Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Όσο και αν ενοχλεί η έκφραση -γιατί μιλάμε για τον Παναθηναϊκό των 60 τίτλων και των 6 Ευρωπαϊκών- η σημερινή αποστολή στην Τουρκία έμοιαζε με χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.  

Οι πράσινοι ήθελαν αλλά εν τέλει η Φενέρ ήταν πιο καλά προετοιμασμένη κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Και όταν μιλάμε για αυτό δεν θεωρώ ότι είναι 100% ευθύνη του προπονητή. Ο κάθε παίκτης σε αυτό το επίπεδο οφείλει να προετοιμάζει μόνος του τον εαυτό του. Ο κάθε προπονητής θα δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες, αλλά να προσθέσει καρδιά στην ήδη υπάρχουσα του κάθε αθλητή δεν μπορεί.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα στην Τουρκία ξεκίνησε με πλάνο. Έβαλε την μπάλα χαμηλά στο post σε περιφερειακούς και ψηλούς ψάχνοντας την έξτρα πάσα. Το πλάνο λειτούργησε μέχρι η Φενέρ να αρχίσει να παίζει ξύλο. Εκεί ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε το άναρχο πρόσωπο του και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Δεν είναι ώρα ούτε για μοιρολόι , ούτε για αναθέματα. Ευθύνες έχουν όλοι, από τον προπονητή μέχρι το τελευταίο παίκτη, αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει το πρωτάθλημα και ένα πιθανόν νταμπλ θα είναι ο τέλειος επίλογος. 

Αλλά και αυτό να μην έρθει, πρέπει ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να λειτουργεί όπως στο παρελθόν και να μάθει από τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα.  Με πλάνο και υπομονή και ένα προπονητή που να τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης. Και αυτόν τον προπονητή μετά από 5 χρόνια περιπλάνησης ο Εξάστερος τον έχει. 

Ο Πασκουάλ ειδικά με τον τρόπο κατάκτησης του Κυπέλλου, με τα break σε ΣΕΦ και Αλεξάνδρειο, δικαιούται να χτίσει την ομάδα ΟΠΩΣ αυτός επιθυμεί. Καμία παρέμβαση. Κανένα .. δώρο της διοίκησης που δεν είναι αρεστό στον προπονητή.  

Αν δοθεί η δυνατότητα να αποκτηθούν έμπειροι Έλληνες παίκτες ας γίνει. Παίκτες όμως που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και όχι για λόγους επικοινωνίας. Να μείνουν οι ξένοι που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και να γίνουν οι κατάλληλες προσθαφαιρέσεις. 

Η μισή χρονιά κάθε ομάδας είναι η προετοιμασία. Με ένα προπονητή από την αρχή του επιπέδου του Πασκουάλ (όσο και αν θέλουν κάποιοι που διψάνε να δημιουργούν πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι υψηλού επιπέδου ο Καταλανός), θεωρώ ότι οι πράσινοι θα μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα την νέα σεζόν.

Η χρονιά στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα κύλησε με ανάμικτα συναισθήματα. Δεν κατηγορώ κανένα παίκτη η μέλος της τεχνικής ηγεσίας. No hard feelings. Απλά υπήρξε η ατυχία να πέσει πάνω σε μια ομάδα με 35 εκ μπάτζετ με τον ίδιο προπονητή 4 χρόνια, με τον κορμό αναλλοίωτο από πέρυσι και πάνω από όλα με αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τον άνθρωπο που έχει 17/18 προκρίσεις. 




 
Top