Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα ούτε η τελευταία αυτό που είδαμε σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή μια κακή εμφάνιση δίχως ενέργεια μετά από αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πάντα ο νικητής αυτής της αναμέτρησης, παρουσιάζεται άδειος ψυχολογικά και σωματικά.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η Φενέρ είχε all star game το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, ενώ ο Παναθηναϊκός τον...πόλεμο του ΣΕΦ. Προετοιμάστηκε καλύτερα για αυτό το ματς. Το είχε στοχεύσει από όλες τις απόψεις. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ και βρήκε λύσεις από γνωστούς και άγνωστους.

Ο Ντουβερίογλου έκανε το ματς της ζωής του απέναντι στον Μπουρούση και μιας και ήρθε η κουβέντα στο Μπουρούση το πρόβλημα πλέον είναι εμφανές. Δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής, η στήριξη ακόμα υπάρχει, η κριτική δεν ήταν αυστηρή, αλλά ο Έλληνας σέντερ είναι η σκιά όχι μόνο του περσινού εαυτού του, αλλά ίσως και ο χειρότερος των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Στην άμυνα όλοι κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους απέναντι του (ειλικρινά δεν θυμάμαι έναν αντίπαλο που να σταμάτησε στην Ευρωλίγκα), ενώ και στην επίθεση δεν έχει την ίδια θέληση και ενέργεια για να τελειώσει τις φάσεις. Γιατί καλά τα ερωτήματα των...αγνών προβληματισμένων δημοσιογράφων γιατί δεν ξεπερνάει ο Μπουρούσης τα 15 λεπτά στο παρκέ, αλλά το γήπεδο είναι αμείλικτο απέναντι στον οποιονδήποτε και οι απαντήσεις είναι πλέον φανερές. Φωνάζει από μακριά ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει πλην Καλάθη (που και αυτός είναι λίγο ντεφορμέ εδώ και τρεις αγώνες) την παραμικρή βοήθεια από τους Έλληνες παίκτες και αυτό σε βάθος χρόνου θα στοιχίσει.

Θα μπορούσε ο Παππάς να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής; Προφανώς και ναι είναι η απάντηση, αλλά κάτι έχει δει ο Πασκουάλ και δεν τον χρησιμοποιεί. Ας του αποδείξει ο ίδιος ο Παππάς στην πρώτη ευκαιρία ότι κάνει λάθος. Εικασίες για όσους είναι εκτός της ομάδας είναι εύκολο να γίνουν, αλλά συνήθως απέχουν από την πραγματική διάσταση των καταστάσεων.

Εν πάση περιπτώσει, η ήττα αυτή μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος αν και είναι μια φράση που σιχαίνομαι όταν αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Το επόμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα όμως είναι εντός προγράμματος και επιτακτική ανάγκη η νίκη.

Υ.Γ. Χειρότερο και από την ήττα είναι ο τραυματισμός του Σίνγκλετον. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό.

**** Για περισσότερα κείμενα από τον Μιχάλη στο http://www.basket247.gr/


 
Top