Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Vigor

Καλημέρα κύριοι, μετά τα σχεδόν 5.000 σχόλια με τα οποία γέμισε το προηγούμενο κείμενο και αφού το disqus τα έχει φτύσει για τα καλά, αποφάσισα να γράψω, για πρώτη φορά, κάποιες σκέψεις μου περί του ποδοσφαιρικού τμήματος (παρότι είμαι μπασκετικός, κατά βάση). Οτιδήποτε ακολουθήσει αφορά σε δικές μου σκέψεις κι εκτιμήσεις, κυρίως. Πάμε, λοιπόν και ο Θεός βοηθός.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

1. Ο Δημήτρης μεγάλωσε ΜΕΣΑ στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Είναι τρελαμένος πράσινος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, για να κρατήσει την ΚΑΕ σε πολύ ψηλό επίπεδο, πήρε τους περισσότερους εγχώριους τίτλους που διεκδίκησε και θεωρώ ότι σύντομα θα καταφέρει να μας πάει και σε Φ4 (κατ’ εμέ, τουλάχιστο 1 φορά μας το στέρησε ο Ισπανός με το έτσι θέλω). Βέβαια, ας αναλογιστούμε πόσα χρόνια χρειάστηκαν οι πατέρας και θείος του μέχρι να τα σαρώσουν όλα (και σε εποχές που το παραδάκι έρεε άφθονο).

2. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου ανέκαθεν είχε άχτι να αναλάβει και τον ποδοσφαιρικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Το γιατί δεν τα κατάφερε δεν είναι του παρόντος. Ο ΔΓ κάνει την ύστατη προσπάθεια να το πραγματοποιήσει τώρα. Και επειδή, όπως έχει πει πολλάκις ο ίδιος, μόνος του δεν μπορεί, βρήκε ισχυρούς συμμάχους, μέσω του project Athens Alive. Πρόκειται για ένα project δύσκολο στην υλοποίηση και χρονοβόρο, το οποίο, όμως, αν υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Ένα τεράστιο πάρκο, στο οποίο όλα τα τμήματα του συλλόγου θα είναι μαζί. Θα παίρνεις την οικογένειά σου και θα περνάς ένα όμορφο Σ/Κ, παρακολουθώντας την αγαπημένη σου ομάδα σε διάφορα αθλήματα, έχοντας την ευκαιρία να κάνεις και τις βόλτες και τα ψώνια σου στα γύρω εμπορικά και γενικά καταστήματα. Κυρίως, όμως, αυτό που θα δώσει το Athens Alive είναι ένα μεγάλο έσοδο για όλα τα τμήματα ως απόρροια της μεγάλης επένδυσης που θα γίνει. Κοινώς, δίπλα στο βασιλικό θα ποτιστεί και η γλάστρα. Μακρινό σενάριο, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

3. Βλέποντας ο ΔΓ ότι, περιμένοντας τις εξελίξεις για το Athens Alive, βρέθηκε κι άλλος ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ, έσπευσε να πάρει το βόλεϊ (το βοήθησε και μέσα στη χρονιά να σώσει την κατηγορία) και τον ερασιτέχνη, πιθανότατα, για να έχει λόγο στις εξελίξεις. Το τι θα γίνει θα το δούμε. Για την ώρα, δεν μπορούμε να ποντάρουμε στο Athens Alive για τα της ΠΑΕ (εκτός αν προκύψει κάποια αλλαγή έκτακτη).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ

1. Κι εκεί που λέγαμε ότι θα σκάσει η ΠΑΕ στα χέρια του μπαγλαμά, ξαφνικά εμφανίζεται ο ΜΠΟ (θα τον λέω έτσι για συντομία). Οι περισσότεροι τον αντιμετωπίσαμε με καχυποψία (έχοντας καεί στο χυλό νωρίτερα). Όμως, στην πορεία φάνηκε ότι πρόκειται περί σοβαρής πρότασης. Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο επιπέδου Τσάκα, αλλά για έναν διεθνώς γνωστό επιχειρηματία, που έχει ξανασχοληθεί με τέτοιου τύπου deals.

2. Μπροστινός, είπαν πολλοί. Στα παπάρια μας, θα πω εγώ. Ότι κι αν είναι, το δεδομένο είναι ότι έπαιξε ρόλο στο να τη γλιτώσει η ομάδα. Κι αυτό εμένα, τουλάχιστο σε πρώτη φάση, μου κάνει. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ας έχουμε υπομονή. Πάντως, θεωρώ απίθανο ένας επιχειρηματίας τέτοιου βεληνεκούς να ήρθε για να γίνει ρόμπα!

3. Ο ΜΠΟ θα κοιτάξει το project Βοτανικού. Έτσι μας λένε ως τώρα. Και κάποιοι συνδέουν το θέμα με Βωβούς, αναπλάσεις κλπ κλπ κλπ. Και πάλι στα παπάρια μου, λέω εγώ. Εάν πρόκειται η ομάδα, επιτέλους, να αποκτήσει γήπεδο σύγχρονο που θα μας αλλάξει επίπεδο, ας συνδέεται ο Ταϋλανδός με όποιον θέλει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΑΔΑ 2018-2019

1. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού, το βασικό πρόβλημα, το οποίο παραβλέπουμε, προκειμένου να ασχοληθούμε με καυγάδες αστείους για το ποιος είναι ο καταλληλότερος και για το ποιος είναι ο καταστροφέας της ομάδας, είναι το πώς θα πορευτεί η ομάδα την νέα σεζόν.

2. Θυμίζω ότι ξεκινάμε με -6, με τρομερούς περιορισμούς σε μεταγραφές και με ένα ήδη αποψιλωμένο ρόστερ. Πολύ φοβάμαι ότι τη νέα χρονιά θα χαροπαλεύουμε απέναντι στο Λεβαδειακό, προκειμένου να σώσουμε την κατηγορία, αγωνιστικά αυτή τη φορά. Και θα παρακαλάμε πάλι τους δύο Πόντιους, να μας δώσουν τίποτα βαθμούς τα παραρτήματά τους, προκειμένου να τη γλιτώσουμε. Διότι με 5-6 ποδοσφαιριστές σχετικά έμπειρους, με 6-7 κάτω των 23 ταλεντάκια και με καμιά δεκαριά κάτω των 20 ή και των 18, δύσκολα τα πράγματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Καταρχάς, ας σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι παπαριά μας γράφουν δεξιά και αριστερά! Έλεος πια. Είναι ανούσιο να ανεβάζουμε συνεχώς ότι γράφει ο κάθε πικραμένος, που πολύ αμφιβάλλω αν έχει ιδέα για το τι γίνεται.

2. Επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η αηδία για το ότι ο ΔΓ φταίει για ΟΛΑ. Δηλαδή, πόση εμπάθεια πια; Λάθη έχει κάνει και μεγάλα. Αλλά είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χώνει χρήμα στην ομάδα και που μας «κρατάει» σαν Παναθηναϊκούς. Το να βρίζουμε διαρκώς τον ΔΓ και να μην του αναγνωρίζουμε τίποτα καλό δεν είναι δείγμα Παναθηναϊκής συμπεριφοράς. Έχω γνωστούς γαύρους, αεκτζήδες και παοκτζήδες που λένε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε για Πρόεδρο έναν τρελαμένο οπαδό. Ε, όχι και να τον αντιμετωπίζουμε σαν τον χειρότερο εχθρό. Λίγη σοβαρότητα!

3. Επίσης, πρέπει να σταματήσει αυτή η ηλιθιότητα του να μην γουστάρουμε τον ΜΠΟ, επειδή θέλει να κάνει γήπεδο στο Βοτανικό (αν θέλει κάτι τέτοιο, ακόμη δεν ξέρουμε). Μετά από τόοοοοοοσα χρόνια υπάρχει η προοπτική να πάμε μπροστά κι εμείς αρνούμαστε, επειδή δεν γουστάρουμε έτσι, αλλά γιουβέτσι. Συγγνώμη, αλλά ούτε αυτό μου θυμίζει Παναθηναϊκή συμπεριφορά!

4. Για το τέλος, ας κρατήσουμε, πάντως, στο μυαλό και την πιθανότητα συνεργασίας ΜΠΟ-ΔΓ για το project OAKA στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, ειδικά όταν εμπλέκονται σε τέτοια πράγματα μεγάλα funds, με τεράστια συμφέροντα επιχειρηματικά.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς ( χεχεχε, έτσι δεν υπογράφουν κάποιοι ….Παναθηναϊκάρες; )


 
Top