Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, για άλλη μια χρονιά (τρίτη στα 6 χρόνια Αλαφούζου) η Ευρώπη για τον άλλοτε Πρέσβη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τελειώνει άδοξα τον μήνα Αύγουστο. Έξι σαιζόν με διοίκηση Αλαφούζου, ήταν αρκετές για να καταστεί ο πανίσχυρος Panathinaikos το κλωτσοσκούφι της Ευρώπης και να κατρακυλήσει 100 ολόκληρες θέσεις στην ειδική βαθμολογία της UEFA. 

Τραγικός ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη επί ημερών Αλαφούζου, ακόμη πιο τραγικός αν προσθέσουμε και τη σαιζόν Γόντικα. 12 Νίκες, 11 Ισοπαλίες και 19 ήττες. Μάλιστα αυτές οι 12 νίκες, είναι επί τέτοιων αντιπάλων που δεν αξίζουν καν να τις θυμόμαστε (Μάδεργουελ, Μίντιλαντ, Μάριμπορ, Γκαμπάλα). 

Εξευτελιστικός επίσης ο απολογισμός των αποτελεσμάτων τις τρεις φορές που καταφέραμε να περάσουμε σε ομίλους Europa League. Σε 18 παιχνίδια, μία νίκη μόλις στην έδρα μας επί της Μάριμπορ με 1-0.... αλλά είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!

Αυτό το μικρό οδυνηρό μάθημα ιστορίας, έχει αποκλειστικό στόχο να ενημερώσει, όλα αυτά τα μαλακισμένα, που ακόμα και σήμερα αν τολμήσεις να τους πεις πως με την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο τιμόνι ήμασταν καλύτερα σου απαντούν: "δεν άλλαξε τίποτα και τότε χωρίς πρωτάθλημα και σήμερα χωρίς πρωτάθλημα και τότε μας έκλεβαν και σήμερα μας κλέβουν και τότε Ραγκουέλ και τώρα Μπούρμπος".





Όχι μαλάκες μου άλλαξαν πάρα πολλά..... και κυρίως άλλαξαν οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας. Τότε κάναμε ταξίδια να δούμε την ομάδα μας και σήμερα στηνόμαστε στις τηλεοράσεις να υποστηρίξουμε τους αντιπάλους των γαύρων. Άλλαξε ακόμα και ο τρόπος που μας κοιτούσαν οι ακατονόμαστοι. Τότε μας φθονούσαν, σήμερα μας λυπούνται..... εκεί φέρατε τον Σύλλογο που δήθεν αγαπάτε και κόπτεστε για το συμφέρον του. 

Αφού τελείωσα με το μάθημα ιστορίας, ελπίζοντας να πάψετε πολλοί να είστε μαλάκες, θα συνεχίσω λέγοντας πως σήμερα ζήσαμε ίσως τον πιο αξιοπρεπή αποκλεισμό επί των ημερών Αλαφούζου, έχοντας το μικρότερο ρόστερ επί ημερών Αλαφούζου και την λιγότερη στήριξη από τον λεγόμενο οργανωμένο κόσμο του Παναθηναϊκού.

Τόσο "αλάνθαστο" είναι το κριτήριό τους, που επί Φερέϊρα, Φάμπρι, Αναστασίου, Στραματσόνι, ήταν δίπλα στην ομάδα παρά τους εξευτελισμούς, ενώ φέτος που υπάρχει ένας κανονικός προπονητής και δείχνει πως παρά την παντελή απουσία της διοίκησης θα παρουσιάσει έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, είναι "απέναντι". 

Ο Παναθηναϊκός σήμερα αποκλείστηκε από μία ομάδα με νέο σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο, ασύγκριτη  ομοιογένεια (λόγω του σωβινισμού τους), υπερπολλαπλάσιο budget (όσο κοστίζει ένας παίκτης της κοστίζει όλος ο Παναθηναϊκός και όταν λέω όλος εννοώ μαζί οι μετοχές του και τα "ιδιόκτητα" περιουσιακά του στοιχεία όπως το Απήλιον) και μέλος του Ισπανικού Πρωταθλήματος, του κορυφαίου στον κόσμο. 

Μια ομάδα που όσο και να θέλουν ορισμένοι να ωραιοποιήσουν φανατικά την πρότερη διοικητική περίοδο (Βαρδινογιάννη), θα ήταν το φαβορί και τότε, γιατί τα δύο πρωταθλήματα μεταξύ τους απέχουν έτη φωτός. Εξάλλου όσες φορές κλήθηκε ο Παναθηναϊκός να αποκλείσει Ισπανική ομάδα σε νοκ αουτ παιχνίδια, απέτυχε (Λα Κορούνια 1999-2000, Μπαρτσελόνα 2001-2002, Σεβίλλη 2004-2005, Αθλέτικο Μαδρίτης 2009-2010 "ΠΕΚ").

Αναλυτικά:

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1999-2000
Λα Κορούνια - Παναθηναϊκός 4-2
Παναθηναϊκός - Λα Κορούνια 1-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2000-2001
Παναθηναϊκός - Λα Κορούνια 1-1
Λα Κορούνια - Παναθηναϊκός 1-0

Τσάμπιονς Λιγκ 2000-2001
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 0-0
Βαλένθια - Παναθηναϊκός 2-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2001-2002
Παναθηναϊκός - Μαγιόρκα 2-0
Μαγιόρκα - Παναθηναϊκός 1-0

Τσάμπιονς Λιγκ 2001-2002
Ρεάλ Μ. - Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μ. 2-2

Τσάμπιονς Λιγκ 2001-2002
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 1-0
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 3-1

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2004-05
Παναθηναϊκός - Σεβίλλη 1-0
Σεβίλλη - Παναθηναϊκός 2-0

Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 0-0
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-0

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2007-08
Ατλέτικο Μ. - Παναθηναϊκός 2-1

Τσάμπιονς Λιγκ 2008-2009
Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ 1-2

Τσάμπιονς Λιγκ 2009-2010
Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μ. 2-3
Ατλέτικο Μ. - Παναθηναϊκός 2-0

Τσάμπιονς Λιγκ 2010-2011
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-1
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 0-3

Τσάμπιονς Λιγκ 2012-2013
Μάλαγα - Παναθηναϊκός 2-0
Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2016-17
Θέλτα - Παναθηναϊκός 2-0
Παναθηναϊκός - Θέλτα 0-2

Όποιος λοιπόν θεωρεί ατιμωτικό τον φετινό αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2 ήττες (2-3 και 0-1) να πάει να κοιταχτεί σε ψυχίατρο. Την δικαιολογημένη οργή που νιώθει για τις διοικητικές παλινωδίες του Αλαφούζου και τον ανένδοτο πόλεμο των οπαδοπαραγόντων, να την βγάλει σε αυτούς και όχι στην ομάδα, παρουσιάζοντας έναν ρεαλιστικό αποκλεισμό ως "ξεφτίλα" ή μια νίκη επί όποιου αντιπάλου ως "σιγά τα ωα"........ γιατί τότε δεν θα διαφέρει σε τίποτα από αυτούς που μας έφτασαν εδώ, προφασιζόμενοι γελοίους λόγους όπως π.χ. πως η ομάδα κέρδιζε μόνο με 1-0, για να καταφέρουν να χτίσουν καριέρες και να ζουν από τον Παναθηναϊκό, όλα αυτά τα χρόνια που ο Παναθηναϊκός παραπαίει. 

Ναι αποκλειστήκαμε Αύγουστο και είναι ντροπή για τον Panathinaikos, αλλά αυτό δεν είναι απόρροια της φετινής προσπάθειας προπονητή και παικτών, αλλά όσων έγιναν τα προηγούμενα 6 χρόνια και μας έφεραν στο group των αδυνάτων, με συνέπεια να κληρωθούμε με Ισπανική ομάδα. Σε αυτά αν προσθέσετε την αποχώρηση Μπεργκ, την καθυστερημένη έλευση αντικαταστάτη του, τους τραυματισμούς και την έλλειψη ικανών αντικαταστατών τους, έχετε το όνομα του υπευθύνου. Γιάννης Αλαφούζος. 

Θεωρώ πως αυτό το κείμενο είναι χρησιμότερο από το να καθόμουν να αναλύσω πως έπαιξε σήμερα η ομάδα, ποιος παίκτης ήταν καλός και ποιος πρόδωσε τις προσδοκίες του κόσμου. Συνολικά η ομάδα και στα δύο παιχνίδια, έδειξε πως θα είναι η καλύτερη της τελευταίας 6ετίας, δεν θα πάρει πρωτάθλημα (δεν έχει βάθος ρόστερ, ιδιοκτήτη και δύναμη στο παρασκήνιο), αλλά αυτά τα μείον 37, μείον 20, μείον 15 από την κορυφή, να τα ξεχάσετε!!! 

Κύριο μέλημα των Παναθηναϊκών πρέπει να είναι η απομάκρυνση του Γιάννη Αλαφούζου και της κουστωδίας του από τον Σύλλογο. Το σιωπηρό παρκάρισμα των μετοχών, να γίνει μια ηχηρή δημόσια δήλωση, ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ Χ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ Ψ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. 

Στην περίπτωση που αυτές είναι λογικές και δεν υπάρξει ενδιαφέρον, θα πορευτούμε ως έχει, στηρίζοντας την ΟΜΑΔΑ (προπονητή και παίκτες) ελπίζοντας πως σύντομα θα βρεθεί. 

Κριτική με επιχείρημα τι ήταν ο Παναθηναϊκός πριν τον αλώσει η αλητεία, δεν μπορεί να γίνεται σε πρώτη ευκαιρία....έχει  κουράσει και έχει καταντήσει ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΙΑ. Είναι γνωστά πλέον όσα έγιναν και από ποιους έγιναν για να φτάσουμε εδώ, όπως και τα αποτελέσματά τους (με την ευκαιρία σήμερα έκανα και μια υπενθύμιση, αλλά θα είναι η τελευταία), έχει έρθει ο καιρός να κοιτάξουμε μπροστά (αφού έχει αποκατασταθεί πιστεύω η αλήθεια) και πως θα αλλάξουμε αυτή τη ζοφερή και παρακμιακή κατάσταση που ζούμε.

Ο Αλαφούζος για όσο παραμείνει στην ομάδα, υποχρεούται να κάνει μόνο ένα πράγμα....ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τους ποδοσφαιριστές στην ώρα τους. Τα υπόλοιπα είναι θέμα του Μαρίνου τον όποιον εμπιστεύομαι τυφλά τόσο για τις προπονητικές του ικανότητες, όσο και για την παναθηναϊκή νοοτροπία που τον διακρίνει. 

Αλέξανδρος




 
Top