Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, οι ίδιοι παίκτες που έβαλαν φρένο στο σερί της Μπαρτσελόνα..... στην Βασκονία έβαλαν φρένο στην δική μας αισιοδοξία για ένα "μεγάλο" διπλό, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο στην συγκεκριμένη έδρα φέτος. 

Η αδυναμία που εμφανίζει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία πολλά χρόνια (δεν είναι μόνο επί εποχής Τσάβι) στα εκτός έδρας παιχνίδια, έχει καταντήσει εκνευριστική. Λες και υπάρχουν 2 ομάδες, μία καλή που αγωνίζεται στα εντός και μία με "σαπάκια" που την στέλνουμε αποκλειστικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, για να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις οι καλοί μας παίκτες. 

Αν εχτές δεν ήταν σε τόσο μεγάλη ημέρα ο Λάνγκφορντ, δεν ξέρω και εγώ στους πόσους πόντους διαφορά θα σταματούσε το κοντέρ. Στο παρκέ εμφανίστηκαν παίκτες με ψυχολογία στο ναδίρ, αγωνιστικά απείθαρχοι και με καμιά διάθεση να παίξουν "ξύλο", που επιβάλλεται σε αυτά τα παιχνίδια. 

Η ομάδα δημιουργικά έχει στηριχτεί στον Καλάθη.... και εχτές με μόλις 2 ασίστ (όταν είχε πριν την έναρξη του παιχνιδιού κοντά στο 10 μ.ο.) ήταν αναμενόμενο να χωλαίνει επιθετικά (αν δεν ήταν ο Λάνγκφορντ, θα μιλούσαμε σήμερα για συντριβή), αφού δεν υπάρχει παίχτης που να έχει μ.ο. ούτε 4-5 ασίστ ούτε καν 3 ούτε καν 2..Πίσω από το Καλάθη βρίσκεται ο Λεκα με 1.7 ασίστ!!!

Υπάρχει η φήμη πως τόσο ο Καλάθης, όσο και ο Γκιστ αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Δεν την αμφισβητώ, γιατί είναι πάγια τακτική του Παναθηναϊκού να μην "ανακοινώνει" τραυματισμούς, προκειμένου να αποφύγει να παίξουν οι αντίπαλοι προπονητές δυνατά τους τραυματίες....το είδαμε και πέρυσι αυτό με τον Κρις, ο οποίος έπαιζε κοντά ένα δίμηνο με ενοχλήσεις. 

Μετά από τόσες σερί κακές εμφανίσεις εκτός έδρας (όχι πως εντός τρελαίνουμε κόσμο με τις επιδόσεις μας), δεν γίνεται να μείνει ο προπονητής στο απυρόβλητο, επειδή έχει κάνει πελάτη τον Ολυμπιακό, επειδή "κράτησε" την ομάδα μετά το πούλμαν, επειδή δεν προσφέρει τίποτα τυχόν απόλυσή του στα μέσα της περιόδου και με τους προπονητές που μας ενδιαφέρουν, δεσμευμένους με συμβόλαια.

Όλοι κρίνονται....αρκεί αυτό να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με εμπάθεια. Αντικειμενικά λοιπόν, μπορεί να μην έχουμε ρόστερ για 8/1 όπως πίστευε και θα ήθελε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά σίγουρα δεν είμαστε και για 5/4 χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα τις 4 από τις 6 ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από εμάς στην βαθμολογία (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Αρμάνι). 

Μέχρι το τέλος του 2018, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10η αγωνιστική: Κίμκι-Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε
12η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα 
13η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 
14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο
15η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αν καταφέρουμε να πάρουμε και τα 4 εντός έδρας παιχνίδια, πιστεύω πως με άνεση θα βρεθούμε στην επόμενη φάση της Euroleague, αν όχι.... τότε πολύ φοβάμαι και με δεδομένο πως έχουν δυναμώσει αρκετά ομάδες που δεν υπολογίζονταν στις σίγουρες για την 8αδα (Εφές, Αρμάνι) αλλά και πως θα ανέβουν κάποια στιγμή οι Κίμκι, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια, θα παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτό που όπως φαίνεται σίγουρα δεν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός....την είσοδο στους 8. 

Όπως και να έχει, με τους Γκιστ, Λάσμε στην σημερινή κατάσταση και τον Παπαγιάννη να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της ομάδας με βασικό παίκτη στο 5. 

Σχετικά με το χτεσινό παιχνίδι από το On Sports:

Οι «πράσινοι» για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς δεν μπήκαν δυνατά κι επέτρεψαν στους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ειδικά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους παίκτες του Πασκουάλ, οι οποίοι δέχθηκαν 29 πόντους. Ήταν βέβαια και το αποκορύφωμα μιας κακής εμφάνισης που ξεκίνησε από το πρώτο ημίχρονο. 

Κάπως έτσι πήγε… στράφι η τρομερή προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο κι η απίστευτη εμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος πήγε να το γυρίσει μόνος του! Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 7 πόντους ως το 20’ αλλά τελείωσε το ματς με 33, σημειώνοντας 8/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 11/14 βολές.

Ο Λάνγκφορντ μαζί με τον Νίκο Παππά (16π.) και τον μαχητή Βουγιούκα ήταν ο,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη Βιτόρια, όπου βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να έχει σε τραγικό βράδυ τον «μαέστρο» του, Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 2/8 σουτ αλλά κυρίως μόλις 2 ασίστ και 4 λάθη!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Σενγκέλια αποτέλεσε από το ξεκίνημα του αγώνα μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την πλευρά του αντιμετώπισε μεγάλα ζητήματα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο Γεωργιανός φόργουορντ σημείωσε 11 πόντους, την ώρα που όλοι οι «πράσινοι» είχαν 12!

Ο Παππάς ανέλαβε δράση στη δεύτερη περίοδο και σημείωσε 8 μαζεμένους πόντους, την ώρα που ο Βουγιούκας έκανε τρομερή δουλειά μέσα στο «ζωγραφιστό». Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και μείωσε στον πόντο (31-30 στο 15’) αλλά και πάλι «κόλλησε» στην επίθεση! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Βάσκοι να βρουν λύσεις με τον Τζάνινγκ και να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας διαφορά 12 πόντων (44-32).

Ο Λάνγκφορντ άρχισε να φθείρει την αντίπαλη άμυνα και να δίνει λύσεις από τη γραμμή των βολών (σημείωσε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο) αλλά οι «πράσινοι» δεν λειτουργούσαν καθόλου καλά στην άμυνα! Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι μετρούσαν 9/13 τρίποντα ως το 30’, με αποτέλεσμα να πάνε στην τελευταία περίοδο, έχοντας διαφορά 18 πόντων.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί 6-0 και άρχισε μια προσπάθεια για πετύχει την τεράστια ανατροπή! Το «τριφύλλι» βελτίωσε την άμυνα του και με έναν εκπληκτικό Λάνγκφορντ βρέθηκε ακόμα και στο -6 (81-75), δύο λεπτά πριν το φινάλε. Σε εκείνο το σημείο, όμως, το τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ ήταν άστοχο και στην επόμενη φάση ο Τζάνινγκ ήταν εύστοχος έξω από τα 6μ75, «κόβοντας» τα πόδια των παικτών του Πασκουάλ που άρχισαν να επηρεάζονται κι από την υπερπροσπάθεια που έκαναν… Άλλωστε το ματς είχε χαθεί στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, όχι στο τελευταίο.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77.






 
Top