Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, τι να γράψεις για το σημερινό νικηφόρο αλλά αδιάφορο παιχνίδι, όταν πριν 3 ημέρες έχεις απολέσει με οδυνηρό τρόπο, τον μοναδικό τίτλο που είχες τη ευκαιρία να διεκδικήσεις, από το 2013. 

Τι να γράψεις, όταν έχει φροντίσει η διοίκηση μέσω δηλώσεων στελεχών της, να σε ενημερώσει πως και του χρόνου ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Χαμηλό budget, παίκτες με συμβόλαιο το πολύ 100.000 ευρώ , δανεικοί, ελεύθεροι και άγχος μην έρθει καμιά συμφέρουσα πρόταση για την τσέπη του Αλαφούζου και μας κουνήσει μαντίλι κάποιος από τους αξιόλογους. 

Απλά έχοντας την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που επιλέγει να επισκέπτεται το Greenmood, με κρύα καρδιά, θα σας αναδημοσιεύσω το ρεπορτάζ από τον Sport Fm για την νίκη επί της ομάδας του Κούγια με 2-0, στην σχεδόν άδεια Λεωφόρο.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη (έκανε ροτέισον και έδωσε ευκαιρίες σε αρκετά νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες) θα μπει στο νέο… πρωτάθλημα με έναν βαθμό, την ώρα που ο ΠΑΟΚ θα έχει δύο και από μηδέν ΑΕΚ-Πανιώνιος. 

Ο Λέτο έλυσε το γόρδιο δεσμό στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος, μετά από… μπιλιάρδο, ο Μπεργκ (είχε την ασίστ στο τέρμα του «Σεμπά») βρήκε εξίσου δίχτυα έφτασε τα 22 στη φετινή Σούπερ Λίγκας, επίδοση που τον ανέδειξε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος! Στην 14η θέση τερμάτισαν οριστικά οι βυσσινοί, οι οποίοι είχαν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Το ματς 

Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί στον επαναληπτικό της Τούμπας, παρά τις πολλές (αναγκαστικές και μη) αλλαγές από τον Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός έβγαλε διάθεση να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να κλείσει στα καρέ της την ΑΕΛ. Με μπροστάρη τον κεφάτο Βιγιαφάνιες (που σύγκλινε αρκετά προς το κέντρο και δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα) το τριφύλλι ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε… πολύ κοντά στο γκολ στο 11’, όταν ο Βίγια έβγαλε μπαλιά στον Μπεργκ, αλλά εκείνος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Θεοδωρόπουλου.

Μέχρι το 20-25’ οι πράσινοι ήταν μόνιμα στο μισό των φιλοξενούμενων και προσπαθούσαν να φτιάξουν φάσεις μπροστά από την εστία τους. Σιγά-σιγά, όμως, ήρθε η… πτώση και το ξεπέταγμα των βυσσινί που αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι τους και μάλιστα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις το υπνωτισμένο τριφύλλι. Την μία ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Ναζλίδη, την δεύτερη το τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Αγκάνοβιτς έφυγε μόλις άουτ, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη στην κεφαλιά του Γκόλια μέσα από την «καρδιά» της πράσινης άμυνας.

Με… τα πολλά, οι παίκτες του Ουζουνίδη αποφάσισαν να κόψουν τον βήχα των αντιπάλων τους και να φτάσουν σε ένα πολυπόθητο γκολ. Μετά από πανέμορφη ενέργεια του Μπεργκ, που κατέληξε σε πάσα στον Λέτο, ο Αργεντινός έπιασε βολίδα από το ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ στο 39’ έγραψε το 1-0

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 48’ με την κεφαλιά του Ευαγγέλου να περνάει άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 49’, έκαναν το 2-0 μετά από σέντρα του Μέστο από δεξιά και τραγικό διώξιμο του Ναβάρο πάνω στον Μπεργκ από το μηρό του οποίου κατέληξε στα δίχτυα!

Στο 61’ ο Μπεργκ έδωσε στον Μέστο που σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Λέτο δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο ακόμα νεαρούς παίκτες από την «πράσινη» ακαδημία, αρχικά τον Στάικορ στο 72’ που επέστρεψε μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και εν συνεχεία τον Πίσπα στο 79’. Ενα λεπτό αργότερα, στο 80’, ο Βλαχοδήμος πιέστηκε από τον Καπό και λίγο έλειψε να κάνει λάθος, με το σουτ του Ναζλίδη στην εξέλιξη της φάσης να κοντράρει πάνω στον  Ευαγγέλου.

Στο 85’ η σέντρα του Μέστο αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Θεοδωρόπουλο, ενώ στο 89’ ο Αγκάνοβιτς πέρασε έξοχα τον Μέστο και έδωσε τη μπάλα στον Ναζλίδη που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Βλαχοδήμο.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και παρέταξε το τριφύλλι σε σχηματισμό το 4-4-2.
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Μέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Κουτρουμπής και Ευαγγέλου στόπερ, ο Χουχούμης αριστερός μπακ, οι Μαρινάκης και Κουρμπέλης κεντρικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες και ο Χατζηγιοβάννης ήταν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Λέτο με τον Μπεργκ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Αντρέ Πάους από την πλευρά της ΑΕΛ παρέταξε τους Θεσσαλούς σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Θεοδωρόπουλο τερματοφύλακα, τον Ναβάρο δεξιά στην άμυνα, τον Κόνορ στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τους Φάρκας και Γκόλια στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Αναστασόπουλος και Φατιόν, με τον Βαρέλα μπροστά τους, τον Αγκάνοβιτς δεξιό χαφ, τον Ντέλετιτς αριστερό και τον Ναζλίδη στην αιχμή του δόρατος.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η αντίδραση του Ναβάρο στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού υπήρξε ανεκδιήγητη και ως εκ τούτου ο δεξιός μπακ της ΑΕΛ, χρεώνεται τη «γκάφα» του αγώνα και πιθανότατα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, σε μία βραδιά που αναδείχθηκε και τυπικά πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας ενεργό συμμετοχή και στα δύο γκολ της αναμέτρησης. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ο Κουρμπέλης, ο Λέτο έκανε ξανά το καθήκον του, ενώ άκρως θετικό ήταν για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής οι Χατζηγιοβάννης (πολύ καλή παρουσία του νεαρού), Στάικος και Πίσπας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε νικηφόρα το σοκ του αποκλεισμού από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατάκτησε δίκαια τη νίκη επί της ΑΕΛ στη Λεωφόρο, χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές αλλαγές (έξι στην ενδεκάδα) στη σύνθεσή του. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα θα μπει με έναν βαθμό στα πλέι οφ, έναντι δύο του ΠΑΟΚ και μηδέν της ΑΕΚ και του Πανιώνιου.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Μέστο, Μαρινάκης, Κουρμπέλης (72’ Στάικος), Βιγιαφάνιες (63’ Μολίνς), Χατζηγιοβάννης (79’ Πίσπας), Μπεργκ, Λέτο 

ΑΕΛ (Πάους): Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (57’ Μασούρας), Γκόλιας, Αγκάνοβιτς, Άνσα Κόντορ, Φάρκας, Ναβάρο (87’ Κουτσιανικούλης), Άντονι, Ντέλετιτς 


ΥΓ. Αν αυτοί οι 5-10 που έχουν προβατοποιήσει τον οργανωμένο κόσμο του Παναθηναϊκού, ασχολούνταν με τους πραγματικούς εχθρούς της ομάδας που δήθεν υπερασπίζονται και όχι με το τι θα γράψει ο κάθε Μωραϊτης εναντίον των εκάστοτε αφεντικών τους (άρα και της τσέπης τους), ανεξαρτήτως της αδυναμίας της διοίκησης Αλαφούζου να αποτρέψει τον ορισμό Κύζα στο κρίσιμο παιχνίδι στην Τούμπα, ο Κύζας δεν θα μας σφύριζε....και ο νοών νοήτω. 

Οι διαπιστώσεις είναι εύκολες.... οι λύσεις λείπουν!!! 



 
Top