Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Giorgos Chrl 

Αν ρωτήσεις 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού, τι πρόσημο (θετικό ή αρνητικό) θα έβαζαν στη φετινή ανατρεπτική είναι η αλήθεια χρονιά, οι 9 στους 10 θα έβαζαν σίγουρα θετικό. Για τον Πασκουάλ όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Γνωρίζοντας που έχει έρθει και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, αναγνώρισε ότι ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ (και μάλιστα με τον τρόπο που αυτός ήρθε), δεν καθιστά τη χρονιά επιτυχημένη. Και αυτή είναι η αφετηρία από την οποία πρέπει να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά. Να θέσει δηλαδή και να επιτύχει ο Παναθηναϊκός τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παρουσία του στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. 

Για να γίνει βέβαια αυτό, πρέπει το καλοκαίρι να γίνει ο σωστός προγραμματισμός για να μπορέσει η ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα για μια ακόμη απαιτητική χρονιά που έρχεται. 

Το βασικότερο όλων έγινε. Ο Πασκουάλ κατέκτησε το πρωτάθλημα, δυνάμωσε στα μάτια και στη συνείδηση του κόσμου (και φυσικά της διοίκησης) και πλέον έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για να δημιουργήσει το ρόστερ που ο ίδιος επιθυμεί. 

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει, είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας που μας οδήγησε φέτος στο νταμπλ. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και αυτό το έχουν καταλάβει άπαντες. Η ομάδα έχει ήδη καταθέσει προτάσεις ανανέωσης σε Γκάμπριελ και Τζέημς, ο Γκιστ εκτός απροόπτου θα μείνει και αυτός, ο Ρίβερς είναι σίγουρος και θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Σίνγκλετον για το ΝΒΑ. 

Για πρώτη φορά μετά το 2014, ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα βασικό κορμό παικτών, πάνω στον οποίο μπορεί να χτίσει μια δυνατότερη ομάδα. Υπάρχει μια βάση καλών ξένων παικτών, οι οποίοι πρέπει στη πλειοψηφία τους να παραμείνουν. Ταυτόχρονα, υπάρχει διάθεση για ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας, κάτι που όπως αποδείχθηκε, είναι εξόχως σημαντικό για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, εκεί που το ατομικό ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει. 

Πέρα όμως από τις ανανεώσεις, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει και ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του. Ο Νίκολς λογικά έχει ήδη αποχαιρετήσει, οπότε μένει ο Φελντέην, που όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ο Φελντεήν όσο φιλότιμος και αν είναι, δεν κάνει για το επίπεδο του Παναθηναϊκού και πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα να αποχωρήσει. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από τα καλά γκαρντ. Ο Καλάθης και ο Παππάς είναι ακλόνητοι, για τον Τζέημς υπάρχει αναμονή για την απάντηση του, οπότε πρέπει να βρεθεί ένας ακόμη πρωτοκλασάτος γκαρντ, που θα ειδικεύεται στη δημιουργία και το μακρινό σουτ. Αν ο Παναθηναϊκός λύσει αυτό το πρόβλημα, τότε θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσει στις υπόλοιπες μεταγραφικές του κινήσεις. 

Όσον αφορά τις μεταγραφές, οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να ταιριάζουν με τα θέλω του προπονητή. Εκείνος πρέπει να διαλέξει με ποιους παίκτες επιθυμεί να στελεχώσει το ρόστερ της νέας περιόδου και με αυτά τα θέλω του να πορευθεί η ομάδα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μπούμε στο μυαλό του Πασκουάλ, καθώς προέχουν οι ανανεώσεις. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει διάθεση για μεταγραφές ισάξιες με τις περσινές. Μένει να το δούμε στην πράξη. Ετοιμαστείτε για θερμό καλοκαίρι, τουλάχιστον μεταγραφικά... 

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν πολύ καλό παίκτη όπως ο Στρελνιεκς και μένει να δούμε πώς θα τον εντάξει στο υπόλοιπο ρόστερ. Λογικό είναι να προσπαθήσει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και γρήγορα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το χαμένο πρωτάθλημα. Εμείς δεν πρέπει να βιαζόμαστε, σωστό πλάνο και προγραμματισμός χρειάζεται και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. 

ΥΓ2: Η Ευρωλίγκα του χρόνου θα είναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Λάθη στο σχεδιασμό δεν επιτρέπονται γιατί μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά. 

ΥΓ3: Λιγότερο instagram και θα είμαστε καλά. 

ΥΓ4: Αναλυτικότερα θα τα πούμε σε μελλοντικό κείμενο, όταν θα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα και θα φανεί ποιο είναι το πλάνο για τη νέα σεζόν.


 
Top