Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς η Φενέρ επιβεβαίωσε για ένα ακόμα παιχνίδι πως είναι καλύτερη ομάδα από τον φετινό Παναθηναϊκό και προσγείωσε ανώμαλα τον κόσμο, που φέτος ειδικά πίστεψε περισσότερο από ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια, πως θα είμαστε παρόντες στο F4.

Και όμως, ο φετινός αποκλεισμός παρά την φιλότιμη προσπάθεια της διοίκησης να ενισχύσει πραγματικά την ομάδα, ήταν ο πιο εύκολος ever και η ευθύνη του προπονητή είναι μεγάλη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να αντικατασταθεί. 

Δεν θέλω να πω περισσότερα για το παιχνίδι και τον αποκλεισμό, απλά επειδή κάποιοι αγανακτούν παραπάνω από όσο δικαιούνται, θα τους συμβουλέψω αν έχουν πρόβλημα και ταράζονται με τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας, ας αρχίσουν να παρακολουθούν τα υπόλοιπα τμήματα που σφύζουν από υγεία και τίτλους!!! 

Με μια λιτή του δήλωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε τα πράγματα με το όνομά του. Αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα της Φενέμρπαχτσε και δίνοντας συγχαρητήρια στους Τούρκους, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και να πάρει το… double.

«Δεν αξίζαμε να προκριθούμε. Σε μια σειρά αγώνων συνήθως κερδίσει ο καλύτερος και η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να σοβαρευτούμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Τα παρακάτω είναι από το Onsports:

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αν κι έδειξε ότι θα πάλευε στα ίσα για τη νίκη, τελικά όχι απλά δεν έφτασε κοντά, αλλά υπέστη ταπεινωτική ήττα και αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πλέον το μόνο που απομένει για τους «πράσινους» είναι μετά το Κύπελλο Ελλάδας να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα στους τελικούς με τον Ολυμπιακό όπου θα έχουν μειονέκτημα έδρας.

Ο Κέι Σι Ρίβερς με 14 πόντους και ο Κρις Σίνγκλετον με δώδεκα ήταν οι μοναδικοί που διασώθηκαν από το «ναυάγιο», ενώ κάκιστο ήταν το ποσοστό στα τρίποντα με 5/23 (21,7%).

Για τους γηπεδούχους που σούταραν με 13/27 τρίποντα, ο Ντίξον σημείωσε 13 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τους γηπεδούχους να σκοράρουν έξι γρήγορους πόντους στα πρώτα δύο λεπτά και να παίρνουν προβάδισμα με 6-0. Μ’ ένα τρίποντο του Σλούκα η διαφορά έφτασε ακόμα και τους επτά πόντους (11-4, 3’), αλλά σ’ εκείνο το σημείο ήρθαν πέντε διαδοχικοί πόντοι από τον Νικ Καλάθη, με τους οποίους οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 11-9 και να μείνουν κοντά στο σκορ. Οι «πράσινοι» μάλιστα προσπέρασαν χάρη σε καλάθι του Ρίβερς (12-11). Οι δύο αντίπαλοι πάλευαν καλάθι με το καλάθι και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-17 υπέρ των Τούρκων.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είδαν τον Τζέιμς Φελντέιν να σκοράρει πέντε σερί πόντους και να τους βάζει μπροστά με 22-18, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στο 12’ ο Σίνγκλετον χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, σε προσπάθειά του να παίξει άμυνα πάνω στον Ούντο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει στο γήπεδο ο Γιάννης Μπουρούσης. 

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με πέντε σερί πόντους για το 23-22 στο 13’. Το τρομερό κάρφωμα του Γκάμπριελ έγραψε το 23-24, όμως ο Ούντο απάντησε με φόλοου για το 25-24 στο 14’. Από τη γραμμή των βολών η Φενέρ προσπέρασε με 29-26 και ο Νάνι έστειλε την διαφορά στους έξι (32-26, 17’), με τον Τσάβι Πασκουάλ να διακόπτει τη ροή της αναμέτρησης. Οι διαιτητές είχαν πάρει από το… χέρι τη Φενέρ και με συνεχόμενες βολές οι Τούρκοι ξέφυγαν μ’ επτά πόντους (35-28, 18’). Οι «πράσινοι» είχαν κολλήσει, αλλά και οι γηπεδούχοι μόνο με τα «δώρα» των ρέφερι προηγήθηκαν με 37-30 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Η διαφορά ανέβηκε στους έντεκα πόντους (44-33) και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας 44-36, αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο δεν δόθηκαν κάποια φάουλ στους Παππά, Σίνγκλετον και Τζέιμς, πριν διακοπεί ο αγώνας λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ στο 26’. Η ελληνική ομάδα ενώ αμυντικά τα κατάφερνε αρκετά καλά, στην επίθεση είχε πάλι απογοητευτική αποτελεσματικότητα. Κάπως έτσι, ο Σλούκας εκμεταλλεύτηκε ένα ανύπαρκτο φάουλ που του έδωσαν οι διαιτητές και διαμόρφωσε το 52-40 στο 30’. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας της «Ούλκερ Αρένα» έγραφε 52-42.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα παίζοντας με μία… πρωτότυπη πεντάδα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Καλάθης και ο Φελντέιν έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και τα τρίποντα των Νάναλι και Μπογκντάνοβιτς διαμόρφωσαν στο 33’ το 60-44. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε παραδομένος και ο Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ μήπως κατορθώσει να ανατρέψει την κατάσταση, αν κι αυτό ήταν πολύ δύσκολο. 

Ο Λαμόνικα συνέχιζε το… σόου του ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ του αρχηγού του «τριφυλλιού». Ο Ντίξον με «σκοτωμένο» τρίποντο έστειλε την διαφορά στους 19 (63-44, 34’). Τα πάντα είχαν κριθεί και ο Ντίξον συνέχιζε να τα βάζει από παντού για το 69-46. Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό ήταν 79-61 και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των κυπελλούχων Ελλάδας ολοκληρώθηκε άδοξα.

Δεκάλεπτα: 18-17, 37-30, 52-42, 79-61

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2)

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8, Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1)




 
Top