Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, όπως σας είχα ενημερώσει από το πρωί επέλεξα να δω τον αγώνα μπάσκετ και έτσι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, εκτός του σκορ, που ευτυχώς ήταν κερδοφόρο (2-1) παρά τις σημαντικές ελλείψεις, κάτι που επιτρέπει στον Μαρίνο να σχεδιάσει με ηρεμία το μέλλον της. 

Οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη:

«Δεν θα έλεγα ότι είχαμε άγχος μέχρι το τέλος του αγώνα, αν και όταν το σκορ είναι 2-1 πάντα υπάρχει κίνδυνος να ισοφαριστείς με μια φάση. Ο αντίπαλος έπαιξε κυρίως με μεγάλες μπαλιές, δεν γινόταν να πιέσει την άμυνά μας με διαφορετικό τρόπο. Εμείς κάναμε φάσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει 2-3 τέρματα ακόμα και να είναι πιο εύκολη η νίκη μας. 

Είμαι ευχαριστημένος πάντως από την προσπάθεια των παιδιών, σίγουρα κάνουμε ακόμα κάποια λάθη και δεν είμαστε στο επίπεδο που επιθυμούμε, αλλά για το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο είναι για την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι».

Το ρεπορτάζ είναι από το Sdna:

Ο Παναθηναϊκός δεν έλαμψε αλλά μόχθησε, πάλεψε και με δύο γκολ του Μπεργκ δίκαια επικράτησε 2-1 του φορμαρισμένου Πλατανιά, έχοντας μάλιστα κι άλλες φάσεις για να διευρύνει το σκορ.

Νίκη βάλσαμο για τη ψυχολογία και τη βελτίωση της βαθμολογικής του θέσης πέτυχε απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πλατανιά (2-1), έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ που σημείωσε και τα δύο γκολ των «πράσινων». 

Το τριφύλλι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα παρά τα προβλήματα που είχε με τις απουσίες βασικών παικτών, αν και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο εύκολα το ματς μετά το προβάδισμα των δύο τερμάτων που απέκτησε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.  

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον αντίπαλό του από τα πρώτα λεπτά αλλά δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία στο πρώτο 25λεπτο, με εξαίρεση μία ωραία πάσα του Χουλτ προς τον Λουντ (6’) που μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και πέρασε άουτ. 

Οι «πράσινοι» ήταν προβλέψιμοι στον τρόπο ανάπτυξής τους και δίχως αυτοματισμούς και συνεργασίες στις ενέργειές τους, αλλά και σαφώς βελτιωμένοι στο πρέσινγκ τους στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, έχοντας σημαντική βοήθεια σε αυτό τον τομέα από την επιστροφή του Ζέκα. 
Στο 24’ κατάφεραν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ μετά από μία στατική φάση, με τον Βιγιαφάνιες να εκτελεί φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και τον Κάργα να κρατάει με τα δύο χέρια τον Ευαγγέλου εντός περιοχής. Ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε το πέναλτι και ο Μάρκους Μπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεσή του στο 25’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα η πίεση του Ζέκα στον τερματοφύλακα Σωτηρίου τον ανάγκασε να διώξει βεβιασμένα αιφνιδιάζοντας τον Μουνάφο που έδωσε το δικαίωμα στον Βιγιαφάνιες να κλέψει τη μπάλα και να τροφοδοτήσει τον Μπεργκ, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 (29’). 

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού βελτίωση αισθητά τη ψυχολογία των «πράσινων» που ανέβασαν την απόδοσή τους και έβγαλαν εξαιρετική συνεργασία στο 34’ με τον Βιγιαφάνιες να δίνει στον Χουλτ που με συρτή πάσα βρήκε τον Μπεργκ στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του Σουηδού απέκρουσε σωτήρια ο Σωτηρίου. 

Τρία λεπτά μετά, ωστόσο, ο Πλατανιά κατάφερε να μειώσει με τον Αποστολόπουλο να εκμεταλλεύεται το τακτικό λάθος της «πράσινης» άμυνας και να κόβει έξοχα στον Γιακουμάκη που από το ύψος του πέναλτι με ιδανικό πλασέ με το αριστερό έκανε το 2-1 (34’). 
Το γκολ αυτό έφερε ανασφάλεια στο τριφύλλι και έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 43’ έχασαν καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Πριντέτα έπιασε καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας όμως τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω απ’ τη συμβολή των δοκών. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παράσχος με την είσοδο του Ντίνα άλλαξε το σχηματισμό του Πλατανιά σε 4-4-2, παίρνοντας περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι της ομάδα του, αλλά στο 53’ ο Μπεργκ έβγαλε έξοχη σέντρα από δεξιά στον Βιγιαφάνιες που πλάσαρε ωστόσο άουτ.

Στο 63’ ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ, όταν ο Βιγιαφάνιες βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και έδωσε στον Βλαχοδήμο που δέχτηκε φράγμα από τον Μουνάφο ενώ ετοιμαζόταν να σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ που πλάσαρε αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε σωτήρια. 

Ο Πλατανιάς απείλησε στο 67’ μετά από επικίνδυνη σέντρα του Μουνάφο που πέρασε από τον Γιακουμάκη και πέρασε άουτ.

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι με αξιώσεις στην αντεπίθεση με τον Βλαχοδήμο να δίνει κάθετη πάσα στον Βιγιαφάνιες αλλά ο Σωτηρίου βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 91’ ο Πλατανιάς απείλησε για την ισοφάριση μετά από σέντρα του Ντεβέσα και κεφαλιά του Σίγκνεβιτς, πιεζόμενος από τον Κουρμπέλη, που πέρασε άουτ. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (92’ Ρέις), Βιγιαφάνιες (73’ Μπουμάλ), Π. Βλαχοδήμος (77’ Λέτο), Μπεργκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Βάντερσον, Κάργας (46’ Ντίνας), Μένδρινος (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Αποστολόπουλος (83’ Γουνδουλάκης), Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε το 4-3-3 ως διάταξη του Παναθηναϊκού και χρησιμοποίησε . Στη θέση του τερματοφύλακα ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο Μαρινάκης δεξιός μπακ, οι Ευαγγέλου και Τελάντερ στόπερ, ο Χουλτ αριστερός μπακ, ο Κουρμπέλης αμυντικός μέσος, ο Ζέκα και ο Λουντ εσωτερικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στα δύο «φτερά» και ο Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.  

Στο 77’ ο Ουζουνίδης άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2 με την είσοδο στο ματς του Λέτο αντί του Βιγιαφάνιες, με τον Λουντ να περνάει σε θέση αριστερού χαφ. 

Ο Γιώργος Παράσχος για λογαριασμό του Πλατανιά προτίμησε επίσης το 4-3-3 με τον Κάργα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Στάθης δεξιά στην άμυνα, οι Μπανανά και Πριντέτα στόπερ, ο Βάντερσον αριστερός μπακ, ο Κάργας 6άρι, οι Μουνάφο και Μενδρινός εσωτερικοί μέσοι, ο Αποστολόπουλος δεξί εξτρέμ, ο Σίγκνεβιτς αριστερό και ο Γιακουμάκης φουνταριστός επιθετικός. 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παράσχος έκανε το σύστημά του 4-4-2 ρίχνοντας στον αγώνα τον Ντίνα αντί του Κάργα. 

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γιάννης Κάργας δεν δικαίωσε τον Παράσχο για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει ως 6άρι, καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στο ρόλο του ενώ έκανε και το πέναλτι πάνω στο νεαρό Ευαγγέλου, με τον Ελληνα τεχνικό να τον κάνει αλλαγή στην ανάπαυλα των ημιχρόνων. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Μπουμάλ που μπήκε ως αλλαγή ήταν και πάλι εκτός κλίματος αγώνα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Μάρκους Μπεργκ με τα δύο γκολ που πέτυχε έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο έσπασε σωστά τη μπάλα για να βγουν αντεπιθέσεις, παρά την σαφέστατη κόπωσή του. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Χουλτ, αλλά και των Π. Βλαχοδήμου και Βιγιαφάνιες για όσο διάστημα είχαν επαρκείς δυνάμεις. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Πλατανιά, επέστρεψε στις νίκες, έφτασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μείωσε την απόστασή του από την κορυφή στους 10 βαθμούς. Οι «πράσινοι» αγχώθηκαν στο τέλος για την κατάκτηση του τρίποντου αλλά νίκησαν δίκαια καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Καραντώνης από την Ημαθία μπορεί να έκανε αρκετά λάθη και να σφύριζε διαρκώς (έδωσε 50 φάουλ!), αλλά δεν έκανε το μεγάλο λάθος για να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα. Σωστά έδωσε το πέναλτι του Κάργα στον Ευαγγέλου, υπάρχει παράβαση που δεν δόθηκε πάνω στον Βλαχοδήμο από τον Μουνάφο στο 63’ μέσα στην περιοχή, ενώ ο δεύτερος βοηθός Δουδούμης έκοψε λανθασμένα με δύο οφ σάιντ σε επιθέσεις του Πλατανιά.


 
Top