Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Η χθεσινή νίκη της ομάδας βόλεϊ μου δίνει την αφορμή για να σχολιάσω κάποια γενικότερα πράγματα για τον αθλητισμό και την ψυχολογία του.

Με παλιότερο άρθρο μου είχα κάνει την εκτίμηση ότι η ομάδα μας θα ήταν κάπου μεταξύ 3ης και 6ης θέσης βάσει ρόστερ στην αρχή της σαιζόν.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά  όπως :

1. Η Κηφισιά με μόνο ένα ξένο αξιόλογο είχε περιορισμένες λύσεις και όταν λόγω τραυματισμού δεν έπαιζε ο Γιοβάνοβιτς έχασε πολλούς βαθμούς.

2. Ο Εθνικός έχασε τον βασικό του πασαδόρο και λόγω χρημάτων δεν αντικαταστάθηκε. Τον Ιανουάριο έφυγε και ο καλός του ξένος-Τσουκ-και δεν αντικαταστάθηκε.

3. Μόνο ο Φοίνικας ενισχύθηκε – Μιχαήλοβιτς – και μπήκε 4άδα.

4. Ο ΠΑΟΚ αντικατέστησε τον Λόουσον με τον Χιμένες και πήρε και κεντρικό, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του ΟΣΦΠ του έδωσε το κύπελλο.

5. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον Καμίνσκι με τον Μπέλο , παρακολουθούσε από κοντά την μάχη της τετράδας, πήρε κάποιους έξτρα πόντους και την τελευταία αγωνιστική «έκλεψε» την νίκη στη Θεσσαλονίκη από τον αδιάφορο ΠΑΟΚ και μπήκε τετράδα.

Με την εικόνα που έχουμε δει μέχρι τώρα έχω να σχολιάσω τα κάτωθι :

Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε μεταπτώσεις, παρέμεινε κοντά στη τετράδα όλη τη σαιζόν. Δεν είχε κανένα τραυματισμό, κάτι που δείχνει και την καλή δουλειά του ιατρικού τιμ. Ο Ανδρεόπουλος κράτησε την ομάδα καλά και στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος την έχει στη καλύτερη κατάσταση και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί τώρα. Διαχειρίστηκε το υλικό καλά, έδειξε ότι είναι πρωταγωνιστής και αυτό είναι σημαντικό. 

Διαχειρίστηκε και την στιγμή του 9-9 χθες πολύ καλά, δημιουργώντας ένταση στην εξέδρα, κάτι που επηρέασε και τον διαιτητή. Αποδείχτηκε ότι η φανέλα είναι βαριά και η ομάδα που σώθηκε 3 σαιζόν στο τσακ, πότε για ένα σετ, πότε λόγω οφειλών του Ηρακλή μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια. 

Θα εξαρτηθεί από πολλά, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η απογοήτευση από τον ενθουσιασμό απέχει ελάχιστα. Για μένα ο Ανδρεόπουλος έδειξε χαρακτήρα πρωταγωνιστή σε αντίθεση με τον Καλμαζίδη.

Από την άλλη ο Καλμαζίδης έχοντας πιστωθεί την περυσινή σωτηρία του Παναθηναϊκού, την «εξαργύρωσε» με ένα καλό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ρισκάροντας μεν με την παρουσία του Ανδρέου, αλλά έχοντας εξασφαλίσει δουλειά δίπλα στην οικογένειά του, και το κυριότερο «αποφεύγοντας» να χρεωθεί περισσότερες απαιτήσεις στον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν θα είχε στον ΠΑΟΚ, λόγω της μηδενικής ιστορίας του βόλεϊ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Έχτισε μια καλή ομάδα και ατύχησε με την φυγή του Λόουσον, τον οποίο αντικατέστησε τον Ιανουάριο με τον Χιμένες. Και εκμεταλλευόμενος την κακή κατάσταση και τον εφησυχασμό του Ολυμπιακού πήρε δίκαια και εύκολα το κύπελλο. 

Ερχόμενος όμως στη τελική φάση βλέπουμε έναν Καλμαζίδη που δείχνει ότι η 1η θέση του δημιουργεί ίλιγγο. Έχοντας εξασφαλισμένη την πρωτιά στη κανονική σαιζόν βλέπουμε έναν «αδιάφορο» ΠΑΟΚ στο τέλος του πρωταθλήματος με μπερδεμένους ρόλους Εφραιμίδη-Σαφράνοβιτς και με ήττα από τον Παναθηναϊκό, κάτι που βάζει τον Παναθηναϊκό τετράδα. 

Λόγω ονόματος , ιστορίας, κόσμου και φανέλας ο Παναθηναϊκός σαφώς και είναι ισχυρότερος από Εθνικό και Κηφισιά.

Και αρχίζει η τελική φάση που δείχνει ότι ο Καλμαζίδης έχει ατυχία με τον τραυματισμό Σαφράνοβιτς, αλλά βλέπουμε ότι είναι πιο πίσω από τον Ανδρεόπουλο στο θέμα της ψυχολογικής προετοιμασίας.

Έχοντας αδικήσει τον Εφραιμίδη με τον ερχομό Χιμένες, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό Σαφράνοβιτς, η υποτιθέμενη υπεροπλία στους ακραίους γίνεται μπούμεραγκ. Χάνει το πρώτο ματς υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ανδρέου και τα άγχη του μεγαλώνουν. 

Κερδίζει κατά λάθος το δεύτερο ματς λόγω των «τρελών» άσσων του Χιμένες και έρχεται χθες στη Κυψέλη. Είναι σαφές ότι χρεώνεται την κακή ψυχολογική κατάσταση της ομάδας του και την τραγική επιμονή του στο Σαφράνοβιτς που δεν μπορεί. 

Εξαναγκάζεται στη χρησιμοποίηση του Εφραιμίδη και από το πουθενά φθάνουμε στο 5ο σετ, στη τρομερή εμφάνιση Πρωτοψάλτη και στη φάση του 9-9 , όπου έξυπνα διαμαρτύρεται ο Ανδρεόπουλος, το γήπεδο παίρνει φωτιά, ο Δελικωστίδης «χέζεται» και το ματς τελειώνει.

Ο Ανδρεόπουλος πανέξυπνα εκμεταλλεύεται την έδρα  και ο Καλμαζίδης αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να είναι πρωταγωνιστής. Με το πρόσχημα το ότι έπεσαν αντικείμενα, απουσιάζει από την μάχη και ο ΠΑΟΚ εμφανίζει εικόνα συνοικίας. Οι παίκτες μόνοι τους, ο Ανδρέου να κάνει περατζάδα και ο προπονητής του να αποδεικνύει τι ; 

Κύριε Καλμαζίδη δεν περίμενες γεγονότα σαν τα χθεσινά;

Κύριε Καλμαζίδη δεν γνωρίζεις ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και αυτοί και φοβούνται και επηρεάζονται;

Κύριε Καλμαζίδη δεν γνωρίζεις ότι η ομάδα σου πρέπει να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένη και για τέτοια γεγονότα αφού έτσι συμβαίνει στη Ελλάδα;

Κύριε Καλμαζίδη δεν γνωρίζεις ότι οι παίκτες σε θέλανε δίπλα σου και εσύ πέταξες πετσέτα στο 9-9;

Κύριε Καλμαζίδη παραδέχτηκες ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη ομάδα σε όλα και μεθοδεύει καλύτερα τα πράγματα. Και το ξέρεις γιατί ήσουνα πέρυσι στον Παναθηναϊκό και συνεργάστηκες με την ίδια διοίκηση του ΤΑΑ, η οποία πέρυσι σε επαινούσε, ενώ φέτος δεν μπόρεσε να ελέγξει τα αντικείμενα που πέσανε πάνω σου.

Με αυτούς συνεργάστηκες πέρυσι και αυτόν τον υπέροχο κόσμο που σου πέταξε χθες αντικείμενα, πέρυσι τον εξυμνούσες μεθυσμένος από τη μέθη της σωτηρίας.

Κύριε Καλμαζίδη όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Και αν χάσεις το πρωτάθλημα παραιτήσου πριν σε διώξει ο Ανδρέου. Ο πρωταθλητισμός θέλει πολλά πράγματα και εκεί στον ΠΑΟΚ δείχνει να υπάρχει πρόβλημα.

Συγχαρητήρια στον Ανδρεόπουλο και στους αθλητές του, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν κατά το καλύτερο δυνατόν τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει το momentum μου και μόνο η ισχυρή προσωπικότητα του Κουρνέτα ( που κατάλαβε τι έγινε χθες και διαμαρτυρήθηκε στον Δελικωστίδη ) και του Γκόμεζ μπορούν να γλυτώσουν τον Ανδρέου από το εγκεφαλικό.

Υ.Γ. 1. Η θλιμμένη μούρη του Καλμαζίδη είναι παράδειγμα προς αποφυγή ή καλύτερα το έργο «πως θα χάσετε ένα δικό σας πρωτάθλημα».

Υ.Γ. 2. Οι παίκτες μας να προσέξουν την ηγετική προσωπικότητα του Γκόμεζ που δεν δέχεται με τίποτα την ήττα.

Υ.Γ. 3. Η φανέλα μετράει πολύ.

Υ.Γ. 4. Σε κάποιους είναι ταιριαστός ο ρόλος του «βοηθού».

Υ.Γ. 5. Αν πάει ο Ολυμπιακός τελικό και εμείς , να είναι βέβαια τα δικά μας καλόπαιδα ότι τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων θα την έχουμε σίγουρη με τα χθεσινά που κάνανε πάλι.

Υ.Γ. 6. Μου άρεσε η χειρονομία προστασίας προς τον Καλμαζίδη από μέλος του Τ.Α.Α. Υποκριτές και Φαρισαίοι. Ήθελέ στα και παθέστα κύριε προπονητά του  ΠΑΟΚ.


Ο ερασιτέχνης



 
Top