Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, πριν αναρτήσω το φιλμ του αγώνα από το On Sports, οφείλω να καταθέσω την δυσαρέσκειά μου για την άρρωστη νοοτροπία ορισμένων, που θεωρούν αδιανόητη την ήττα..... Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα, ειδικά όταν αυτός διεξάγεται επί ίσοις όροις. 

Άλλο η αυστηρή κριτική και η δυσαρέσκεια μετά από μία ήττα και άλλο η ισοπέδωση και η προεξόφληση της αποτυχίας. Σοβαρευτείτε, σήμερα δεν χάθηκε τίποτα, ούτε καν το πλασάρισμα στην πρώτη 4αδα. 

On Sports

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπόρεσαν να παλέψουν για το «διπλό». Ο Νικ Καλάθης βρέθηκε μετά από καιρό σε πολύ άσχημη μέρα, ενώ οι Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Μάρκους Ντένμον προσπάθησαν για να σώσουν ό,τι σωζόταν. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σβεντ με είκοσι πόντους, ενώ ο Τάιλερ Χάνεϊκατ έκανε ζημιά με εννιά πόντους και δέκα ριμπάουντ.

Πλέον αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν ρεκόρ 14-9 και θα περιμένουν τη συνέχεια ούτως ώστε να δουν σε ποια θέση θα τερματίσουν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Μάικ Τζέιμς ξεκίνησε στην πεντάδα του ο Παναθηναϊκός Superfoods τον εκτός έδρας αγώνα με τη Χίμκι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολύ γρήγορα ρυθμό στην επίθεση και ξέφυγαν 14-6 στο 5’, με το παιχνίδι να διακόπτεται λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» βρήκαν κάποιες λύσεις από τον Τζέιμς στην επίθεση, καθώς ο Αμερικανός είχε πέντε πόντους, αλλά την ίδια στιγμή έκαναν λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να σημειώσουν 24 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και να είναι μπροστά με έξι (24-18), χάρη σε καλάθι του Σβεντ στην εκπνοή του πρώτου κομματιού της αναμέτρησης.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παππάς κέρδισε τις πρώτες βολές των «πράσινων» αλλά τις έχασε. Ο Άντριαν Πέιν έκανε το ντεμπούτο του αλλά δεν φάνηκε σε αυτό το σημείο να έχει συγκέντρωση και χρεώθηκε με βήματα, αλλά και με επιθετικό φάουλ. Η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους (28-18) στο 13’και το πρόβλημα ήταν πλέον επιθετικό. Ο Σίνγκλετον με βολές μείωσε 30-25 στο 15’ και η ελληνική ομάδα ήταν κοντά στο σκορ. Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας μείωσαν στους τρεις (30-27), αλλά έχασαν ξανά τη συγκέντρωσή του και το 8-0 της Χίμκι την έφερε μπροστά με 38-27 στο 18’. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου η ελληνική ομάδα έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου κι έμεινε πίσω με 46-31 και τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα.

Παρά το γεγονός ότι στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε κάποιο καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά, την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τον στόχο κι έτσι η διαφορά δεν μειώθηκε. Οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Τζέιμς βρήκαν κάποιες λύσεις και κατάφεραν να μειώσουν σε 60-46 στο φινάλε, αλλά σ’ εκείνο το σημείο ο Μήτογλου έχασε δύο βολές και ο Γκιλ ευστόχησε σε τρίποντο από το κέντρο στην εκπνοή βάζοντας… ταφόπλακα στα όποια όνειρα είχε για επιστροφή στο ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, με τους Ντένμον και Τζέιμς πάντως να προσπαθούν μέχρι τέλος για να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διαφορά. Το τελικό 78-61 αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων και την κακή εικόνα του «τριφυλλιού».

Δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61

Χίμκι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 2, Σβεντ 20 (1), Χάνεϊκατ 9 (1), Μάρκοβιτς 7 (1), Μόνια 4, Γκιλ 16 (2), Τοντόροβιτς, Άντερσον 4, Τζένκινς 9 (2), Τόμας 7 (1)

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 11 (1), Πέιν 2, Παππάς, Ντένμον 11 (3), Γκιστ 7, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους, Καλάθης 2, Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου


 
Top