Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλημέρα κύριοι, μια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ των 12 νικών σε 14 παιχνίδια, σε μια χρονιά που εσύ έχεις χάσει από Μπάγερν, Ζαλγκίρις (εντός), Εφές, Μπασκόνια, Κίμκι, Φενέρ (εντός), Ρεάλ, Αρμάνι (εντός), αναμφίβολα είναι σπουδαία..... που γίνεται ακόμη σπουδαιότερη, όταν επιτυγχάνεται με τον μόλις 72 ωρών νέο προπονητή σου στον πάγκο, που σημειωτέων δεν έχει προπονήσει ξανά στην Ευρώπη.

Η χτεσινή νίκη πανηγυρίστηκε δεόντως από ΟΛΟΥΣ, σε αντίθεση με προηγούμενες νίκες που υπήρχαν ενστάσεις και μουρμούρες, επειδή έρχονταν με προπονητή αυτόν που "δεν έκανε".... για μια σημαντική μερίδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Το 53% στα τρίποντα, είναι "έργο" του νέου προπονητή και του μαγικού ραβδιού του (όταν ο μο φέτος ήταν στο 29,5%). Έτσι λένε, έτσι σας λέω και εγώ....

Λοιπόν για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, το μόνο στοιχείο που πρόλαβε και προσέδωσε ο νέος προπονητής στους παίκτες ήταν το "ή παίζετε όσο μπορείτε ή ετοιμαστείτε πολλοί να γυρίσετε σπίτια σας"...... αυτό σε συνδυασμό με κάποια συστήματα που βγήκαν επιπλέον ασίστ (20 ενώ είχαμε μο 14,5) από τις συνηθισμένες και αποκλειστικά από τον Καλάθη και την καλή επίδοση του Παπαπέτρου που έλειπε σχεδόν έναν μήνα, ήρθε η σπουδαία νίκη. 

Προς Θεού δεν θέλω να μειώσω την συμβολή του Πιτίνο στην νίκη, αλλά δεν μπορώ να ακούω και κλαπαρχιδιές από ορισμένους..... που μέχρι πριν 3 ημέρες όλο το ρόστερ ήθελε αλλαγή και μετά από μια νίκη έγινε άρτιο, που απλά δεν ήξερε ο Τσάβι να το εκμεταλλευτεί.....και στην 1η στραβή πάλι θα είναι σαπάκια όλοι, που τους έφερε ο "καβούριας" Γιαννακόπουλος..... 

Η δική μου αίσθηση είναι πως κάποιοι παίκτες είχαν "ξενερώσει" με τον Τσάβι, δεν ένιωθαν την υποχρέωση να παίξουν για αυτόν και τη θέση του (το ποιος φταίει δεν με απασχολεί).... δεν ήταν τα συστήματα του Πιτίνο που τους απελευθέρωσαν εχτές και έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ από αυτό που παίζουν εδώ και 3 μήνες και "δηλητηρίασαν" τα μάτια μας.... Σαφέστατα άλλαξαν κάποια πράγματα, αλλά ελεύθεροι σηκώνονταν από το τρίποντο επί Τσάβι και το έχαναν, ελεύθεροι σηκώνονταν και εχτές και το έβαζαν..... 

Ο κύριος Ρίκι είναι σπουδαίος προπονητής (πείτε και ένα μπράβο σε αυτόν που τον έφερε), το μαρτυρούν τα κατορθώματά του, δεν έχει ανάγκη κανενός είδους κριτική, θετική ή αρνητική, από προπονητές του καναπέ σαν και εμένα. Ήρθε για να δουλέψει και όσο μείνει θα κάνει αυτό που έμαθε να κάνει καλά....να κερδίζει, απαιτώντας από τους παίκτες να δίνουν το 100% και έχει το τρόπο να τον ακούν......κάτι που δεν είχε ο μειλίχιος Τσάβι. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.....εδώ θα είμαι και στις ήττες να τον δικαιολογήσω, όταν σε μερικούς θα φταίει πάλι το ρόστερ, που εχτές το βρήκαν άρτιο.....

Η εξέλιξη του αγώνα από το On Sports

Οι πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ αλλά η αδυναμία να σταματήσουν τον Κλάιμπερν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να έχει το προβάδισμα. Ο Αμερικανός περιφερειακός σημείωσε τους 10 από τους 16 πόντους της «ομάδας του στρατού», η οποία προηγήθηκε με 24-17! Οι «πράσινοι», όμως, έπαιζαν με στην ψυχολογία στα ύψη και όταν βελτίωσαν την άμυνα στο transition κυριάρχησαν στο παρκέ. Έβαλαν τους παίκτες του Ιτούδη στον ρυθμό που ήθελαν και ολοκλήρωσαν το καλύτερο τους φετινό δεκάλεπτο.

Με τον Πιτίνο να αλλάζει διαρκώς πρόσωπα και συστήματα, το «τριφύλλι» έβαλε 36 πόντους στη δεύτερη περίοδο, όπου είχαν 5/6 τρίποντα και 7/9 δίποντα! Ο Παπαπέτρου έδειξε πόσο έλειψε τον προηγούμενο μήνα, ο Λεκαβίτσιους κάλυψε επάξια τον Καλάθη, ο οποίος είχε 2 φάουλ στο 8ο λεπτό, ενώ ο Μήτογλου έβγαλε τεράστια ενέργεια! Γενικά ο Παναθηναϊκός βρήκε τους 26 από τους 36 πόντους του από «παγκίτες», την ώρα που οι παίκτες του δεν φοβήθηκαν τις επαφές στην άμυνα, ενώ έλεγξαν και τα ριμπάουντ!

Επίσης, με τη διάθεση που είχαν έβαλαν στην εξίσωση και τον κόσμο και το +11 (55-44), με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια ήταν πέρα για πέρα δίκαιο! Με τον Παπαπέτρου να συνεχίζει «ζεστός» και να φτάνει τους 14 πόντους με τρομερά ποσοστά (2/2διπ., 2/3τρ., 4/4βολ.), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο +12 (57-45 στο 22') κι έδειχνε να έχει απαντήσεις όποτε η ΤΣΣΚΑ πήγαινε να αντιδράσει! Είναι χαρακτηριστικό το 5-0 που έκαναν οι «πράσινοι» όταν η ΤΣΣΚΑ πήγε να αντιδράσει μειώνοντας σε 63-58 στο 26'! Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχιζαν να παίζουν με απίστευτη ενέργεια και με πρωτοστάτες τους Παπαπέτρου και Καλάθη ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελευταία περίοδο με διψήφια διαφορά.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, ξεκίνησε με σερί 8-0 το τελευταίο δεκάλεπτο και μείωσε στο καλάθι (72-70 στο 32') αλλά οι παίκτες του «τριφυλλιού» μασούσαν σίδερα στην άμυνα και με μεγάλο τρίποντο του Καλάθη ξέφυγαν με 76-70 (34'). Το επιμέρους του Παναθηναϊκού έφτασε στο 13-2 κι η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +13 (85-72 στο 36'), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους (94-77 στο 38'), κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ!

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 55-44, 72-62, 96-84





 
Top