Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, επιστροφή στις χαρές για εμάς τους παντός καιρού Παναθηναϊκούς, από το τμήμα μπάσκετ που εδώ και 6 χρόνια επιμένει να κρατά αποκλειστικά μόνο του υψηλό το φρόνημα των Παναθηναϊκών, σε αντίθεση με το τμήμα ποδοσφαίρου που διοικούν οι κηφήνες και μας έχουν καταντήσει καταθλιπτικούς. 

Μεγάλη απάντηση από τον Γιάννη Μπουρούση στους επικριτές του η σημερινή απόδοσή του, τόσο στους "απέχοντες" Παναθηναϊκούς, όσο και στους αλλόθρησκους που του κρατάνε μανιάτικο που τους έφτυσε και ήρθε στον Εξάστερο. 

Μπορεί το παιχνίδι να έγινε ντέρμπι λόγω της κάκιστης απόδοσης στην 3η περίοδο, αλλά ίσως μια τέτοια νίκη να είναι περισσότερο απαραίτητη, αφού τέτοιες νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία, ειδικά όταν έχεις χάσει 4 παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Αυτά τα λίγα από εμένα τον "αμπάσκετο"...... αλλά παρόντας σε κάθε μάχη αυτής της ομάδας, με όλη την ψυχή μου και ας βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά!!!

Συνέχισε έτσι Γιάνναρε....δικαίωσε τον κόσμο που σε πιστεύει..... και όταν τα σηκώσουμε όλα, θα έρθουν και οι πανηγυριτζήδες!!!



Το ματς από το Sdna

H Oμάδα του Τσάβι Πασκουάλ με τον Τζέιμς να επιστρέφει και τον Γκάμπριελ να κάνει ντεμπούτο, έπαιξε με τη φωτιά εξαιτίας του κακού δεύτερου μέρους όμως με καθοριστικό τον Μπουρούση και τους Σίνγκλετον, Παππά και Ρίβερς, πήρε τη νίκη που την φέρνει στο 5-4, όπου βρίσκεται και η Νταρουσάφακα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι με Σίνγκλετον και Καλάθη (17-9, 7:30''), με τον Κλίμπουρν να είναι η αιχμή της Νταρουσάφακα, πριν ο Ουίλμπεκιν μειώσει στην εκπνοή της περιόδου (21-16).

Τα χαμένα ριμπάουντ αποτέλεσαν σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα του Πασκουάλ, καθώς έδιναν τη δυνατότητα στους άστοχους φιλοξενούμενους για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Ετσι, παρά τον ενθουσιασμό από την επιστροφή του Τζέιμς που συνοδεύτηκε με καλάθι (27-18, 12') και το πρώτο «πράσινο» καλάθι του Γκάμπριελ (33-25, 14'), ο Ουαναμέικερ μείωσε στο -4 (33-29).

Η απάντηση ήρθε δια χειρός Σίνγκλετον, Παππά και Ρίβερς και με επιμέρους 13-3 η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της (46-32, 19'), πριν ο Ουίλμπεκιν ξανά στο τέλος γράψει το 46-34 του ημιχρόνου.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε... χωρίς πυξίδα επιθετικά, σε αντίθεση με την αντίπαλό του, που έτρεξε 0-8 ως το 46-41 (23:30''), το οποίο μάλιστα έγινε 48-46 (25') με δύο καρφώματα από Ερντέν και Κλίμπουρν με συνολικό 2-14 και τους γηπεδούχους να έχουν σκοράρει μόνο με δύο βολές του Μπουρούση!

Η είσοδος του Τζέιμς έδωσε ανάσα στην άμυνα και με δικό του καλάθι κι ένα τρίποντο του Ρίβερς ήρθε το 56-48 (26'), με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με +4 στην τελευταία περίοδο (64-60), πηγαίνοντας στα τελευταία λεπτά με «κοντή» πεντάδα (Τζέιμς, Καλάθης, Παππάς).

Ο Νίκολς μπήκε ζεστός στην τέταρτη περίοδο και με πέντε πόντους έδωσε +9 στην ομάδα του (69-60), αλλά ο Αντερσον με δικό του σερί (7π.) έφερε εκ νέου σε απόσταση βολής την Νταρουσάφακα (73-70, 34'), η οποία πλησίασε και στον πόντο με τον Ουαναμέικερ (76-75, 37'), ενώ ο Κλίμπουρν την έφερε και μπροστά (76-77)!

Ο Καλάθης απάντησε με λέι απ (78-77) και ο Σίνγκλετον με κλέψιμο και κάρφωμα διαμόρφωσε το 80-77, με 88'' να απομένουν! Ο Ουαναμέικερ είχε 1/2 βολές (80-78) και ο Μπουρούσης έσωσε την επίθεση του Παναθηναϊκού με φόλοου (82-78, -11,6''), πριν απαντήσει ο Ουαναμέικερ (82-80, -5,9'').

Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν στις βολές τον Μπουρούση, ο οποίος με 2/2 ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για τους «πράσινους», μετά από δύο σερί ήττες στη διοργάνωση!

Ο MVP: Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό (18π., 13κερδ. φάουλ) με καρέ κρίσιμων πόντων στο φινάλε.

Ο Σκληρός: Ρίβερς, Σίνγκλετον, Παππάς και Καλάθης βοήθησε τα μέγιστα τους «πράσινους» κόντρα στον φοβερό Κλίμπουρν (26π.).

Ο Αόρατος: Ο Τζέιμς Φελντέιν δεν βοήθησε καθόλου τον Παναθηναϊκό, μένοντας στο μηδέν στα σχεδόν 10' που αγωνίστηκε.

Ο Πεσμένος: Ο Ουίλμπεκιν είχε περισσότερα... νεκρά διαστήματα παρά καλά στο παιχνίδι, κάτι που έκανε ζημιά στους φιλοξενούμενους.

Η Γκέλα: Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ήταν πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο (9 είχαν οι Τούρκοι), ενώ το κενό διάστημα στην τρίτη περίοδο έδωσε τη δυνατότητα στην Νταρουσάφακα να επιστρέψει στο ματς.

Η στιγμή: Οταν η μπάλα έκαιγε, ο Μπουρούσης ήταν παρών, αφού με φόλοου έκανε το 82-78, ενώ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του!

Η διαιτησία: Γιαβόρ (Σλοβενία), Ρότσα (Πορτογαλία), Παστούζιακ (Πολωνία) έκαναν αρκετά λάθη και... εκνεύρισαν τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Οι Στρατηγοί: Η επιστροφή του Τζέιμς έδωσε τη δυνατότητα στον Τσάβι Πασκουάλ να δώσει ανάσες στον Καλάθη, αλλά και να δοκιμάσει σχήμα και με τους δύο πόιντ γκαρντ μαζί, ενώ στο φινάλε ο Μπουρούσης έδωσε τη λύση και το... αντίδοτο στον γρίφο με τον Κλίμπουρν.

Η εξέδρα: Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ δεν ξεπέρασε τις 8.000 στην αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μάλιστα να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα του γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 46-34, 64-60, 86-80.

"Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η αυτοπεποίθηση της Νταρουσάφακα μεγάλωσε και η δική μας μειώθηκε, αλλά παλέψαμε. Στο τέλος παίξαμε ομαδικά και πήραμε τη νίκη", είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού Superfoods.

"Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε με καρδιά για 40' και πήραμε τη νίκη. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Η Νταρουσάφακα είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει τρεις εκτός έδρας νίκες κι έχει νικήσει και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν έχω να πω κάτι για την απόδοσή μου. Δουλεύω σκληρά για να βοηθάω την ομάδα μου", δήλωσε ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού Superfoods μετά το τέλος της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής της Euroleague. 

ΥΓ. Γιωργάκη Σ. σε γλεντάει ο Μπουρούσης χεχε



 
Top