Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, στο χειρότερο ίσως παιχνίδι της ομάδας με τον Τσάβι στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει την Βασκονία με 69-68 στο γιορτινό ΟΑΚΑ, χάρη στην μεγάλη προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Νικ Καλάθης. 

Και τι δεν έχει ακούσει ο συγκεκριμένος καλαθοσφαιριστής.....αλλά ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί από εχθρούς και φίλους. Είναι η ψυχή και το μυαλό της ομάδας και έχοντας δίπλα του άξιους συμπαραστάτες, την οδηγεί στο Final Four. 


Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ακόμα δεν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο αγώνα, ωστόσο ο κόσμος ήδη τον αποθέωσε πριν το παιχνίδι με την Μπασκόνια!

Τα υπόλοιπα από το Sdna: 

Η αμυνάρα του Καλάθη εγκλώβισε τον Μπομπουά και έβαλε τον Παναθηναϊκό μετά από χρόνια στην... μαγική τετράδα! Μεγάλη νίκη επί της Μπασκόνια (69-68) με κορυφαίους Τζέιμς, Σινγκλετον και... 18.000 κόσμο!

H oμάδα του Τσάβι Πασκουάλ μετά από ένα σκληρό ντέρμπι βρέθηκαν στο καναβάτσο, όμως κατάφεραν να επιζήσουν και να επικρατήσουν με 69-68, που τους φέρνει στο 9-5 και στη δεύτερη θέση της κατάταξης μαζί με Ολυμπιακό, Ρεάλ, Μπασκόνια και Φενέρ!

Ο Σίνγκλετον ήταν καταπληκτικός (23π.), παίζοντας με τέσσερα φάουλ σε όλη την τελευταία περίοδο, και μαζί με τον πάντα… μαέστρο Καλάθη και τον Τζέιμς που ήταν καθοριστικός στην τελευταία περίοδο οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε τεράστια νίκη, που τον ανεβάζει στο 9-5!

Η πρώτη περίοδος άρχισε και τελείωσε σε ένα όνομα: Κρις Σίνγκλετον! Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έγραψε στο κοντέρ του 19 πόντους (3/4 τρίποντα, 8/8 βολές) και 24 ranking, οδηγώντας με προσωπικό κρεσέντο τον Παναθηναϊκό στο 27-18, με τους φιλοξενούμενους να πέφτουν θύμα της πολύ επιθετικής «πράσινης» άμυνας!

Όμως, όταν αποσύρθηκε ο Σίνγκλετον στον πάγκο, δεν ήρθαν επιθετικές λύσεις από αλλού (μόνο Καλάθης και Τζέιμς σκόραραν) και οι Βάσκοι με άξονα τον Σενγκέλια άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο Μπομπουά ολοκλήρωσε σερί 0-11 (27-27, 12’), με Ντιόπ και Τίλι να γράφουν το 34-37 (18’), που έγινε 37-41 στο 20’, χάρη στην κυριαρχία της Μπασκόνια στα ριμπάουντ (13-24 στο πρώτο 20λεπτο) και παρά τα 10 λάθη της!

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να φτάσει στο +9 (38-47, 23’) και μετά το 47-51 του Σίνγκλετον (25’) να επανέλθει στο 49-57. Ο Καλάθης με τρίποντο κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στο δίποντο (55-57), όμως ο Λάρκιν μίλησε πριν τη λήξη της περιόδου (55-59, 30’).

Δύο τρίποντα από Ρίβερς και Τζέιμς έδωσαν τη δυνατότητα απάντησης σε Ντιόπ και Σενγκέλια (65-63, 35’), με τον Σίνγκλετον παρά τα τέσσερα φάουλ να βγάζει καλές άμυνες. Ο Τζέιμς με βολές έκανε το 67-63, αλλά ο Μπομπουά απάντησε (67-66, 37’) μετά το άστοχο τρίποντο του Μπουρούση.

Ο Τζέιμς δήλωσε παρών ξανά με ψύχραιμο σουτ (69-66, 38’), με τον Μπομπουά να κάνει το 69-68 από τη γραμμή (38:22’’), ενώ έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την Μπασκόνια. Μετά το άστοχο τρίποντο του Μπουρούση οι Βάσκοι είχαν την ευκαιρία για μια τελευταία επίθεση 15,1’’.

Ο Μπομπουά θέλησε να πάρει την προσπάθεια, αλλά από την άμυνα του Καλάθη μπερδεύτηκε και η μπάλα του έμεινε στα χέρια, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη που τους ανεβάζει στο 9-5!

Ο MVP: Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν τρομερός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Καλάθης ήταν για άλλη μια φορά συγκλονιστικός για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σκληρός: Ο Μάικ Τζέιμς ήταν καθοριστικός στην τελευταία περίοδο (9π.) και βοήθησε τα μέγιστα τους «πράσινους» να φτάσουν στη νίκη.

Ο Αόρατος: Ο Γιάκα Μπλάζιτς έπαιξε ελάχιστα και δεν φάνηκε καθόλου στο παρκέ.

Ο Πεσμένος: Ο Κιμ Τίλι άρχισε δυνατά το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια… χάθηκε.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ και παραλίγο να χάσει και το παιχνίδι, ωστόσο στο τέλος η άμυνα του έδωσε τη νίκη.

Η στιγμή:  Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Σίνγκλετον που δεν υπάρχει στην τελευταία πράσινη επίθεση, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να έχει την τελευταία λέξη, ωστόσο ο Καλάθης με την άμυνά του… έπνιξε τον Μπομπουά, που έκανε λάθος και η νίκη κατέληξε στους γηπεδούχους.

Η διαιτησία: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Χόρντοφ (Κροατία) προκάλεσαν πολλές διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους, με το τελευταίο φάουλ που χρεώθηκε στον Σίνγκλετον 15,1’’ πριν το τέλος να είναι… ανακάλυψη, που χάρισε την τελευταία επίθεση στην Μπασκόνια.

Οι Στρατηγοί: Ο Κρις Σίνγκλετον με το Νικ Καλάθη ήταν… όλος ο Παναθηναϊκός, με τον Τζέιμς να δίνει χείρα βοηθείας στην ομάδα του Πασκουάλ, απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

Η εξέδρα: Περίπου 18.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στο φινάλε πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη!


Τα δεκάλεπτα: 27-18, 37-41, 55-59, 69-68.




 
Top