Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την φετινή Ευρωλίγκα. Ναι έχει ακόμα μια ευκαιρία αλλά ας μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει καμία ευκαιρία. Γιατί πολύ απλά ο τρόπος παιχνιδιού της Φενέρμπαχτσε έδειξε ότι και το 1-1 να γινόταν την σειρά την ελέγχουν οι Τούρκοι. 

Φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός βάζει καλάθι με ιδρώτα και αίμα και η Φενέρ όποτε… ήθελε.

Είπαμε ο Ομπράντοβιτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα να ετοιμάζει τις ομάδες του τέτοια εποχή. 
Ο Παναθηναϊκός έχασε από την μη συγκέντρωση των παικτών του στην άμυνα και από δυο σφυρίγματα στο τέλος. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι με εξαίρεση τα τελευταία δέκα λεπτά οι Κυπελλούχοι Ελλάδας με τον τρόπο που αμύνθηκαν στα 2 παιχνίδια στον Μπογκντάνοβιτς αλλά και σε κάποιες άλλες ειδικές καταστάσεις έβαλαν οι ίδιοι το κεφάλι τους στην λαιμητόμο και δύσκολα έως αδύνατο να το βγάλουν από εκεί. 

Πλήρωσε την κάκιστη κατάσταση του Καλάθη, του Φελντέιν και άλλων παικτών που είχαν σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Πλήρωσαν και κάποιες εμμονές του Πασκουάλ, αλλά οι ρεπόρτερ της τηλεόρασης που μετέφεραν τις οδηγίες του Πασκουάλ κάνουν σαφές ότι άλλα έλεγε και άλλα γινόντουσαν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Άμυνα 2-3 ζώνη οι πράσινοι και ο καταλανός τεχνικός έχει δώσει σύμφωνα με τον ρεπόρτερ πάγκου μια οδηγία σαφέστατη. Καμία βοήθεια σε κανένα σκριν από τον παίκτη που είναι στην πλευρά του Μπογκντάνοβιτς. Ξεκινάει το ματς και ο Τζειμς αφήνει τον σέρβο γκάρντ της Φενέρ και πάει και δίνει βοήθεια. Αποτέλεσμα: Γράψε τρία στο ταμπλό. 

Άλλο παράδειγμα; Ο Πασκουάλ έχει ζητήσει σε όλα τα σκριν του Μπογκντάνοβιτς αλλαγές. Ο Σέρβος παίρνει δυο σκριν και στο δεύτερο ο Μπουρούσης παίζει … βάθος (κάθεται πίσω δηλαδή). Αποτέλεσμα: Γράψε άλλα τρία στο ταμπλό. 

Ακόμα ένα: Ο Πασκουάλ έχει ζητήσει ο παίκτης που κυνηγάει τον Μπογκντάνοβιτς να τον ακολουθεί σκιά σε όλα τα σκριν που παίρνει από πίσω. Γίνεται η φάση και ο Καλάθης πάει να περάσει … ανάμεσα από το σκριν. Αποτέλεσμα: Γράψε άλλα τρία στο ταμπλό. 

Συν το γεγονός ότι ο Ούντο κέρδισε όλους τους ψηλούς του Παναθηναϊκού και με 24/46 τρίποντα σε 2 ματς η Φενέρ θα πάει στο φαιναλ φορ. Από εκεί και πέρα κάποια λεπτομέρειες. Μικρές αλλά σημαντικές. 

Υ.Γ. Ο Κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει την αγάπη του και την πίστη του σε αυτή ομάδα. Η αποθέωση του Πασκουάλ και των παικτών ήταν η καλύτερη απόδειξη και η καλύτερη ταυτόχρονα ένδειξη ότι η ομάδα αυτή έχει παρόν και μέλλον. Με τον Πασκουάλ στον πάγκο.

Υ.Γ.1 Όσο καλός και να είναι ο προπονητής οι παίκτες εν τέλει στο τέλος είναι αυτοί που τον κάνουν μάγκα η όχι. Είναι φανερό ότι δεν είναι ομάδα Πασκουάλ αυτός ο Παναθηναϊκός. Υπομονή και ο στόχος όλων πρέπει πλέον να είναι το πρωτάθλημα. 

Υ.Γ.2 Έγραψα για τις εμμονές του Πασκουάλ πιο πάνω. Του καταλογίζω μια που βλέπω ότι την κάνει στα περισσότερα παιχνίδια. Τιμωρεί σχεδόν τον παίκτη που στο πρώτο ημίχρονο είναι πολύ καλός επιθετικά η και την πεντάδα που πάει πολύ καλά. 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέπτεται αλλά και πάλι τον καλύτερο σου παίκτη τον Τζειμς τον βάζεις τρία λεπτά πριν τελειώσει η περίοδος και ενώ ο Καλάθης δεν είναι απλά κακός είναι … ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ. Το ίδιο και στο πρώτο παιχνίδι με το να βάλει στην τρίτη περίοδο σχεδόν την πεντάδα που έχανε τα αυγά και τα πασχάλια στα πρώτα πέντε λεπτά. 

Υ.Γ.3 Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Και έχει ΚΑΝΟΝΕΣ. Η Φενέρ τους ακολούθησε με πιστή ευλάβεια. Ο Παναθηναϊκός ΟΧΙ. H μια ομάδα είχε διακριτους ρόλους και η άλλη ΟΧΙ.

Υ.Γ.4 Οι δημοσιογράφοι που ακονίζουν τα νύχια για τον Πασκουάλ να μας πουν ποιος έφτιαξε την ομάδα; Δεν είναι δικιά μου ατάκα. Δικιά τους είναι όταν ο Παναθηναϊκός πήγαινε από νίκη σε νίκη τους τελευταίους δυο μήνες και προσπαθούσαν να μειώσουν την επιτυχία του Καταλανού τεχνικού. 

Υ.Γ.5 Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει κάτι. Όσοι εθνικιστική μπασκετική προπαγάνδα και να κάνουν για τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές ο νούμερο 1 είναι ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ. Δεν τον έχει ο Παναθηναϊκός πλέον. Έχει όμως ένα πάρα πολύ καλό προπονητή και θα πρέπει να στηριχθεί και μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά και για την νέα που θα κληθεί να φτιάξει την ομάδα όπως αυτό πιστεύει και θέλει.

Υ.Γ.6. Έχω γράψει στο παρελθόν σε κείμενα για την Εθνική ομάδα ότι δεν είμαι φαν του Γιάννη Μπουρούση. Ο χρόνος συμμετοχής του και ο ρόλος του στις ομάδες που κατέκτησε τους μεγάλους τίτλους της καριέρας του το αποδεικνύει νομίζω. 

Είχα εκφράσει από την αρχή αμφιβολίες για την μεταγραφή του θεωρώντας ότι η χρονιά του στην Μπασκόνια παραπλάνησε πολλούς. Αλλά να αρχίσει η ανθρωποφαγία επειδή έχασε μια μπάλα είναι ανήθικο και δεν ταιριάζει σε Παναθηναϊκούς. Είναι μέλος της ομάδας και υπάρχει και το πρωτάθλημα και πρέπει να στηριχθεί. Άλλο το συμφέρον της ομάδας και άλλο η συμπάθεια η όχι σε ένα παίκτη.


 
Top