Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια. Μια νίκη που έχει διπλή σημασία μετά τα τρία προηγούμενα αποτελέσματα και που φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση μαζί με μια πλειάδα ομάδων.  

Ίσως όμως για να μην πέφτουν και θύματα της …ευγενής αρθρογραφίας ο κόσμος είναι καλό να ειπωθούν τώρα μερικές αλήθειες που η ομάδα νικάει.

-Ο Παναθηναϊκός όταν η αντίπαλη ομάδα είναι αθλητική πλην του Καλάθη δεν θα πάρει σχεδόν ποτέ βοήθεια από Έλληνα παίκτη  που έχει στην διάθεση της. Ούτε ο Παππάς , ούτε ο Φώτσης , ούτε ο Μπουρούσης με τον Χαραλαμπόπουλο μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό.

Η μοναδική περίπτωση να παίξουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι να υπάρχει το ανάλογο supporting cast ώστε να βγάζουν τα όποια προτερήματα τους και να κρύβουν τις αδυναμίες.

Δείτε το χτεσινό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός με Καλάθη και τους υπόλοιπους ξένους που διαθέτει πιέζει στο πρώτο δεκάλεπτο, τρέχει στον αιφνιδιασμό και έχει και γρήγορες περιστροφές στην άμυνα πλην του μαρκαρίσματος στον Χάγκα.

Τι γίνεται μετά; Ο Πασκουάλ αποφασίζει να ξεκουράσει και λογικά τους παίκτες και μπαίνει μέσα Φώτσης, Μπουρούσης, Παππάς στην ίδια πεντάδα. Σίγουρα ο Καταλανός θα κατάλαβε ότι αυτό με ομάδες τύπου Μπασκόνια είναι αδύνατον να ξαναγίνει. Οι Βάσκοι έβαλαν καλάθι στον αιφνιδιασμό, με pick and roll, με ένας εναντίον ενός, με πάσα- κόψιμο και με back door. Κοινώς έβαλαν καλάθι με όλους τους τρόπους. Μα όλους. Χώρια που στην επίθεση δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα για τους πράσινους.

Δείτε τι έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπουρούση μέσα αλλά παράλληλα έχει και τον Σίνγκλετον με τον Καλάθη, τον Τζέιμς και τους άλλους αθλητικούς του παίκτες. Έξι λεπτά η Μπασκόνια έχει σημειώσει 4 πόντους και οι πράσινοι επιστρέφουν στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και τρεις εβδομάδες έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μιας ομάδας που θέλει να λέει ότι έχει υψηλούς στόχους. Έχει προπονητή, έχει παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και να ανταποκριθεί στις καταστάσεις και από την εποχή του Ματσιούλις ετοιμάζεται να βάλει και ένα 3αρι υψηλών προδιαγραφών στην σύνθεση του. 

Ο αγώνας στο Καζάν που έρχεται είναι ο πρώτος από τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας που έχει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ καθώς στην αρχή του δευτέρου γύρου πηγαίνει στο ΣΕΦ. Μια νίκη και τελείωμα της πρώτης πράξης της διοργάνωσης με ρεκόρ 10-5 για μια ομάδα που έχασε τον καλύτερο αμυντικό της, άλλαξε προπονητή, έπαιξε για 2,5 μήνες χωρίς τον πιο γρήγορο παίκτη του είναι απλά ΣΟΥΠΕΡ.



Υ.Γ. Ποιος μπορεί να αδικήσει τον Μπαρτζώκα που σκύλιασε το καλοκαίρι να πάρει τον Χάγκα στην Μπαρτσελόνα. Λίρα εκατό και παίκτης για πολύ παραπάνω.

Υ.Γ.1 Μια έξτρα προπόνηση μόνο με βολές δεν θα έβλαπτε.  58,6% στις βολές για το επίπεδο της Ευρωλίγκα, μέσα στο σπίτι σου όταν έχει φιλοδοξίες επιβάλλεται να μην ξανασυμβεί.

Υ.Γ.2  Δεκτόν! Η Μπασκόνια είναι η καλύτερη ομάδα στα ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα αλλά ότι είπαμε για τις βολές ισχύει και τώρα. 28-44 είναι όχι απλά κακός απολογισμός αλλά τραγικός.

Υ.Γ.3 Ο Σίτο Αλόνσο είναι μέσα στους top3 προπονητές στην Ισπανία. Οι ομάδες του από την εποχή της Μπρουέσα, της Μπιλμπάο και της Μπανταλόνα πάντα παρουσίαζαν ωραίο μπάσκετ. Και το ίδιο συμβαίνει και με την Μπασκόνια.

Υ.Γ.4 Άξιο αναφοράς και μάθημα προς τους διοικούντες των Ελληνικών ομάδων η νοοτροπία και ο τρόπος δουλειάς της Μπασκόνια όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάμε για μια πόλη …. Ασήμαντη σχετικά όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Χώρα των Βάσκων. Χάνει κάθε χρόνο τους καλύτερους παίκτες της και πάντα καταφέρνει και ανορθώνεται και παρουσιάζεται ανταγωνιστική. Και δεν είναι τυχαίο ότι η φήμη της ότι φτιάχνει παίκτες την ακολουθεί.

Υ.Γ.5 Νίκη στο Καζάν για να ισχυροποιηθεί στην πρώτη τετράδα

Υ.Γ.6 Τελικά είναι καλός παίκτης ο Καλάθης;

Υ.Γ.7 Σταθερή αξία η άμυνα αλλά ποτέ ξανά τόσα χαμένα ριμπάουντ.


 
Top