Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Σήμερα θα καταβληθεί προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση, απεικόνιση των ομαδικών αθλημάτων για την περίοδο 2014-15 και να γίνει και μια πρόβλεψη για την αγωνιστική τους παρουσία.
Όλες οι εκτιμήσεις βασίζονται στα μέχρι τώρα δεδομένα, τόσο για τις δικές μας κινήσεις, όσο και για τις αντίστοιχες των άλλων συλλόγων.
Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Γυμναστήρια χωρίς άδεια, κολυμβητήρια κλειστά, ομοσπονδίες που έχουν κατεβάσει «ρολά», χρέη προς προμηθευτές, προπονητές, αθλητές συνθέτουν ένα παζλ με εκρηκτικό μείγμα. Οι αθλητές έχουν υποστεί τρομερές μειώσεις από τα υπερβολικά συμβόλαια που είχαν και γενικότερα και ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι και αυτός σε κατάσταση μνημονίου.
Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ακολουθεί και αυτός το ρεύμα. Τα χρέη προηγουμένων διοικήσεων  είναι θηλιά στο λαιμό του και καταβάλλεται προσπάθεια να ορθοποδήσει. Εδώ βέβαια μπαίνουν πέντε (5) ερωτηματικά :
1. Γιατί ενώ υπάρχουν τέτοια χρέη , ο σύλλογος ιδρύει καινούργια τμήματα ; Δεν θα ήταν λογικότερο να εξοφληθούν τα παλιά χρέη ; Και όσο και να μην κοστίζουν φοβερά τα νέα τμήματα, έστω και λίγο θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και τις γενικότερες δεσμεύσεις του Α.Ο.
2. Γιατί η διοίκηση του ερασιτέχνη δεν έχει ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο που είχε δεσμευθεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον περυσινό Σεπτέμβριο ( 2013 ) ; Τι συμβαίνει ; Και αν έχει ολοκληρωθεί γιατί δεν τον δίνει στη δημοσιότητα να μάθουν οι φίλοι του συλλόγου τι έχει συμβεί ;
3. Υπεγράφη τελικά η συμφωνία Π.Α.Ε.-Α.Ο. για τη σαιζόν 2013-14 ( περυσινή ) ;
4. Υπεγράφη τελικά η συμφωνία Π.Α.Ε.-Α.Ο. για τη σαιζόν 2014-15 ( φετινή ) ;
5. Τι έγινε τελικά με τις εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων ( διπλές αποδείξεις ) για Συμμάχους ή μη σε σχέση με τα ποσοστά του Α.Ο. ;
Επειδή δεν ξέρουμε τις απαντήσεις, ευελπιστώντας ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη θα ενημερώσει , ας προχωρήσουμε στην ανάλυση των αγωνιστικών των αθλημάτων.
Αναλυτικότερα :
Ανδρικό βόλεϊ: Η ομάδα ξαναστήθηκε από την αρχή με καινούργιο προπονητή Ανδρεόπουλο μετά την φυγή Καλμαζίδη. Από την περυσινή ομάδα απεχώρησαν οι Γκάλιτς, Μουρ, Αμορόσο, Λιόντας, Μαδούρας, Μανιόπουλος, Καπίρης, Μπέλος, Καρυπίδης, Κουρούπης.Ήρθαν: Πρωτοψάλτης, Πανταλέων, 3 ξένοι (Καμίνσκι-Δ, Κουκ-Α, Χόϊ-Κ) και 7 αθλητές για πάγκο (Λουκάς, Σάμαντας, Μπούρας, Αριστόπουλος, Ψάρρης, Δημητριάδης, Αδαμόπουλος).
Υπάρχει γενικότερη κρίση στο άθλημα, οικονομική, αθλητική, στη παραγωγική διαδικασία. Μετά τον Ο.Σ.Φ.Π. και τον Π.Α.Ο.Κ., υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που κυμαίνεται από την 3η έως την 8η θέση (Φοίνικας, Βραχάτι, Εθνικός, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Κηφισιά) που είναι σχετικά κοντά. Και ακολουθεί το γκρουπ 9η-12η θέση με ΜΕΝΤ, Ορεστιάδα, Άρη , Λαμία. Διοίκηση Τ.Α.Α.: Παραμένει η ίδια (Λαδουκάκης, Κάσαρης, Σπύρου).

Γυναικείο βόλεϊ: Η ομάδα κράτησε τον βασικό κορμό και δείχνει δυνατή για καλύτερα πράγματα μετά την αποδυνάμωση της Α.Ε.Κ. και την διάλυση των Βριλησίων που ήταν οι βασικοί μας αντίπαλοι.Έφυγαν: Η ξένη μας πασαδόρος, Βασιλαντωνάκη, Κελεσίδου, Νούσια, Αντούβα, Μπίσκου, Παπαδοπούλου. Ήρθαν: Οι δύο ( 2 ) μας ξένες-πάσα ( Πατσέκο) & διαγώνιος ( Βίλκου ), Μεταξά, Ρόγκα, Χρήστου, Παπαδοπούλου, Βαμβακούση.
Παρέμεινε ο προπονητής Ρούσσης και οποιαδήποτε θέση κάτω της 2ης είναι αποτυχία μετά την «διάλυση» της Α.Ε.Κ. και τον υποβιβασμό των Βριλησίων. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός μείωσε το μπάτζετ του , μείωσε και τον αριθμό των ξένων του , οι οποίες είναι και με λιγότερες εμπειρίες. Αφήνω και ένα παραθυράκι για κάτι παραπάνω ! Έφορος ο ίδιος (εμφανής και αφανής).

Γυναικείο μπάσκετ : Πραγματική  ανοικοδόμηση. Αλλαγή προπονητή (Σαμαντούρα- Πρέκας). Έφυγαν:Ντέλβα, Γέμελος, Μαγκλάρα, Κοσμά, Κωστάκη, Χριστινάκη, Καβάσιλα, Χρονοπούλου, Θεολόγου, Κωτούλα. Ήρθαν: Όλιβερ, Αυτζή, Κυριακοπούλου, Έϊβερι, Γλυνιαδάκη, Δανούση, Κόνιαλη, Καλημέρη. Η ομάδα θα είναι πάλι στη τριάδα με Ελληνικό και Πρωτέα και οι ισορροπίες είναι πολύ κοντά. Υπήρξε αλλαγή εφόρου (Κουτσουμπός-Μιχαλαριάς) . Έπαιξε ρόλο το θέμα με τα δελτία στο Ρύσιο ;

Πόλο: Παρέμεινε ο προπονητής Λούδης. Έφυγαν: Στελάτος, Ζ. Αφρουδάκης, Παρασκευόπουλος, Φώσκολος, Χρονόπουλος. Ήρθαν: Καραμπέτσος, Χαραλαμπόπουλος, Καλογεράκος και κάποιοι νέοι για πάγκο.Μετά την αποδυνάμωση της Βουλιαγμένης η μη κατάληψη της 2ης θέσης είναι αποτυχία καθότι το τμήμα διαθέτει πολλούς έμπειρους αθλητές και δεν μπορεί να συνεχίζεται αιώνια το παραμύθι της τετράδας , από εποχής Πλυτά ακόμα.

Αυτή είναι η εικόνα σε γενικές γραμμές στα τέσσερα ( 4 ) βασικά τμήματα του ερασιτέχνη με τις προδιαγραφές που υπάρχουν σήμερα , οι οποίες μπορεί να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες ανάλογα των οικονομικών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων. Επίσης ατυχίες, τραυματισμοί μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο, τόσο για τις δικές μας ομάδες, όσο και των αντιπάλων μας.
Γενικά είναι μια περίοδος , η οποία μπορεί να κρύβει και πολλές εκπλήξεις.
Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι λόγω ονόματος, ιστορίας, κόσμου, έδρας έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από όλα τα αντίπαλα σωματεία. Εξαιρουμένου του Ολυμπιακού σε ανδρικό βόλεϊ και πόλο, ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να είναι σε οποιαδήποτε άλλη θέση πλην της 1ης. Απώλεια τίτλων από το Ελληνικό κ.λ.π. και αντίστοιχα παραδείγματα στα άλλα αθλήματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ.
Να τελειώσει το παραμύθι-«χάσαμε λίγο από τη Βουλαιγμένη», «μας αδικήσανε με τον ΠΑΟΚ, τον Ιπποκράτη, την Νάξο, τον Νηρέα Λαμίας κ.λ.π.».
Υ.Γ.1. Γιατί αυτή η συμπεριφορά προς Μαγκλάρα και Κοσμά ;
Υ.Γ.2. Γιατί δεν δικαιωθήκαμε στο θέμα των δελτίων μια και «εκλάπηκαν» ;
Υ.Γ.3. Να μην ξεχάσει η «διοίκηση» μαζί με τα «παιδιά» να βρει τον κ. Ανδρέα να δώσει μαζί με τους εξαφανισμένους σωτήρες της Π.Ε.Κ. το 1.500.000 ευρώ !
Υ.Γ.4. Η «διοίκηση» να ολοκληρώσει και τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί μάθαμε ότι κάποιος πρώην φίλος των «παιδιών» ζητά πίσω τα χρήματα με τα οποία  ισχυρίζεται ότι είχε διευκολύνει ταμιακά τον ερασιτέχνη ;
Υ.Γ.5. Η «διοίκηση» να υπογράψει  τη σύμβαση με τη ΠΑΕ, να λύσει το θέμα των ποσοστών-όπως φώναζε παλαιότερα με τη Ticket Club-και να συνετίσει τα «παιδιά» με τα πρόστιμα
Υ.Γ.6. Τελικά βρήκαμε ποιος ήταν ο «κλέφτης» στις ακαδημίες του υγρού στίβου στο Ο.Α.Κ.Α. (ανακοίνωση οργανωμένων Μάϊος 2013) ;
Ο Ερασιτέχνης


 
Top