Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά παραπάνω από μια απλή νίκη σήμερα απέναντι στην Νταρουσάφακα. 

Φυσικά τα κουκιά ..πρέπει να βγουν και βαθμολογικά είναι πολύ σημαντική γιατί τον διατηρεί στο γκρουπ πίσω από ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης με 5-4. Κέρδισε ψυχολογία πάνω από όλα και ηρεμία. Δεν θα ήταν εύκολο ακόμα και για μια ομάδα με το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί τρείς ήττες στον πόντο και με την Μπαρτσελόνα να περιμένει να τους υποδεχθεί.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εμφανίστηκε πολύ.. φρέσκια στο παρκέ του ΟΑΚΑ με καλή άμυνα στα ατού των αντιπάλων πλην του Κλάιμπερν που έκανε όλη τη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο με σχεδόν όλες του οι ενέργειες να είναι με την δεύτερη και την τρίτη προσπάθεια  μετά από επιθετικά ριμπάουντ πάνω από το στεφάνι.  

Στην επίθεση χτύπησε στα pick and roll με τον Καλάθη, τον Ρίβερς, τον πολύ μεστό Νίκο Παππά αλλά και τον επανακάμψαντα Μαικ Τζέιμς να τελειώνουν φάσεις. Η είσοδος του MVP της αναμέτρησης Γιάννη Μπουρούση άλλαξε και σωστά το προσανατολισμό στην επίθεση με την μπάλα να ακουμπά χαμηλά στο post όπου ο Έλληνας σέντερ τελείωσε τις φάσεις που πήρε.

Και φτάνουμε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός εμφανίζει το γνωστό σύμπτωμα. Αυτό δεν είναι άλλο από τα νεκρά διαστήματα που έχει και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Γιατί δεν είναι μόνο τα 6 λεπτά που έκανε  να σκοράρει με σουτ εντός πεδιάς με τον Τζέιμς (μέχρι τότε πέντε πόντοι όλοι με βολές από τον Μπουρούση) αλλά ειδικά στην άμυνα τα γκάρντ δεν κυνήγησαν τους αντίστοιχους της Νταρουσάφακα, βρέθηκαν κενοί διάδρομοι όπου τους εκμεταλλεύτηκε ο Άντερσον, οι περιστροφές υπέρ του δέοντος αργές, ενώ χάθηκε και η μάχη των ριμπάουντ.

Στα τελευταία λεπτά οι πράσινοι έσφιξαν περισσότερο την άμυνα τους και ανάγκασαν σε λάθη ειδικά των Γουόναμεικερ πάνω στο pick and roll. Ο παίκτης της Νταρουσάφακα δυο φορές προσπάθησε να τρυπήσει τον παράλληλο χετζ άουτ του Μπουρούση αλλά ισάριθμες φορές υπέπεσε σε λάθος. Μια βήματα και μία λάθος πάσα που εκμεταλλεύτηκε ο Σίνγκλετον. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά ίσως αυτό που περιμένει από τον Μπουρούση. Ηγέτης σε επίθεση και άμυνα, διάβασε πολύ καλά  τις φάσεις που πήρε στο ποστ και ουσιαστικά χρεώνεται την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Φυσικά ο Γκάμπριελ και ο Τζέιμς είναι τα μεγάλα κέρδη ως προς την ύπαρξη τους στην ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να κριθεί ειδικά ο Γκάμπριελ με μισή προπόνηση στο ενεργητικό του αλλά ο Τζειμς στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε πόσο έλειψε από τον Παναθηναϊκό όλο αυτό το διάστημα. Ξεκούρασε τον Καλάθη και μαζί έκαναν πιο γρήγορο τον Παναθηναϊκό σε σετ παιχνίδι.

Υ.Γ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά 8.000 σε παιχνίδι ευρωλίγκα με μια ομάδα φαβορί για final four είναι απαράδεκτο. Μπράβο σε αυτούς που πήγανε και ντροπή για αυτούς που νομίζουν ότι Παναθηναϊκός είναι μόνο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Σκεφτείτε ότι ο Ουίμς της Μακάμπι έκανε σχόλιο στο twitter γράφοντας ότι πρώτη φορά βλέπω τόσο ήσυχους του Έλληνες φιλάθλους και για το ματς των πρασίνων αλλά και για το χθεσινό της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό. 

Υ.Γ.1 Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά πήρε λίγα από πολλούς. Και κομβικό ρόλο είχαν τρείς Έλληνες. Οι Παππάς, Μπουρούσης και Καλάθης.

Υ.Γ.2 Τα νεκρά διαστήματα είναι σίγουρα έλλειψη χημείας και απουσιών μιας και μιλάμε για μια νέα ομάδα και με καινούργιο προπονητή αλλά αυτό είναι δεκτό για την επίθεση. Για την άμυνα εκτός της ομαδικής λειτουργίας και τον κανόνων μεγάλο ρόλο παίζει η θέληση και το ‘εγώ’ των παικτών. Στην επίθεση δικαιολογείτε. Στην άμυνα όχι.

Υ.Γ.3 Καλύτερος παίκτης της μέχρι τώρα πορείας του Παναθηναϊκού είναι ο Καλάθης. Ο πιο σταθερός από την αρχή της χρονιάς είναι ο Κει Σι Ρίβερς.

Υ.Γ.4 Μια ειδική μνεία στον αθόρυβο Νίκολς με πολύ δουλειά στην άμυνα αλλά και στο τέταρτο δεκάλεπτο που έβαλε πέντε πόντους συνεχόμενους με πολύ δύσκολα σουτ διατηρώντας τον Παναθηναϊκό αφεντικό σε εκείνο το διάστημα της αναμέτρησης.

ΥΓ.5 Στήριξη στο πιο πετυχημένο τμήμα του συλλόγου και όχι μόνο. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Διοίκηση, παίκτες και προπονητής κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Το παλεύουν παντού και σε όλα τα επίπεδα. Ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί. Όπως ήταν πάντα. 



 
Top