Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, αν και αυτή την περίοδο αντιμετωπίζω σοβαρά προσωπικά προβλήματα που απαιτούν την προσήλωσή μου σε αυτά και η ενασχόληση με τα ευφάνταστα σενάρια "δημοσιογράφων" περί εισόδου ισχυρού επενδυτή στον Παναθηναϊκό είναι πολυτέλεια, θα τολμήσω να καταθέσω την άποψή μου στα γρήγορα. 

Η πραγματικότητα είναι πως με την διοίκηση Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν έχει παρόν, αλλά κάθε μέρα παραμονής της στις καρέκλες, υποθηκεύει το μέλλον του. Η ζημιά που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός αυτά τα 5 χρόνια, είναι τεράστια. Ο ισχυρότερος επενδυτής του κόσμου να εισέλθει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ, θα χρειαστεί χρόνια για να δει την "επένδυσή" του να αποδίδει. 

Το οικονομικό δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να λυθεί με την είσοδο ενός ισχυρού επενδυτή. Προβλήματα είναι τόσο η κακή άσκηση διοίκησης, όσο και η μίζερη νοοτροπία που κατοικοεδρεύει στα μυαλά στελεχών, δημοσιογράφων και φιλάθλων του Παναθηναϊκού.....που θα υπάρχουν και την "επόμενη" ημέρα και αυτά δεν λύνονται με χρήμα. 

Ο Παναθηναϊκός έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ένας "υγιής" οργανισμός. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που ένας φτασμένος ποδοσφαιριστής, ένας φτασμένος προπονητής, ένα ικανότατο διοικητικό στέλεχος, ένας ισχυρός επενδυτής δεν θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό. Ας δούμε μερικούς και ας επικεντρωθούμε σε αυτούς που αφορούν την είσοδο επενδυτή. 

Δεν πληρώνει στην ώρα του, άρα δεν είναι ελκυστικός. Παρεμβαίνουν στην διοίκησή του οπαδοί-τραμπούκοι, άρα δεν είναι ελκυστικός. Αλλάζει στάση κάθε χρόνο για το σημαντικό θέμα του γηπεδικού, άρα δεν είναι ελκυστικός. Είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα, άρα δεν είναι ελκυστικός. Άγεται και φέρεται με κριτήριο την επικοινωνία, άρα δεν είναι ελκυστικός. Αλλάζει συμμάχους στην προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου με το πρώτο ανάποδο σφύριγμα, άρα δεν είναι ελκυστικός. Δεν εμπνέει τον σεβασμό των αδυνάτων ανταγωνιστών του στο Πρωτάθλημα, ώστε να ηγηθεί μιας έντιμης προσπάθειας εξυγίανσης, άρα δεν είναι ελκυστικός. Δεν υπολογίζεται από τα θεσμικό όργανα, άρα δεν είναι ελκυστικός. 

Θα μπορούσα να γράφω μια μέρα ολόκληρη, γιατί ο Παναθηναϊκός από "μαγαζί γωνία", έχει καταντήσει "αποκρουστικός" για κάθε σοβαρό επενδυτή......ο οποίος μάλιστα λόγω της συσσωρευμένης ανάγκης του κόσμου του Παναθηναϊκού για τίτλο, θα είναι υποχρεωμένος από την πρώτη χρονιά να ρίξει πακτωλό εκατομμυρίων για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, αλλιώς θα θεωρηθεί μέχρι και αποτυχημένος. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ΠΑΟΚ, να περιμένει τον Σαββίδη 8 χρόνια για να πάρει έναν τίτλο......με "σπρώξιμο". 

Και μιας και αναφέρθηκα στον Σαββίδη, να σας εκφράσω την ταπεινή άποψή μου, πως αυτός (ο Σαββίδης) είναι και ο μοναδικός λόγος για να βρεθεί επενδυτής για τον Παναθηναϊκό. Και εξηγώ τους λόγους παρακάτω με τη βοήθεια ενός άρθρου στο liberal!!!

H «επιθετική» διείσδυση του κ.Σαββίδη στα επιχειρηματικά πράγματα της Ελλάδας έχει μπει στο μικροσκόπιο ευρωπαίων αξιωματούχων, αφού η δράση του «εντοπίστηκε» από τα ραντάρ των Βρυξελλών, σε συνάρτηση βεβαίως και με τα όσα λέγονται και γράφονται περί κυβερνητικής «αβάντας». 

Οι πολύ καλές σχέσεις του ομογενούς επιχειρηματία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ούτε κάτι το άγνωστο, ούτε κάτι το μυστικό. Ενδεικτικό είναι αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού Stern , το οποίο με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το 2016, έκανε αναφορά σε επιφανείς φιλορώσους επιχειρηματίες και πολιτικούς που δραστηριοποιούνταν την περίοδο εκείνη στην Ελλάδα.

H κινητικότητα Σαββίδη μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, απασχολούσε τις Βρυξέλλες μόνο ως δραστηριότητα ενός επιχειρηματία με πολύ σημαντικές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο, ο οποίος έμπαινε ολοένα και πιο βαθιά στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, μιας χώρας σαφώς προσανατολισμένη προς τη Δύση. Η δράση αυτή ουδόλως άφηνε αδιάφορο τον ευρωπαϊκό παράγοντα αλλά μέχρι εκεί. 

Εδώ και μερικές μέρες δίπλα στο όνομα «Σαββίδης» έχει μπει και το όνομα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από την μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αύξησε το βαθμό εμπλοκής του στην οικονομική ζωή. ΟΛΘ, ΣΕΚΑΠ, διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, συζητήσεις για για ΔΟΛ και Πήγασο, όλα επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Η ταύτιση μεταξύ της σημερινής διακυβέρνησης με τον ομογενή επιχειρηματία έγινε με εντονότερο τρόπο μετά την θυελλώδη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η επίμαχη τροπολογία έγινε προκειμένου να «ωφεληθεί» η ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Σαββίδη. 

Τα όσα έγιναν έφτασαν στα αυτιά ευρωπαίων αξιωματούχων και πλέον το μικροσκόπιο της Ευρώπης θα έχει διαφορετικό φακό στο άκουσμα του ονόματος Σαββίδη.Ο συνδυασμός από την μία της ύπαρξης του ισχυρού ρωσικού παράγοντα και από την άλλη της κυβερνητικής «υποστήριξης» στο πρόσωπο του κ.Σαββίδη αυξάνει το βαθμό της ευρωπαϊκής προσοχής. Εάν σε αυτή την εξίσωση προστεθεί και η αστάθεια στην οποία μπαίνουν τα Βαλκάνια, τότε το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο προσεχές μέλλον. 

Πως διείσδυσε στην Ελληνική οικονομία-κοινωνία ο Σαββίδης? Μέσω του ποδοσφαίρου και την αγορά μιας λαοφιλούς ομάδας......ίσως έτσι διεισδύσει και το αντίπαλο δέος εκλεκτός της ΕΕ....και άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού, που αυτή τη στιγμή διοικείται από έναν ακραιφνή φιλοευρωπαίο, δεν υπάρχει!!! 

Αλέξανδρος


 
Top