Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου 2017 - Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου-ΣΕΦ.

Οι προβολείς και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του αθλητισμού ήταν στραμμένο στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο στη Τρίπολη, στο βόλεϊ γυναικών με τον γάβρο, στον Αντεντοκούμπο κ.λ.π.

Ελάχιστοι απασχολούντο με κάποιες ηρωικές μορφές που δίνανε τις δικές τους μάχες στα κουλουάρ και στα σκάμματα  στο ΣΕΦ που λάμβανε χώρα  το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Βρέθηκα και εγώ εκεί για να παρακολουθήσω τις προσπάθειες κάποιων αθλητών που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δίνανε τον δικό τους αγώνα. Ενάντια σε όλους και σε όλα, χωρίς χρήματα, με  σύμμαχο μια καλή κουβέντα να προσπαθούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους με κίνητρο την συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς αγώνες, την κατάρριψη ρεκόρ και την βελτίωση των προσωπικών τους επιδόσεων. 

Αθλητές από κάθε μεριά της Ελλάδας με ελάχιστες ή μηδενικές υλικές αμοιβές προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην βαθμολογική συγκομιδή των συλλόγων τους.

Ο Παναθηναϊκός  μας, ο σύλλογος των 23 πανελληνίων πρωταθλημάτων στον ανοικτό στίβο και των 3 πανελληνίων πρωταθλημάτων στον κλειστό στίβο συμμετείχε και ήλπιζα ότι σεβόμενος την ιστορία του θα ήταν και αυτός εκεί. Δυστυχώς απουσίαζε διότι  η συγκομιδή των 7 βαθμών στους άνδρες και των 3 βαθμών στις γυναίκες αυτό κατέδειξε.

Άνδρες: 1. ΠΑΟ 27ος με 7 βαθμούς / ΟΣΦΠ 1ος με 47 βαθμούς 
Γυναίκες: ΠΑΟ 46ος με 3 βαθμούςΟΣΦΠ 3ος με 28 βαθμούς
ΠΑΟ: 1 αργυρό στους άνδρες.
ΟΣΦΠ: 3 χρυσά και 1 χάλκινο στους άνδρες, 2 χρυσά στις γυναίκες

Ο  απόλυτος  διασυρμός  της  «μαχητικής ψυχής»

Τον μοναδικό αθλητή μας (Γκελαούζο) που είδα στα 3000 μέτρα φορούσε μπλε φανέλα…….Ένα τμήμα σε εγκατάλειψη.

Και μην νομίζετε ότι ο ΟΣΦΠ δίνει χρήματα και παίρνει τίτλο. Στα τελευταία του βρίσκεται και αυτός σε αυτό το τμήμα. Απλά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που έχουν απομείνει από την εποχή των παχιών αγελάδων ( Γλου ). 

Από την 1η θέση του ΟΣΦΠ όμως μέχρι την 27η όμως που είμαστε εμείς μεσολάβησαν σύλλογοι χωρίς βαριές φανέλες και σωματεία φτωχά που απλά καλλιεργούν τον αθλητισμό. Κηφισιά, Ελ. Βενιζέλος, Δράμα, Τρίκαλα κ.λ.π. Απόδειξη ότι τα πάντα δεν είναι θέμα χρημάτων. 

Στον αθλητισμό πρώτα μετράει η διάθεση, η αγάπη για αυτό που κάνεις. Η δικαιολογία που έχουμε καλλιεργήσει στις τάξεις του συλλόγου μας είναι ότι ο ΟΣΦΠ πρωταγωνιστεί λόγω των κλεμμένων πρωταθλημάτων και του χρήματος που παράγεται από αυτό. Αυτό έχει βάση εν μέρει. Το να σε περνάνε όμως  26 σωματεία γειτονιές και φτωχά αποτελεί ξεφτίλα και διασυρμό για τον σύλλογο και για την διοίκησή του, την διοίκηση της δήθεν «μαχητικής ψυχής». 

Και ας μην επικαλούνται οι διοικούντες την έλλειψη αγωνιστικών χώρων, γιατί ο σύλλογός μας ποτέ δεν είχε δικές του εγκαταστάσεις, αλλά έπαιρνε τους 23 τίτλους του.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πανελληνιονίκες, βαλκανιονίκες, πήρε ευρωπαϊκά μετάλλια , έκανε παγκόσμια ρεκόρ. Χρυσές σελίδες γράφτηκαν για το τμήμα στίβου του συλλόγου μας. Το υπηρέτησαν  ιερά τέρατα του παραγοντισμού ( Νικολαϊδης, Μαντζαβελάκης, Παπαναστασίου, Ματσκανίδης κ.λ.π. ). Σήμερα ποιος και τι έχει να επιδείξει ;;;;;;

Δυστυχώς σήμερα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τουλάχιστον στο στίβο έγινε Παναθηναϊκάκι. Όταν μας έχει ξεπεράσει κάθε σωματείο γειτονιάς, αυτό σημαίνει ότι χάθηκε η αίγλη και τα κύρος μας . Και δεν χάθηκε λόγω χρημάτων, όταν οι ανταγωνιστές μας είναι φτωχότεροι οικονομικά από εμάς. Αυτοί δεν έχουν τα χρήματα που εισπράττει ο «ερασιτέχνης» από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Απλά έχουν στοιχειώδες ενδιαφέρον και μεράκι, κάτι που απουσιάζει από εμάς.

Καλοί είναι «οι γύροι των πόλεων», αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αθλητικό σωματείο για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.

Δυστυχώς το παραμύθι – ότι χάνουμε τα πρωταθλήματα από τον ΟΣΦΠ – λόγω των χρημάτων που έχουν οι λιμανίσιοι δεν έχει εφαρμογή στο τμήμα στίβου του συλλόγου. 

Ο διασυρμός στο τμήμα στίβου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ενδιαφέροντος της διοίκησης του «ερασιτέχνη».

Υ.Γ. 1.  Αθλητής του Παναθηναϊκού με μπλε φανέλα……….
Υ.Γ. 2. Το παραμύθι εδώ τελειώνει……….

Ο ερασιτέχνης



 
Top