Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, ένας μήνας έχει περάσει σχεδόν από την τελευταία φορά που κεντρικό θέμα της επικοινωνίας μας ήταν οι διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ (Που είναι ο Πίπης ρε παιδιά?), αλλά αν εξαιρέσουμε την επιβεβαίωση  μέσω διαρροών αυτού που όλοι περίπου γνωρίζαμε -πως ο Ρέστης είναι ο εντολέας του Παιρόζ- δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.  

Ο καταιγισμός "αποκλειστικών" έχει πλέον αλλάξει στρατόπεδο..... έφυγε από την Sportime (γραφείο τύπου Ρέστη-Παιρόζ) και πέρασε στην Live Sport (γραφείο τύπου Αλαφούζου). Όλα στη μάχη για το ποιος θα χρεωθεί το επικείμενο ναυάγιο. Και λέω επικείμενο όχι γιατί αυτό θέλω (έχω αναφερθεί σχετικά με κείμενο) , αλλά γιατί έτσι φαίνεται στα μάτια του απλού φιλάθλου του Παναθηναϊκού, που έχει βιώσει την αρνητική κατάληξη κάθε ιστορίας (και δεν ήταν και λίγες)........ η οποία χρονοτριβούσε. 

Το περιβόητο sms που "κάρφωσε" στον κόσμο του Παναθηναϊκού την εμπλοκή Ρέστη, είναι το κύκνειο άσμα της συμφωνίας. Οι ερυθρόλευκες καταβολές του εφοπλιστή, οι δικαστικές του περιπέτειες, αλλά και η έντονη διαμάχη του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (ο οποίος εκφράζει μια σημαντική μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού), τον έχουν καταστήσει ΔΙΚΑΙΩΣ persona non grata για τους περισσότερους φίλους του τριφυλλιού. 

Είναι να αναθεματίζουμε την τύχη μας, σκεπτόμενοι πως ο μόνος άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε (σοβαρά ή όχι, ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα) να μας απαλλάξει από τον Αλαφούζο, είναι περισσότερο ή το ίδιο αντιπαθής με αυτόν!!!

Η αλήθεια είναι -με βάση όσα ανακοινώθηκαν από τις δύο πλευρές αυτό το 7μηνο- πως αυτή η περίπτωση εξαγοράς των μετοχών της ΠΑΕ, προχώρησε περισσότερο από κάθε άλλη. Είχαμε υπογραφή MOU, είχαμε συναντήσεις με το προπονητικό team, είχαμε λεπτομερή οικονομικό έλεγχο, είχαμε ανακοίνωση συμφωνίας, είχαμε καταβολή έστω και λίγων χρημάτων..... 

....... είχαμε όμως παράλληλα τη δημιουργία εταιρείας offshore στην Κύπρο, που αντικατέστησε την εταιρεία "φάντασμα" στην Ελβετία, την μη κατάθεση εγγράφων για την έγκριση από την ΕΕΑ, την μη τοποθέτηση 2 ανθρώπων στο ΔΣ της ΠΑΕ ως παρατηρητές την μεταβατική περίοδο, την μηδενική βοήθεια μέσω Ζάχαβι στην ενίσχυση της ομάδας, την μονομερής ανακοίνωση για την συμφωνία της απόκτησης του 50% των μετοχών του Αλαφούζου, τα 47 εκατομμύρια ευρώ που σε 7 μήνες έγιναν 10 σε 4 δόσεις των 2,5 (πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δεν έχω προσωπική πληροφόρηση)!!!

Θα έλεγε κανείς πως σε αυτή την περίπτωση φτάσαμε μέχρι τα "αρραβωνιάσματα", αλλά μάλλον ήταν στην λογική του "στρίβειν δια τον αρραβώνα".... 



Βλέποντας σήμερα, αποστασιοποιημένος από το συναίσθημα της "προδοσίας", την περίπτωση Faizal, τολμώ να ομολογήσω πως ήταν σοβαρότερη και αδικήθηκε τόσο από τα λάθη του Τσάκα, όσο και από το κλίμα εκείνης της εποχής..... Ο Faizal πέρασε ΕΕΑ, κατέθεσε business plan, επέδειξε επιταγή 28 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε συνέντευξη τύπου ο ίδιος στο σύνολο των δημοσιογράφων, ομολόγησε τα άτομα που θα απάρτιζαν το ΔΣ........του δόθηκαν μόλις 20 ημέρες να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο, μόλις ενός μηνός διάρκειας ΑΜΚ και είχε γίνει γνωστό πως η πρόταση τους δημιουργεί "αλλεργία"..... 

Όλα τα ανωτέρω, αναδεικνύουν την διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχαν οι δύο περιπτώσεις εξαγοράς των μετοχών..... και όμως οι "θιασώτες" της προτάσεως Ρέστη, τολμούν σήμερα να γράφουν για ανήθικη συμπεριφορά του Αλαφούζου, επειδή "μαρτύρησε" ποιος έπαιξε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού επί 7 μήνες. Κατά το συμφέρον τους, θα έπρεπε να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό, γιατί το πιθανό κράξιμο του εργοδότη τους στο γήπεδο, θα τον αποτρέψει από την είσοδό του στην ΠΑΕ....γελάνε και οι πέτρες με τους Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω!!! 

Οι ίδιοι που απαιτούσαν απαντήσεις από τον Γιαννακόπουλο όταν δεν προχώρησε στην εξαγορά των μετοχών με τον "Κινέζο" συμπαίκτη το 2014, μας γράφουν σήμερα πως "Σιγά μην καθίσουν οι Ρέστης-Παιρόζ να δώσουν απαντήσεις στον Αλέκο τον πατρινό"..... γιατί ρε μπινέδες? θεωρείτε τους εαυτούς σας σημαντικότερους από τον Αλέκο, που δικαιούνται απαντήσεων, ενώ αυτός όχι? 

Την στεναχώρια μου, πως θα φάω στη μάπα για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες τους Αλαφούζο, Σωπήλη, Κωνσταντίνου, Χλαπάτσα.....την μετριάζει το γεγονός, πως η ομάδα φαίνεται πως δεν θα καταλήξει τελικά στον Ρέστη και στους μάνατζερ, που η εμπλοκή τους σε 3 τουλάχιστον ομάδες (Ρέντινγκ, Πόρτσμουθ, Μουσκρόν) απέβη μοιραία για αυτές.

Όπως και να έχει το επικείμενο ναυάγιο και τα ήξεις αφίξεις των Ρέστη-Παιρόζ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την χειρότερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Η αποχώρηση του Αλαφούζου και της κουστωδίας του από τον Παναθηναϊκό είναι επιτακτική ανάγκη, αν θέλουμε να ξαναδούμε την ομάδα μας να πρωταγωνιστεί... Η διορία που του δόθηκε από την εμφάνιση των χρυσών παιδιών των Νταμπίζα και Δώνη, είναι το πολύ εξάμηνη....ΤΟΝ ΜΑΗ δεν γίνεται να υπάρχει Αλαφούζος!!! 

Τέλος η πρόταση Κωνσταντίνου για μεγαλύτερη επιείκεια στις ποινές που αφορούν ομάδες που δεν καταφέρνουν να παρουσιάσουν άρτιο φάκελο αδειοδότησης, σε καμιά περίπτωση δεν σηματοδοτεί παύση πληρωμών από πλευράς Αλαφούζου..... η ΠΑΕ αρχίζει να γίνεται ελκυστική λόγω του συμμαζέματος των οικονομικών και της καλής δουλειάς των Νταμπίζα Δώνη και αυτό το αντιλαμβάνεται και ο Αλαφούζος, που έχει θέσει ως στόχο του, την όσο το δυνατόν ανώδυνη οικονομικά, αποχώρησή του..... 

Η παρέα του Πίπη, με την άρνησή της να επισπεύσει τις διαδικασίες εισόδου της στην ΠΑΕ (άρα και την ενίσχυσή της στα όρια του επιτρεπτού λόγω κυρώσεων), απέδειξε πως σκοπός της ήταν να περιμένει τα οικτρά αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας, τα οποία θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη πίεση στον Αλαφούζο και θα έκαναν δική τους την ΠΑΕ με ψίχουλα..... υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο (Νταμπίζα, Δώνη, Μπουζούκη, Διούδη, Ινσούα και τα άλλα παιδιά)..... η αναμονή τους γύρισε μπούμερανγκ, γιατί ισχυροποίησε τον Αλαφούζο ο οποίος έχοντας βάλει 22 εκατομμύρια το τελευταίο εξάμηνο, κέρδισε χρόνο να κοιτάξει καλύτερες για την τσέπη του προτάσεις. 

"Με φυστίκια αγοράζεις μαϊμούδες......" και όχι τον Παναθηναϊκό!!!

Αλέξανδρος




 
Top