Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Γράφει ο Vigor

Γεια σας και πάλι, φίλοι και φίλες του Greenmood! 

Αυτή τη φορά με μπασκετικό κείμενο. Με θέμα, τι άλλο; Τους τελικούς με τους κόκκινους. Κι ενώ όλοι, σχεδόν, περίμεναν περίπατο απέναντι σε μια ομάδα που ουσιαστικά όλη τη χρονιά παίζει ΜΟΝΟ άμυνα, είχαμε κηδεία! Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα;

Σε τεχνικές λεπτομέρειες δεν θα μπω. Άλλωστε, ειδικότητα σε αυτές έχει ο sorge. Θα γράψω λίγα γενικά πραγματάκια, που κάνουν, για μένα, τη διαφορά. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 

- Κατ’ αρχάς, η ομάδα έπαιξε χωρίς 3άρια. Λότζο και ΚΣι εδώ και 4-5 μήνες είναι παρόντες-απόντες και δεν προσφέρουν τίποτα σχεδόν. Τους έχει επηρεάσει και τους δύο ο τραυματισμός. Αυτό μας δημιουργεί τεράστια δυσκολία απέναντι σε ομάδες που κλείνουν καλά τη ρακέτα, όπως ο Ολυμπιακός. Αρκεί να δει κανείς τα ποσοστά μας από έξω. Πραγματικά αστεία για ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Έχω γράψει εδώ και καιρό ότι θεωρώ λανθασμένη επιλογή το κόψιμο του Ντένμοντ, ο οποίος ήταν σε αρκετά καλό φεγγάρι. Πιθανολογώ ότι ο Πασκουάλ πίστευε σε άνοδο τουλάχιστο ενός εκ των Λότζο και ΚΣι, αλλά μάλλον αυτή η επιλογή θα μας στοιχίσει ακριβά. 

- Δευτερευόντως, η ομάδα έδειξε να έχει πρόβλημα και στην άμυνα, πράγμα που μου δείχνει ότι το μυαλό μας χάλασε από ένα σημείο και μετά. Βάλτε και την απίστευτη ευστοχία των άλλων από έξω (7/9 από τους 2 Παπ και τον Μάντζαρη!!!!!!!) κι έδεσε το γλυκό.

- Επιπλέον, έλειψε σε πολλά σημεία η ενέργεια και το ριμπάουντ. Κι εδώ μιλάμε κυρίως για θέμα συγκέντρωσης. Αλλά νομίζω ότι έλειψε και ο Γκάμπριελ. Ξέρω, πολλοί δεν τον γουστάρετε. Όμως, ο Κένι τους απέναντι τους έχει πελάτες. Όσο καιρό είναι στην ομάδα κάνει πάντα καλά παιχνίδια μαζί τους, βοηθάει πολύ στα ριμπάουντ, παίζει αμυνάρα και χώνει και καναδυό μεγάλα τρίποντα σε σημεία δύσκολα. 

- Να βάλουμε στην εξίσωση και την κακή μέρα ΠΟΛΛΩΝ παιχτών. Μόνο Τζέιμς, Σίγκλε και λίγο ο Ίαν παίξανε προχθές. Κι εδώ μπαίνει ζήτημα, που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Ο Λέκα έκανε μεγάλα παιχνίδια μόνο με το γάυρο, ο Γκιστ τους είχε ταράξει στη φάπα και ο Παππάς ομοίως. Αν δεν προσφέρουν ούτε απέναντι στο λιμάνι, τότε τίθεται, για μένα, θέμα ύπαρξής τους στην ομάδα, δεδομένου ότι και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ήταν ανύπαρκτοι (ο Γκιστ όλα τα χρόνια, όχι μόνο φέτος)!

- Τέλος (χρονικά, όχι σε σημασία), το ματς το έχασε ΚΑΙ ο Πασκουάλ. Ξέρετε καλά όλοι σας πόσο τον έχω στηρίξει ως τώρα. Προφανώς και σε σχέση με τους ελεύθερους προπονητές της αγοράς είναι ότι καλύτερο. Αλλά, όπως τον αποθέωσα πέρυσι για το πώς διαχειρίστηκε την ομάδα στους τελικούς, έτσι θα πω φέτος ότι φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την εμφάνιση της Κυριακής. Παρουσίασε μια ομάδα ανέτοιμη ψυχολογικά (οι άλλοι μασούσανε σίδερα κι εμείς τσίχλα), χωρίς εναλλακτικό πλάνο όταν στράβωσε το ματς. Και κυρίως, ξέχασε παίκτες στον πάγκο. Βάζεις μέσα τον Ίαν, σου δίνει 6-7 ποντάκια γρήγορα γρήγορα, τον βγάζεις και τον ξαναθυμάσαι 20 λεπτά αργότερα κι ενώ η μπάλα δεν μπαίνει στο ζωγραφιστό ούτε με αίτηση. Για να μην αναφερθώ στις μαζεμένες αλλαγές στο 29-19, οι οποίες άλλαξαν όλο το ματς! Ο Ισπανός ήταν σε πολύ κακό βράδυ και θα πρέπει να κάτσει και να σχεδιάσει πολλά καινούρια πράγματα για αύριο.

Και μια κουβέντα για το μέλλον των τελικών. Είμαστε καλύτερη ομάδα, με καλύτερο υλικό; ΝΑΙ, χωρίς καμία αμφιβολία! Τους έχουμε; ΝΑΙ, χωρίς καμία αμφιβολία! Θα πάρουμε το πρωτάθλημα; Λυπάμαι, αλλά έχω αρκετές αμφιβολίες! «Καλά, θα μας τρελάνεις, ρε vigor; Τι τους έχουμε μας λες τότε;» Το πρόβλημά μας είναι σε τεχνικό επίπεδο οι λάθος επιλογές των 12, για μένα παιδιά. Υπήρχε περίπτωση να χάσεις προχθές, εάν είχες 3-4 τριποντάκια από τον ΚΣι; Όχι. Διότι θα άνοιγες και την άμυνά τους και τον τρόπο που σε έπαιζαν, εν γένει και θα αποκτούσες και ψυχολογία. 

Ποιος, όμως, θα σε τραβήξει μπροστά αν δεν έχεις ένα αξιοπρεπές 30% από έξω; Και πώς να το έχεις, όταν οι δύο κορυφαίοι σουτέρ σου δεν δοκιμάζουν καν να σουτάρουν; Κι ακόμη, ποιος θα δώσει το κάτι παραπάνω σε άμυνα και ριμπάουντ, όταν βγαίνουν έξω οι Θανάσης, Σίγκλε και Γκιστ; Ο Όγκαστ ή ο Μήτογλου; Να μην παρεξηγηθώ. Θεωρώ τον Ντίνο τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα. Αλλά αμυντικά έχει ακόμη αργά πόδια και δεν θεωρώ ότι είναι ψημένος για τέτοιες καταστάσεις (όπως είναι ο Κένι). 

Εν κατακλείδι, μπαίνουμε μέσα αύριο, τα δίνουμε ΟΛΑ πρωτίστως σε άμυνα και έπειτα και στην επίθεση. Ευελπιστούμε σε χαμηλότερο ποσοστό δικό τους από έξω (όπως μας έχουν συνηθίσει) και ευχόμαστε να είναι έτοιμοι περισσότεροι παίκτες μας, ψυχικά κυρίως, ώστε να τραβήξουν την ομάδα σε δύσκολα σημεία. Όσο για Λότζο και ΚΣι, προσωπικά πιστεύω ότι έτσι χάλια θα συνεχίσουν, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ομάδα. Εύχομαι να με διαψεύσουν πανηγυρικά, αν και δεν το βλέπω!

ΥΓ1: Ακόμη κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, αν είχαμε αξιοπρεπές ποσοστό στις βολές (70%, ας πούμε) και καθότι οι διαιτητές τα σφυρίζουν όλα και δεν αφήνουν το κατς, όπως ο Πουκλ, θα τους είχαμε πάρει!

ΥΓ2: Τα υπόλοιπα περί κριτικής συνολικής κλπ τα βλέπουμε μετά τους τελικούς. Κακό πράγμα η διαρκής αμφισβήτηση παικτών, προπονητών, διοικητικών παραγόντων και τελικά όλης της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν!



 
Top