Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, άλλη μια φανταστική βραδιά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που όσο γεμίζει η φαρέτρα του με όπλα (τα οποία φρόντισε και ο Πεδουλάκης να έχει), το όνειρο της συμμετοχής στο Final Four μετά από αρκετό καιρό, φαντάζει πιο κοντινό από ποτέ. 

Τα υπόλοιπα από το Sdna.

Εκεί που υποτάχθηκαν Εφές, Μπασκόνια και Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός έκανε παρέλαση! Ο Πασκουάλ παρουσίασε ομάδα μοντέλο στο Μιλάνο (72-86) και με τέτοια μπασκετάρα δικαιούται να βλέπει όχι μόνο πρόκριση αλλά και τετράδα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε υποδειγματική και... εμφατική εμφάνιση στο Μιλάνο, όπου σκόρπισε την Αρμάνι, με τον Τζέιμς να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως... επέστρεψε!

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν επιβλητικός και μαζί με τον πάντα πολύ καλό Καλάθη οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» στο 8-5, με την τρίτη σερί νίκη στην Euroleague και δεύτερη μακριά από το ΟΑΚΑ, την ώρα που η Αρμάνι συμπλήρωσε έξι σερί ήττες και έχει περιοριστεί στο 4-9!

Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο εντός έδρας ματς με την Μπασκόνια (23/12) στο ΟΑΚΑ, όπου θα επιδιώξει να φτάσει σε καρέ σερί νικών.

Το καλό ξεκίνημα (2-6, 3') δεν είχε συνέχεια για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη περίοδο, αφού η χαλαρότητα στην άμυνα και ειδικά στο ζωγραφιστό έδωσαν χώρο δράσης στους γηπεδούχους που προσπέρασαν (9-6, 5'), πριν ο Καλάθης απαντήσει με 2/2 τρίποντα (9-12).

ΜακΛιν και Χίκμαν έγραψαν το 21-16 της πρώτης περιόδου, με τις φωνές του Πασκουάλ στο τάιμ άουτ να έχουν αποτέλεσμα, αφού για 4:15'' στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αρμάνι έμεινε στο μηδέν και στην άλλη άκρη του παρκέ Τζέιμς και Μπουρούσης έτρεξαν σερί 11-0 (21-27)!

Οταν επέστρεψε ο ΜακΛιν η διαφορά έπεσε στον πόντο (29-30, 17:30'') όμως στα 2,5 λεπτά ως την ανάπαυλα υπήρχε μόνο Παναθηναϊκός, ο οποίος με Καλάθη, Φώτση και κρεσέντο από Τζέιμς (τρίποντο και coast to coast στο φινάλε) έτρεξε 10-0 για το +11 του ημιχρόνου (29-40)!

Το σερί συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, φτάνοντας στο 16-0 (29-46, 21') και παρά τις προσπάθειες του Σάντερς, ο Καλάθης μαεστρικά οργάνωσε την παρέα του και είτε πασάροντας, είτε εκτελώντας, συνετέλεσε ώστε η διαφορά να ξεπεράσει τους 20, χάρη στο τρίποντο του Τζέιμς (42-64, 30'), με τους Μιλανέζους να αποδοκιμάζουν άγρια την ομάδα τους!

Το +22 μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τέταρτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να μειώσουν πιο πολύ από το τελικό -14 (72-86), με τους «πράσινους» να σφραγίζουν μια μεγάλη νίκη και να φτάνουν στο 8-5.

Ο MVP: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε το καλύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του, με τον Τσάβι Πασκουάλ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την εικόνα του Αμερικανού γκαρντ.

Ο Σκληρός: Ο Νικ Καλάθης ήταν για άλλη μια φορά ο ηγέτης και οργανωτής του Παναθηναϊκού, καθώς έκανε ακριβώς αυτά που έπρεπε για την ομάδα του και εκτελεστικά.

Ο Αόρατος: Ο Ρίκι Χίκμαν έμεινε πολύ χαμηλά όπως και όλη η Αρμάνι.

Ο Πεσμένος: Ο Κρις Σίνγκλετον αυτή τη φορά έμεινε πιο κάτω από τα υψηλά στάνταρ του, ειδικά στην άμυνα, ωστόσο δεν κόστισε στους «πράσινους».

Η Γκέλα: H Αρμάνι ήταν πολύ κακή, ωστόσο το χειρότερο πρόσωπο το έδειξε από το τρίποντο, αφού είχε μόλις 4/19 από τα 6,75μ.

Η στιγμή: Το δεύτερο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους 8-24 έφερε το ματς στα μέτρα του (29-40) και με πολύ καλή εμφάνιση πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Η διαιτησία: Γιαβόρ (Σλοβενία), Παστούζιακ (Πολωνία), Σέμες (Ισραήλ) δεν είχαν προβλήματα στο Μιλάνο.

Οι Στρατηγοί: Ο Τσάβι Πασκουάλ ευτύχησε να δει τον Τζέιμς να βοηθά τον Καλάθη, με τον Παναθηναϊκό συνολικά να έχει πολύ καλή εικόνα από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα. Η Αρμάνι του Γιάσμιν Ρέπεσα δεν είχε απαντήσεις και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική, γνωρίζοντας έκτη σερί ήττα στην Euroleague.

Η εξέδρα: Το «Mediolanum Forum» δεν γέμισε, με τους Ιταλούς να χειροκροτούν Μπουρούση και Φώτση που έχουν αγωνιστεί στην Αρμάνι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αποδοκίμασαν τους γηπεδούχους για την κάκιστη εικόνα τους. Στο γήπεδο βρέθηκαν και περίπου 100 Ελληνες.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86.




 
Top