Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Μιχάλης

Νέα νίκη για τον Παναθηναϊκό στον ΣΕΦ λοιπόν και τρίτη συνεχόμενη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι τα πλέον αδιάφορα τις σεζόν για τις δυο ομάδες. 

Απόδειξη; Τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει το ματς πρωταθλήματος και το παιχνίδι της Ευρωλίγκα το πρώτο στο ΟΑΚΑ. Τι έγινε στην συνέχεια; Πολύ απλά ο Παναθηναϊκός κέρδισε το νοκ-αουτ ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΣΕΦ, και μετά τον 5ο τελικό του πρωταθλήματος. Τα ματς δηλαδή που έδιναν τίτλο. 

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια συγκεκριμένη τακτική. Να θωρακίσει την ρακέτα του ώστε να μην αφήσει τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να πιάσουν την γνωστή τους απόδοση και να ρισκάρει το περιφερειακό σουτ. Όσο καλός παίκτης και να είναι (που είναι) ο Στρέλνιεκς Ε! δεν είναι και Σπανούλης. Δηλαδή τα έβαλε όλα εκτός από τα μεγάλα σουτ στο τέλος. 

Στα του πάγκου, ο Πασκουάλ για άλλο ένα ματς αιωνίων ήταν ο νικητής και ο λόγος είναι απλός. Σε κάθε παιχνίδι από πέρυσι παρουσιάζει και μια έκπληξη. Και μία διαφορετική τακτική. Δεν είναι μονοδιάστατος. 

Θυμίζω:

Ημιτελικό Κυπέλλου Πέρυσι: Παίρνει ξαφνικά στην 12αδα τον Γκάμπριελ. Τον βάζει μέσα και ο Αμερικανός είναι ο X-Factor του παιχνιδιού. 

Στους τελικούς του πρωταθλήματος: Στον ένα αγώνα κάνει παγίδες στον Πρίντεζη. Στον άλλο κατεβάζει σχήμα με τρεις ψηλούς. Στον άλλο αφήνει απομονωμένους τους ψηλούς να παίξουν ένας εναντίον ενός και αποκόβει τις πάσες στην αδύνατη πλευρά. 

Την Παρασκευή: Βάζει στην πεντάδα τον Αντετοκούνμπο και γεμίζει γρήγορα πόδια, αλτικότητα και χέρια στην άμυνα μπλοκάροντας το μονοδιάστατο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην επίθεση που είναι το εξής από πέρυσι. Παιχνίδι στο ποστ μέχρι να βγάλει αίμα… η μπάλα. 

Στον περσινό 5ο τελικό ο Πρίντεζης είχε 1/14. Έγιναν επεισόδια. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Βγήκαν μετά από μια ώρα με την διαφορά στους δέκα επτά πόντους για τυπικά δυο λεπτά και η μπάλα πήγε και πάλι… στο post στον Πρίντεζη. 

Στο χθεσινό παιχνίδι οι ψηλοί του Ολυμπιακού ξεκίνησαν με 0/10 σουτ και έμειναν άποντοι ως το 15ο λεπτό. Ο Σίνγκλετον ήταν ίσως για πρώτη φορά τόσο πιο πολύ συγκεντρωμένος στις βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι. 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φθορά μέσα στην ρακέτα. Οι ψηλοί του τραβήχτηκαν προς τα έξω και τα αποτελέσματα κυρίως από τον Γκιστ ήταν αξιοθαύμαστα. 
Ίσως το πολύ σημαντικό από την νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας ήρθε από το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι κυριάρχησαν χωρίς τον Νικ Καλάθη. 

Τονίζω και πάλι ότι δεν μπορεί να κριθεί κανείς παίκτης θετικά η αρνητικά με την σεζόν να βρίσκεται στον 2ο μήνα της αλλά ο Λεκαβίτσιους δείχνει πραγματικά ότι μπορεί να αντέξει την φανέλα του Εξάστερου καθώς όσο μπόι του λείπει, τόση γρηγοράδα έχει στα πόδια και στο μυαλό.

Υ.Γ.1. Τα ματς στο ΣΕΦ είτε είναι για την Ελλάδα είτε για την Ευρωλίγκα είναι ειδικής σημασίας. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι σοβαρός και εκτός Ελλάδας και προσηλωμένος στον πλάνο του. Τονίζω και πάλι ότι ο Παναθηναϊκός έγινε μεγάλος γιατί ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ να νικάει μόνο τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.2. Τα λόγια για τον Ρίβερς πλέον χάνουν την αξία τους. Αυτό που συμβαίνει όταν αυτός ο άνθρωπος πατάει στο ΣΕΦ και γενικά όταν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. 

Υ.Γ.3. Και το 1/2 την επόμενη εβδομάδα καλό θα είναι αλλά ένα 2/2 μιας και έχει δυο παιχνίδια Ευρωλίγκα μπορούν πραγματικά να δώσουν την ώθηση που ψάχνουν οι πράσινοι.

Υ.Γ.4. Το ΟΑΚΑ και τα μάτια σας. Όσο αυτό παραμένει απόρθητο ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη τύχη όχι μόνο για την 8αδα αλλά και για πλεονέκτημα έδρας.


 
Top