Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση

Η θέση προσφέρεται για διαφήμιση


Καλησπέρα κύριοι, ισόπαλη (0-0) αναδείχτηκε η ομάδα μας με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο στον πρώτο αγώνα για την φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον το παιχνίδι στο Περιστέρι, παίρνει τη μορφή του αμφίρροπου. 

Όσες αλλαγές και να έκανε ο Στραματόνι ελπίζοντας να πετύχει η ομάδα ένα γκολ που θα τις έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, έπεσαν στο κενό, αφού προσέκρουαν σε έναν αμυντικογενή Ατρόμητο, που έξυπνα κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη.... χωρίς μάλιστα να κινδυνέψει ιδιαίτερα. 

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, αλλά αυτός που τελικά είχε πιο κλασικές ευκαιρίες ήταν ο Ατρόμητος. Οι παίκτες βαρόμετρο της απόδοσης του Παναθηναϊκού δεν τράβηξαν σήμερα (Εσιέν, Μπουμάλ, Πέτριτς, Αμπέϊντ) και έτσι το 0-0 ήταν αναπόφευκτο. Καλή εμφάνιση από τον Εβαντζελίστα, που θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά είχε απέναντί του, έναν εξαίσιο Μπάρκα.... όπως και αυτοί του Ατρόμητου έναν εξαίσιο Στιλ (ευτυχώς δεν έπαιζε ο Κοτσόλης σήμερα). 

Ηλίθια η αποβολή του Κουτρουμπή, ευτυχώς ήρθε σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα, που οι βλέψεις του Ατρόμητου ήταν να φύγει με το 0-0 στις αποσκευές του. Άχρωμη η Λεωφόρος, που παρά τις προβλέψεις ορισμένων πως θα ήταν καμίνι και γεμάτη, αναλώθηκε σε υβριστικά συνθήματα κατά του Κοντονή. 

Οι δηλώσεις Στραματσόνι.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια, όχι όμως και από το αποτέλεσμα στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο (0-0) στη Λεωφόρο. 

«Κάναμε το παιχνίδι μας απέναντι σε έναν δυνατό Ατρόμητο, που ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και κάλυπτε σωστά τους χώρους. Δεν είχαμε τόσες πολλές ιδέες όσο στο προηγούμενο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κοιτάμε τον επαναληπτικό, που είναι πολύ σημαντικός για μας», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής στην κάμερα του OTE TV. 

Όσο για το αν θεωρεί τουλάχιστον θετικό ότι η ομάδα του κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν, είπε: «Σε αυτές τις διοργανώσεις το πιο σημαντικό είναι να μην δέχεσαι γκολ. Προσπαθήσαμε από το πρώτο λεπτό για τη νίκη, μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά δεν ήμασταν τόσο ζωηροί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ήρθαμε 0-0 και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι». 

Τέλος, για την απόδοση του Λούκας Εβαντζελίστα είπε: «Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο, γιατί έρχεται από άλλο πρωτάθλημα και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε καλές εμφανίσεις σε δύο κομμάτια αγώνων. Είναι ένας μέσος με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που είχαμε και μπορεί να μας βοηθήσει».

Προσωπικά δεν έχω να πω κάτι άλλο για το παιχνίδι, για αυτό σας παραθέτω τα του ματς απόσπασμα από την δημοσίευση του sentra goal:

Στη Λεωφόρο που φιλοξένησε και πάλι κόσμο μετά από 66 ημέρες, ο Ατρόμητος, πραγματοποιώντας ίσως την πιο μεστή φετινή του εμφάνιση, απέσπασε 0-0 από τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν καλοστημένη και πήρε σχετικά εύκολα το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν «φλύαρο» Παναθηναϊκό, που είχε ευκαιρίες, αλλά (ελλείψει και του Μπεργκ) δεν τις εκμεταλλεύθηκε.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας , αλλά χωρίς πολλές φάσεις εκατέρωθεων, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ένα δυνατό ματς από το οποίο δεν έλειψε η ένταση, με τον Ατρόμητο να αμύνεται αποτελεσματικά και τους πράσινους να μην βρίσκουν πολλούς διαδρόμους ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες

Η πρώτη καλή στιγμή (και κορυφαία του α' μέρους) στο ματς ήρθε στο 17' με σουτ του Ναπολεόνι, με τον Στιλ να απομακρύνει σε κόρνερ ο Στιλ). Από την πλευρά του τριφύλλι απείλησε στο 26' (καλό σουτ του Μπουμάλ) στο 29' (σουτ του Εσιέν) και το 31', όμως τρεις πράσινοι δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν την σέντρα του Πράνιτς.

Επίσης, είχαμε και δύο σκληρά μαρκαρίσματα, συγκεκριμένα στο 19' του Αμπέιντ στον Ουμπίντες (σ.σ. δέχθηκε κίτρινη, αν και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν έντονα κόκκινη) και στο 21' του Τελάντερ στον Κεϊτά (επίσης τιμωρήθηκε με κίτρινη).

Οι Περιστεριώτες ήταν εκείνοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυο καλές στιγμές στο 51' (γυριστή κεφαλιά Ναπολεόνι) και το 54' (δυνατό σουτ του Ουμπίντες, έσωσε ο Στιλ). Η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στον Στραματσόνι, που στο 62' απέσυρε Εσιέν (ήταν καλός στο α' μέρος όχι όμως και στα 17 λεπτά του β') και Καλτσά, περνώντας στην θέση τους τους Εβανζελίστα (έκανε ντενμπούτο και έδειξε οτι διαθέτει ωραία κίνηση στον ελεύθερο χώρο και καλό σουτ) και Κλωναρίδη.

Μετά τις αλλαγές αυτές, η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα. Είχε καλύτερη κυκλοφορία και δημιουργία και άσκησε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλό του. Οι πράσινοι απείλησαν στο 55' (κεφαλιά Πράνιτς) στο 68' (δοκάρι από την… πλάτη του Τελάντερ), στο 76' (σουτ του Εβανζελίστα) και το 79' (σουτ του Κλωναρίδη), όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 88' ο Κουτρουμπής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, για χτύπημα στον Κεϊτά


Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Μέστο, Εσιέν (61’ Εβαντζελίστα), Ζέκα, Αμπέντ (84’ Λαγός), Μπουμάλ, Καλτσάς (62’ Κλωναρίδης), Πέτριτς 


Ατρόμητος: Μπάρκας, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (89’ ΛεΤαλέκ), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85’ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (72’ Μπρίτο), Κεϊτά.




 
Top