Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός γύρισε από την κόλαση του 16-0 στο Βελιγράδι κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Είχε στο τέλος την ευκαιρία με το σκορ κολλημένο στο 61-61 και 64-63 να πάρει την νίκη, αλλά προδόθηκε από τα λάθη του και τις κακές επιλογές στο φινάλε.

Και εξηγούμαστε.

Παίζεις όπως προείπαμε στην πιο καυτή έδρα με την πιο φορμαρισμένη ομάδα και ξεκινάς με 0/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4 λάθη στις πρώτες 12 επιθέσεις και βρίσκεσαι πίσω με 16-0. Τι μπορείς να περιμένεις μετά; Μια συντριβή το δίχως άλλο.

Και όμως οι πράσινοι με ηγέτες του Τζέιμς, Ρίβερς και Γκάμπριελ γυρίζει το ματς αθόρυβα χωρίς να το καταλάβει σχεδόν κανείς. Κυκλοφορεί την μπάλα, παλεύει για κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση και φτάνει το σκορ στο 61-61. Ο Παναθηναϊκός είτε μας αρέσει είτε όχι στερείτε παικτών με προσωπικότητα. Έχουν θέληση, πάθος, αυταπάρνηση δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε καμία περίπτωση, αλλά η προσωπικότητα λείπει. Αυτή είναι που έχει στερήσει τις νίκες στα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ, ΡΕΑΛ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (στο ΟΑΚΑ) και ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ (σήμερα). 

Βλέπει την νίκη και… λιποθυμάει στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να φύγει νικητής. Σαν να μην πιστεύουν αυτό που κάνουν. Με το σκορ στο 61-61 ο Φελντέιν χάνει μπάσιμο με ταμπλό και στην εξέλιξη ο Σιμόνοβιτς βάζει τρίποντο.

Στο 64-63 κάνεις το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Άστοχο σουτ ο Τζειμς με τον ίδιο παίκτη να χάνει και την μπάλα στην επόμενη φάση. Ο Σίνγκλετον επιχειρεί ντράιβ  χτυπάει η μπάλα στα πόδια του. Ο Καλάθης στον χειρότερο μήνα του στον Παναθηναϊκό χάνει το ένα σουτ πίσω από το άλλο από μέση και μακρινή απόσταση και κάνει airball βολή.

Και στην άμυνα σε περνάει σε κατάσταση horns (Το 4άρι και το 5αρι ψηλά δηλαδή) ο Σιμόνοβιτς με μια ντρίμπλα και σου τελειώνει την φάση με ανάποδο λει απ δυο φορές. Καμία αντίδραση από τον παίκτη που τον φυλάει (Φώτσης) και weak side ανύπαρκτη ενώ όταν βγάζεις την άμυνα σου κάνει ο Κούζμιτς φόλόου. Ε! θες δεν θες ειδικά μέσα στον συγκεκριμένο Ερυθρό Αστέρα θα χάσεις.

Τι μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός ενόψει της συνέχειας. Τον τρόπο αντίδρασης μετά το εφιαλτικό πρώτο εξάλεπτο. Χρειάζεται όμως πιο καθαρό μυαλό και πάνω από όλα χρειάζονται @@ στα κρίσιμα σημεία που η μπάλα ζυγίζει 300 κιλά.

Υ.Γ. 1 Τα επόμενα τρία ματς του Παναθηναϊκού μπορούν να καθαρίσουν την πρόκριση και να δείξουν που οδεύει η ομάδα στην τελική κατάταξη. Γαλατάσαραι εκτός και Μπάμπεργκ, Ούνιξ μέσα στο ΟΑΚΑ. Οποιοδήποτε πλην του 3/3 σκορ θα είναι αποτυχία όταν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχουν στόχοι υψηλοί.

Υ.Γ. 2 Οι Έλληνες ήταν κακοί και ο Παναθηναϊκός  χωρίς έστω έναν από αυτούς καλούς δεν μπορεί να ελπίζει για πολλά… ειδικά αν ο Καλάθης δεν βλέπεται.

Υ.Γ. 3 Μεγάλη εμφάνιση από τον Γκάμπριελ που πριν 20 μέρες δήλωσε ότι θέλει να μείνει για πολλά χρόνια και φροντίζει να παλεύει για αυτό.

Υ.Γ. 4 Όλοι έχουν πάρει τελευταία σουτ και κρίσιμες προσπάθειες στο τέλος των αγώνων που έχασε ο Παναθηναϊκός στον πόντο πλην ενός.  Αυτουνού που έπρεπε να τις πάρει όλες δηλαδή. Του Κει Σι Ρίβερς.

Υ.Γ. 5 Από τους αγαπημένους μου παίκτες  και για τον τρόπο ζωής του αλλά και για τον τρόπο προσέγγισης του μπάσκετ ο Αντώνης Φώτσης. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος. Και οι φάσεις του Σιμόνοβιτς στο τέλος έδειξαν πολλά.

Y.Γ. 6 Δεν τον βοηθάς τον Τζεντίλε με τόσο χρόνο συμμετοχής όταν έρχεται απο απραξία δυο μηνών. Απλα τον εκθέτεις.

Υ.Γ. 7 Νίκολς αγνοοείτε σε άμυνα και επίθεση εδώ και καιρό. Είναι παίκτης του Παναθηναϊκού στα ...χαρτιά. Στο παρκέ ΟΧΙ.

Υ.Γ. 8 Με 10 πόντους στην τελευταία περίοδο εκ των οποίων οι τρεις στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα δεν γ….. νίκησε κανείς. Ειδικά στο Βελιγράδι. 

**** Για περισσότερα κείμενα από τον Μιχάλη στο http://www.basket247.gr/


 
Top