Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη στο Σαν Μαμές μετά το 2-3 του πρώτου παιχνιδιού, αλλά η εμφάνιση των πρώτων 65 λεπτών μας επιτρέπει να δώσουμε ένα 5% πιθανότητες, να γίνει η ολική ανατροπή. 

Ένα 5% που απορρέει από την παρουσία του Τσάβες (στο πρώτο παιχνίδι δεν έπαιζε, μόλις την προηγούμενη είχε αποκτηθεί) και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό που βγάζουν οι παίκτες στις δηλώσεις τους, αρνούμενοι να δεχτούν πως η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει.

Αρχικός στόχος ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (κάτι που είναι εφικτό καθώς η άμυνα της Μπιλμπάο και σύμφωνα με όσα είδαμε στο πρώτο παιχνίδι δεν είναι και η καλύτερη), η διατήρηση του μηδέν στην άμυνα (παρά την ηχηρή απουσία του Μολέντο) και δυνάμεις για 90 λεπτά, ώστε να εξαντλήσουμε κάθε δευτερόλεπτο για το δεύτερο γκολ, που θα σηματοδοτήσει μια επική πρόκριση. 

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός (της αγωνιστικής αναδιοργάνωσης), πιο κοντά βρισκόμαστε σε μια νέα ήττα (ακόμα και βαριά), παρά στην πρόκριση. Το 5% που μας δίνω, για να επιβεβαιωθεί προϋποθέτει να κυλήσουν στο χορτάρι όλα τέλεια για εμάς και μεγάλη δόση τύχης (που δεν έχουμε στα ματς Ευρώπης, σε αντίθεση με τους ακατονόμαστους).

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Βλαχοδήμος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γιόχανσον, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο και Χουλτ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ζέκα με τον Κουρμπέλη, με τους Καμπέσας και Λουντ στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Τσάβες και Λουτσιάνο. 

Την αποστολή συμπληρώνουν: Στιλ, Κότσαρης, Ευαγγέλου, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Μολίνς, Μπουζούκης, Πίσπας και Εμμανουηλίδης. Εκτός έμειναν οι Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, Μολέντο και Ρέις. 

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, θα αγωνιστούν με 4-2-3-1. Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Αριζαμπαλάγκα, Λέκουε, Νούνιες, Λαπόρτ, Μπαλενθάγα, Βέσγκα, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς και Αντούριθ.

Και αφού είπαμε τα του σημερινού παιχνιδιού, ας αφιερώσω και 5 λεπτά για το "καυτό" θέμα της εβδομάδας, που δεν είναι άλλο, από την πώληση ή μη του Ζέκα στην Κοπεγχάγη. 

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν πιστεύω ΤΙΠΟΤΑ από όσα γράφουν οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι του Αλαφούζου, προκειμένου να "χρεωθεί" ο Ζέκα την πώληση (αν γίνει), έχω την δική μου άποψη και είναι εκπεφρασμένη εδώ και καιρό.....και έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποδοσφαιρική του αξία. 

Κατά δεύτερον, ο Ζέκα αν πωληθεί, θα είναι μία ακόμα πώληση (όπως τον Καρνέζη, Καπίνο, Μαυρία, Φιγκερόα, Καρέλη, Μπεργκ, κ.α.) απόρροια της άρνησης του Αλαφούζου να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καλύψει με δικά του χρήματα τις διοικητικές-οικονομικές αστοχίες του. 

Κατά τρίτον, όλη αυτή η συμπεριφορά του Αλαφούζου (το να μην βάζει το χέρι στην τσέπη) με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την ΠΑΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα σε στάση πληρωμών, με τα γνωστά επακόλουθα. 

Έχοντας στο μυαλό τα ανωτέρω, αλλά και την υποκειμενική άποψή μου για την ποδοσφαιρική αξία του Ζέκα, δεν είμαι αρνητικός στην περίπτωση πώλησης, αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να κυλήσει εύρυθμα οικονομικά (άρα και αγωνιστικά) η χρονιά. 

Μεταξύ των δύο παρακάτω περιπτώσεων, 1) μένει ο Ζέκα, από τον Οκτώβρη δεν πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές στην ώρα τους, δημιουργείτε γκρίνια που εκφράζεται με αδιαφορία στο χορτάρι ή με δήθεν ενοχλήσεις από δήθεν τραυματισμούς, τον Μάη τριτοτέταρτοι να μετράμε προσφυγές και τον Ιούνιο να χρειαζόμαστε πάλι 10 παίκτες ή 2) πωλείται ο Ζέκα, τα χρήματα δίνονται για έναν πιο επιθετικογενή χαφ, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους και ο Μαρίνος ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό μέρος και όχι με το να παρακαλεί τους παίκτες να παίξουν απλήρωτοι....... προτιμώ 100% την δεύτερη!!!

Από την ώρα που κάποιοι φρόντισαν να μας διοικεί ο Αλαφούζος και δεν υπάρχει καμιά άλλη εναλλακτική στον ορίζοντα, οφείλουμε οι υπόλοιποι να είμαστε ρεαλιστές. Αν πρέπει να ξεπουληθεί παίκτης για να πληρώνονται οι υπόλοιποι (τώρα που φαίνεται πως χάνονται τα 2,5 εκατομμύρια της πρόκρισης στους ομίλους) και να ολοκληρώσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του ο Μαρίνος, ας είναι αυτός ο Ζέκα.....χίλιες φορές από το να χάσουμε Χουλτ, Λουντ ή Μολέντο (αυτή είναι η γνώμη μου).

Σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα, που από τα 30 παιχνίδια καλείσαι τα 27 να παίξεις επιθετικά (εξαιρώ τα ματς σε Καραϊσκάκης, Τούμπα, ΟΑΚΑ) και να διασπάσεις σφιχτές άμυνες, δεν χρειάζεσαι και Ζέκα και Κουρμπέλη......είναι ηλίθιος πλεονασμός. 

Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος δεν πατάνε περιοχή, δεν συνεισφέρουν στο σκοράρισμα, δεν μπορούν να κάνουν μια κάθετη....και από την ώρα που δεν υπάρχει πρόταση και για τους δύο ώστε να επιλέξουμε ποιος πρέπει να φύγει, ας βάλουμε κορδέλα στον Ζέκα και να τον στείλουμε στην Κοπεγχάγη. 

Το παιδί έχει ταυτιστεί με τα 6 χρόνια της παρακμής, είναι η επιτομή της "μαχητικής ψυχής" όπως την εννοούν οι εμπνευστές της "αφού τα κάναμε σκατά, τώρα ας παλέψουμε να τα διορθώσουμε"....έτσι και ο Ζέκα, κάνει λάθος πάσα στα 5 μέτρα, βγαίνει στην κόντρα ο αντίπαλος και επειδή τον κυνηγάει μέχρι το κόρνερ και τις περισσότερες φορές την ξανακερδίζει, τον αποθεώνουν..... Ε εγώ θέλω παίκτη να μην είχε κάνει το λάθος, οπότε δεν θα χρειαζόταν και να τρέξει όλο το γήπεδο να την ξανακερδίσει. 

200 συμμετοχές έχει ο Ζέκα με τον Παναθηναϊκό και έχει σκοράρει 8 φορές (δεν θυμάμαι κανένα έτσι ως ωραία ανάμνηση)!!! Τελευταία φορά αν δεν κάνω λάθος τον Σεπτέμβρη του 2014 απέναντι στον Πλατανιά, σκεφτείτε τώρα άλλα αμυντικά χαφ της ομάδας μας και κάνετε την σύγκριση, αφού πρώτα αναλογιστείτε και τι λέγατε για αυτούς (Μπασινά, Κατσουράνη, κ.α.). 

Ακόμα και αν μείνει (που έτσι θα γίνει μάλλον μετά τον αποκλεισμό της Κοπεγχάγη και αν συνεχίζει ο Αλαφούζος να ζητάει διπλάσια λεφτά από αυτά που πήρε για τον Μπεργκ!!!), δεν γίνεται να παίζει στο κέντρο μαζί με Κουρμπέλη, στα 20 από τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

ΥΓ1. Η επιλογή του Καμπέσας αντί του Χατζηγιοβάννη, είναι το μόνο λάθος που βλέπω στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Ο ΔΙΚΟΣ μας μικρός, πρέπει να ξεκινάει βασικός και να επενδύσουμε σε αυτόν.

ΥΓ2. Πάγια άποψη μου εδώ και χρόνια και αφορά τη μεταγραφή Ινσούα "Αργεντινός να ναι και ας είναι ότι να ναι"......λατρεία για αυτή την ποδοσφαιρική σχολή. 

Αλέξανδρος



 
Top