρό μυαλό. Σίγουρα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουμε με μια καθαρή νίκη, ωστόσο σε κανονική ροή παιχνιδιού το σκορ θα είχε διαμορφωθεί σε 3-1 υπέρ μας», ανέφερε ο κ. Καζάζης μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πηγή:Sdna

ΥΓ. Η θέση της διοίκησης σχετικά με την μετακίνηση των παικτριών με ταξί, είναι η ακόλουθη.

Οι “πράσινες” βολεϊμπολίστριες αναγκάστηκαν να πάνε χωρίς πούλμαν στο “Μελίνα Μερκούρη” για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπως ενημέρωσε ο Παναθηναϊκός, η απίστευτη κίνηση που συνάντησε το πούλμαν είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη αυτή, καθώς δεν υπήρχε περιθώριο καθυστέρησης στην άφιξη λόγω των μέτρων ασφαλείας.



 
Top