Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο Μιλάνο ότι εδώ και 15 μέρες έχει μπει σε ένα διαφορετικό μονοπάτι που τον οδηγεί στο… φως. Από την βραδιά της Βαρκελώνης και μετά οι πράσινοι γύρισαν τον διακόπτη και παίζουν σαν ομάδα Πασκουάλ. Ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και δίκαια ήρθε το τελικό 73-86.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Καμία αντίρρηση επ’ αυτού. Έχει όμως μια μεγάλη σταθερή δύναμη. Την άμυνα.

-Την άμυνα του που είναι η καλύτερη με αριθμούς αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα από κάθε άλλη ομάδα.

-Την άμυνα που κράτησε τους πράσινους την πρώτη περίοδο όταν τα καλάθια κοντέψανε να βγάλουνε… αίμα από την αστοχία.

-Την άμυνα που έκρινε ουσιαστικά το ματς όταν ο Παναθηναϊκός ανάγκασε την Αρμάνι να σκοράρει στο δεύτερο δεκάλεπτο μόλις 8 πόντους.

Σήμερα ο Παναθηναϊκός καλωσόρισε και τον Μάϊκ Τζέιμς. Τον Τζέιμς της Λαμποράλ Κούτσα. Ο Πασκουάλ είδε ότι περίμενε να δει από τον 26χρονο Αμερικανό και ίσως και κάτι παραπάνω.  19 πόντους (5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0 λάθη και 25 βαθμούς στο σύστημα ράνκινγκ σε 24:10 στο παρκέ.

Μα πάνω από όλα ο Τζέιμς έδωσε ανάσες και αρκετό χρόνο στον πάγκο για τον Νικ Καλάθη ο οποίος έμεινε 22 λεπτά στο παρκέ λιγότερο από κάθε άλλη φορά. Σε μια εβδομάδα μάλιστα που έρχεται και δύσκολο ματς με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ.

Ο Πασκουάλ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Μοίρασε έξυπνα το χρόνο με τον Ρίβερς να έχει τον μεγαλύτερο με 27 λεπτά. Μα το πιο θετικό από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός από την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου μέχρι το τέλος του παιχνιδιού (με εξαίρεση ίσως το τελευταίο 5λεπτο της άμυνας) ανεξαρτήτου πεντάδας και σχήματος κράτησε πολύ υψηλό ρυθμό σε άμυνα και επίθεση.

Οι δυο διαφορετικές ομάδες σε Ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα φτάνουν στο τέλος τους. Ο Παναθηναϊκός πλέον με την μεταγραφή και του Τζεντίλε μπορεί να αισθάνεται ανταγωνιστικός απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Τώρα για τους 6 η 7 η 8 η 32 ξένους που έχει η ομάδα. Ας το βρει ο Πασκουάλ. 

Τα πολλά δεν πονάνε στο κεφάλι όπως είχε πει και ο Ομπράντοβιτς. Αν είναι δυνατόν να προβληματίζεται κάποιος γιατί η ομάδα έχει παίκτες πολλούς. Και υπάρχουν και άλλες ομάδες που θα … σκότωναν για τον 13ο η 14ο παίκτη μερικών εξ αυτών.  

Υ.Γ. Όχι τίποτα άλλο αλλά αγωνίστηκε και ο Παππάς, έβαλε και σουτ ο Καλάθης και δεν θα έχουν και με τι να προβληματιστούν οι γνωστοί… αθώοι αρθρογράφοι.


 
Top